Liebster Blog Award

Liebster Blog Awards on kiertänyt blogeissa jo aika pitkään, mutta Level up!:n kohdalle se ei aiemmin ole osunut. Nyt sen kuitenkin lahjoitti Ragequit-blogin

Kuten kaikissa jutuissa, tässäkin on omat sääntönsä, jotka voitte lukea alta:

 1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
 2. Laita palkinto esille blogiisi
 3. Vastaa palkinnonantajan asettamiin 11 kysymykseen
 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 seuraajaa
 5. Laadi 11 kysymystä, johon valitsemasi bloggaajat vastaavat
 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseesi
 7. Ilmoita palkinnosta valitsemillesi bloggaajille ja linkitä postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse
Kuten edellisellä kerralla, kun sain blogiin haasteen, tämäkään ei liity pelkästään videopeleihin. Tällä kertaa vastattavat kysymykset sisältävät enemmänkin bloggaamiseen liittyviä asioita. Postaus siis kannattaa ottaa siltä kannalta, että se valottaa Level up!:n historiaa, minun näkemystäni bloggaamisesta ja kenties paljastaa jopa jotain pientä minustakin (suuria ylläreitä ei liene silti syytä odottaa).
Millaisen kuvan uskot itsestäsi antavan ihmisille blogin kautta?

Heti alkuun paha kysymys! Välillä ainakin pelkään antavani sellaisen kuvan, että päätarkoitukseni on napista pelien huonoista puolista tai sitten sellaisen, että olen vain tyhjäpäinen fanityttö, jolla ei ole mitään oikeaa sanottavaa. Kumpikaan näistä ei luonnollisesti ole koko totuus minusta, mutta pelkän tekstin pohjalta voi ihmisestä saada yksipuolisen kuvan, joten en välttämättä hämmästyisi, jos jollakulla olisi minusta noiden esimerkkien kaltainen kuva.

Onko blogisi tekstit suoraa tajunnanvirtaa vai editoitko tekstejäsi harkiten ennen niiden julkaisua?

Ensimmäinen versio on usein tajunnanvirtaa, mutta pääsääntöisesti teen ainakin jonkin verran editointia. Lisäksi minulla on oma oikolukija, joka tsekkaa postaukset vielä, ennen kuin ne menevät julkaisuun. Oikolukija korjaa mahdolliset lyöntivirheet ja huomauttaa, jos törmää johonkin isompaan mokaan. Hänen kanssaan on tullut käytyä myös keskusteluja mielipiteistäni, mutta niitä en luonnollisesti muuta, vaikka oikolukijan näkemys olisi erilainen kuin omani.

Millainen on mielestäsi hyvä postaus?

Seuraava paha kysymys. En halua lähteä määrittelemään sisällöllisiä kriteerejä, mutta hyvä postaus on sellainen, johon kirjoittaja on oikeasti panostanut. Postauksessa on selkeää sisältöä ja punainen lanka eikä sitä ole vain hutaistu kasaan. Hyvä postaus on myös sellainen, että bloggaajaa aidosti kiinnostaa kirjoittaa aiheesta tai jos ei kiinnosta, niin pitää osata vähintäänkin feikata hyvin. Tekstistä näkyy helposti läpi, jos kirjoittajaa ei yhtään innosta asia, josta hän puhuu.

Millainen on mielestäsi hyvä blogi?

Minusta hyvä blogi on sellainen, joka on kirjoittajansa näköinen. En tarkoita tällä pelkkää ulkoasua, vaikka sillä epäilemättä on oma merkityksensä. Hyvä blogi erottuu jollain tavalla muista saman aihepiirin ympärillä pyörivistä blogeista. Ja tietysti hyvässä blogissa on laadukasta sisältöä.

Oletko harkinnut vloggausta, siis videobloggausta?

