Hei, me mentiin naimisiin!

Avioliittoasiat ovat olleet viime aikoina kovasti pinnalla tosielämässä. Jaksetaan vääntää siitä, kuka saa naida ja kenet. Eorzeassa sen sijaan tällaisia vääntöjä ei ole tarvinnut käydä, sillä siellä kuka vain pelaaja voi naida kenet tahansa, jos tämä vain on siihen itse suostuvainen. Sukupuolella ja rodulla ei ole tässä kohtaa merkitystä, avioliitto on avoin kaikille.

Tai ainakin melkein...

Jotta naimisiin voi päästä, pitää nimittäin kuitenkin täyttää muutama ehto. Onhan avioliitto vahva sitoumus, joten siihen astuvilta edellytetään tahtoa ja kestävyyttä.

Oman jumalan riimu hohtelee, kun sen äärellä käy rukoilemassa
pyhiinvaelluksen aikana
  • Kummankin on lunastettava hääpaketti Mog Stationin kautta, valittavana on kolme vaihtoehtoa, joista yksi on ilmainen ja kaksi muuta maksullisia (kummankin on valittava samantasoinen paketti)
  • Kummankin tulee olla vähintään yhdellä hahmoluokalla levelillä 50
  • Kummankin tulee olla suorittanut The Scions of the Seventh Dawn -pääjuonitehtävä
  • Pelaajien tulee muodostaa kahden hengen party
  • Kummankin tulee olla East Shroudilla
  • Kummallakin on oltava ranteessaan Promise Wristlet (jonka siis saa kirjeessä, kun on hääpakettinsa ensin lunastanut)
Kun nuo ehdot täyttyvät, voi aloittaa tehtävän "The Ties that Bind". Sen aikana suoritetaan vielä muutama pikkujuttu, kuten valmistetaan sormukset ja käydään pyhiinvaellusmatkalla rukoilemassa Eorzean kahtatoista jumalaa. Tehtävät eivät ole mitenkään erityisen vaativia, mutta aikaa niihin saa jonkin verran menemään, sillä ne sisältävät juoksentelua paikasta toiseen.

Hääkirkko on todella kaunis
Seuraava vaihe on suunnitella seremonia. Yksityiskohdat täytyy valita ennakkoon ja kummankin tulevan puolison täytyy olla niistä yhtä mieltä, muuten homma ei etene. Kompromissien tekoa on siis syytä harjoitella viimeistään tässä kohtaa. Meille ei onneksi erimielisyyksiä tullut. Käytimme keskimmäistä hääpakettia, joka kustansi seitsemän euroa per nuppi. Ei aivan ilmaista, muttei jäätävän kallistakaan. Tässä paketissa saa valita vihkiseremonian tyypin kolmesta eri vaihtoehdosta, sisääntulon ja poistumisen kahdesta eri vaihtoehdosta, koristeiden värin kolmesta vaihtoehdosta ja musiikit kahdestatoista eri vaihtoehdosta. Kallein paketti olisi sitten luonnollisesti vielä enemmän vaihtoehtoja tarjoava, mutta katsoimme tuon riittävän meille.

Keskimmäinen paketti tarjoaa myös mahdllisuuden värjätä hääpuvut, mikä ainakin minulla painoi vaakakupissa. En halunnut mennä perinteisessä valkoisessa naimisiin Eorzeassakaan, joten puvun värjäämisen mahdollisuus oli ehdottomasti plussaa.

Molemmissa maksullisissa paketeissa tulee lisäksi häächocobo, jolla voi ratsastaa kahdestaan. Sekin oli jo sinällään syy valita oikeaa rahaa kustantava paketti.

Kun häiden yksityiskohdat on suunniteltu, on aika valita juhlan ajankohta. Päivän voi ajoittaa maksimissaan kahden viikon päähän ja uudet ajat tulevat varattaviksi joka perjantai. Seremoniaa varten varataan kaksi tuntia ja tuolloin kirkko on vain kyseisen hääseurueen käytössä. Me olimme alun perin ajatelleet hääpäiväksi keskiviikkoa 28.10., mutta valitettavasti olimme sen verran myöhään liikkeellä, että kaikki ajat tuolta päivältä oli ehditty jo varata. Näin ollen päädyimme lauantaihin 31.10., koska emme halunneet odottaa vuoden verran seuraavaa mahdollisuutta.

Sitten vuorossa olikin enää kutsujen lähettäminen vieraille. Kumpikin tuleva puoliso saa itselleen 40 kappaletta kutsuja, joten juhliin mahtuu yhteensä 80 vierasta. Meillä ei niin laajaa kaveripiiriä Eorzeassa ole, joten tyydyimme viettämään vähän pienemmän mittakaavan pippalot eli meillä oli huimat kolme vierasta, mutta sehän on parempi kuin ei yhtään!

Sitä voisi luulla, ettei virtuaalihäitä tarvitse jännittää, mutta ainakaan omalla kohdallani se ei pitänyt paikkaansa. En nyt sentään kiipeillyt seinille samalla tavalla kuin oikeissa häissä, mutta silti epämääräinen hermostus oli päällä koko lauantaiaamun. Kaikki valmistautumiset kuitenkin menivät oikein hyvin.

Seuraavaksi kuvallinen kertomus suuresta juhlapäivästämme:

Jännittynyt morsian pukeutumistilassa. Juuri on vaihdettu itse värjätty morsiuspuku päälle ja seuraavaksi pitäisi siirtyä kirkon puolelle.
Sulhanen samoissa puuhissa omassa pukeutumistilassaan. En tiedä, oliko siellä puolella yhtä jännittynyt tunnelma.
Kirkkoon saavuttiin erittäin komeasti.

Ja ujosti siinä toisiamme vilkuiltiin.
Sitten asteltiin kohti alttaria.
Kuuntelimme mooglen suuria elämänviisauksia.

Vaihdoimme sormuksia.
Sitten vähän pusuteltiin...
... ja halailtiin.
Vieraiden kanssa otettiin yhteiskuvia...
... ja tanssittiin koko päivä villejä tansseja!
Kunnes poistuttiin kirkosta...
... ja ratsastettiin chocobolla auringonlaskuun.


Voit myös katsoa koko seremonian videolta:Ei kommentteja