Olen tehnyt muutaman videon Level up!:n historiassa ja saatan joskus tehdä pari lisääkin. En kuitenkaan ole missään vaiheessa harkinnut siirtyväni kokonaan vloggaamaan. Se ei yksinkertaisesti ole minun juttuni, koska ilmaisen itseäni huomattavasti paremmin kirjoittamalla kuin puhumalla.

Satunnaisilla videoilla on silti ihan kiva piristää blogia. En kuitenkaan halua tehdä videota vain videon vuoksi, joten seuraava vloggaus tulee vasta, kun minulla on hyvä syy ja idea tehdä sellainen.

Netissä on aina myös hatereita. Koetko mahdollisen anonymiteetin suojissa tapahtuvan negatiivisuuden vaikuttavan siihen, mitä blogiisi postaat?

Level up!:ssa ei onneksi ole vihaajia näkynyt, enkä näin ollen ole joutunut nyymiraivon kohteeksi. Olen kyllä joskus miettinyt, nouseeko jostain tietystä aiheesta sontamyrsky, mutta toistaiseksi en ole onnistunut ketään ilmeisesti provosoimaan ainakaan niin paljon, että avautumista olisi tapahtunut.

Minusta itselle tärkeistä asioista bloggaamista ei kannata rajoittaa vihaajien takia. Sen sijaan kommentointia voi rajoittaa, jos sontaa alkaa blogiin sataa.

Koetko menestyvän blogin olevan yhteydessä siihen, kuinka paljon bloggaaja antaa itsestään irti blogiin? Tarkoitan tässä siis omaa naamaa, ääntä, epäonnistumisia ja inhimillisyyttä.

Varmasti noilla asioilla on merkitystä, mutta veikkaan, että esimerkiksi lifestyle-bloggaamisessa on suurempi merkitys sillä, mitä bloggaaja kertoo itsestään, kuin nyt vaikkapa videopeleistä kirjoittaessa. En tiedä, lukeeko kukaan Level up!:a sen takia, kuka olen ihmisenä (noh, ehkä joku kaveri kyllä saattaa lukeakin).

Bloggaajan persoona on kuitenkin tärkeä osa bloggaamista. Teksti on parhaimmillaan silloin, kun siinä näkyy bloggaajan oma tyyli ja ote. Blogin tyypistä sitten riippuu se, tarvitaanko tekstin tueksi omaa esim. sitä omaa naamaa. Vaikka minun naamani on blogista nähtävissä, en koe sen olevan oleellisen tärkeä blogin menestyksen kannalta. Sen sijaan tyyliblogia olisi tylsä lukea, jos bloggaaja esittelisi asukuvansa ilman naaman näkymistä.

Uteliaisuudesta haluan esittää teille lukijoille kysymyksen: kuinka oleellisena te koette nämä asiat?
 
Mistä blogisi nimi on peräisin?

Blogi starttasi aikoinaan nimellä Final Fantasy -päiväkirjat. Kuten nimestä voi päätellä, tuolloin kirjoitin ainoastaan Final Fantasy -pelisarjasta. Kun sitten tein päätöksen, että laajennan blogin sisältöä muihinkin peleihin, olin melkoisen pulman edessä. Nimen miettimiseen meni pitkän aikaa enkä meinannut keksiä mitään sopivaa.

Oikeastaan olisin halunnut suomenkielisen nimen, mutta pitkällisen pohtimisen ja vääntelehtimisen jälkeen päädyin silti valitsemaan tuon nykyisen. Level up! kuvastaa peliharrastustani, mutta oleellinen on myös alaotsikko. Olen henkeen ja vereen fanityttö ja annan sen myös ajoittain näkyä postauksissani.

Mikä oli ensimmäinen kimmoke aloittaa blogaaminen?

Kun ostin Final Fantasy XII:n, aloin pitää IRC-Galleriassa blogia pelikokemuksistani. Tämä tapahtui hetken mielijohteesta, mutta lopulta raportoin sinne joka päivä pelisession tapahtumat, vaikka kyseessä olisi ollut vain leveleiden kerryttäminen hahmoille.

Joitain vuosia myöhemmin havahduin siihen, että olisi edelleen kiva kirjoittaa Final Fantasyistä. Totesin kuitenkin IRC-Gallerian hieman huonoksi alustaksi ja pienen tutkimuksen jälkeen päädyin Bloggeriin. Täällä onkin sitten tullut jaettua ajatuksia peleistä jo useamman vuoden ajan. Postaukset ovat onneksi kehittyneet siitä ajasta, kun FFXII:stä ensimmäisiä juttuja raapustelin. Postasin ne muuten uusintana tähänkin blogiin. Kiinnostuneet voivat käydä vilkaisemassa tästä, tästä ja tästä, millä tavalla Afeni 23-vee aikoinaan bloggasi. (Piti itse käydä lukemassa nuo postaukset, voi nolous, mitä settiä.)

Mikä on lempipelisi (videopeli tai lautapeli tai korttipeli tai...)?

Ehehee, tuo edellä mainittu Final Fantasy XII kirii kyllä sinne lempipelien kärkipäähän. Ykkössijan sen kanssa jakaa Final Fantasy IX. Nämä eivät varmasti kumpikaan tulleet ylläreinä niille, jotka ovat pidempään blogiani lukeneet. Yleisesti ottaen voisi kai sanoa, että koko FF-sarja on lähellä sydäntä.

Mikä on lähitulevaisuutesi odotetuin tapahtuma/asia?

Voi apua! Pelien julkaisua tietenkin aina odottaa, mutta eivät ne ole viime aikoina mitään suunnatonta hypeä aiheuttaneet. Eniten taidan odottaa, että Final Fantasy XII HD Remastered virallistettaisiin ja julkaistaisiin, mutta sen tuleminen on vielä spekulaatiota. Sanoisin, että oikeasti toteutuva tapahtuma, jota odotan kovasti on Final Symphony II -konsertti. Sekin on tosin vasta huhtikuussa.


Tässä blogit, joille haluan tämän palkinnon seuraavaksi ojentaa:


Haastoin nyt vain kolme blogia siitä yksinkertaisesta syystä, että suurin osa lukemistani peliblogeista on juuri haastettu mukaan. Monikin niistä on ansainnut tämän palkinnon, mutta tuntuisi hassulta ojentaa se heti perään uudestaan.

Ja tässä minun kysymykseni teille:

1. Miksi bloggaat juuri peleistä ja pelaamisesta?
2. Mikä bloggaamisessa on innostavinta?
3. Jos et bloggaisi peleistä, mistä bloggaisit vai bloggaisitko ollenkaan?
4. Millaisia blogeja itse luet?
5. Mitkä asiat ovat mielestäsi tärkeitä peleistä blogatessa?
6. Mitä peliä suosittelisit muille juuri nyt? Miksi?
7. Mitä peliä / pelejä toivot Joulupukilta?
8. Onko jokin pelitapahtuma, johon haluaisit osallistua, muttet ole vielä saanut tilaisuutta?
9. Miten lähipiirisi suhtautuu pelaamiseesi?
10. Minkä pelin maailmassa haluaisit elää? Miksi?
11. Onko pelialalla joku henkilö, jota pidät "sankarinasi"? Kuka?

PS. Joulukuu alkaa huomenna ja silloin starttaa myös kirjoittamani Final Fantasy VII -aiheinen joulukalenteri. Löydät sen huomisesta puolesta päivästä alkaen täältä. Linkitän luukut myös Twitteriini tai voit seurata siellä hashtagia #FFjoulu

2 kommenttia

 1. Jes! Täytyy myöntää, että olet löytänyt kyllä monet hyvät vastaukset noihin kysymyksiin. En tiedä olisinko itse osannut vastata noihin lähellekään noin kattavasti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllähän noita vastauksia sai hetken pohdiskella. :D

   Poista