Kesäloman pelit

Kirjoittelin viime elokuussa kesällä pelaamistani peleistä. Niitä oli tuolloin aika vähän, koska minulla oli koko kesän jonkinlainen pelikooma menossa enkä jaksanut pelata juuri mitään. Tänä kesänä oli hieman eri meininki ja loman aikana tuli jopa vähän ohjainta pideltyäkin.

Mistä peleistä oli siis tämän vuoden kesäloma tehty?

Final Fantasy Type-0Minulla oli hurja suunnitelma pelata tämä peli toistamiseen loppuun heti kesäloman kärkeen. Noh, toisin kävi. Olen edelleen samassa kohdassa kuin ennen toukokuista ulkomaanreissua. Hyvin siis menee, mutta menkööt. Olen kuitenkin käynnistänyt pelin aika monta kertaa viime viikkojen aikana ja vaihdellut pelattavaa hahmoa.

Miksikö moinen? Syystä tai toisesta Type-0:ssa on mahdollisuus laittaa aina pelitauon ajaksi yksi hahmo tekemään "secret trainingia" eli käytännössä keräämään leveleitä itselleen. Maksimiaika, jonka hahmo treenaa, on kai vuorokauden luokkaa, joten olen yrittänyt muistaa vaihtaa hahmon joka tai joka toinen päivä. Yhdestä treenistä hahmo saa 2-3 leveliä.

Näin pelitaukoni ei mene aivan hukkaan vaan tiimini grindautuu vähitellen paremmille leveleille. Se tuntuu vähän huijaukselta, mutta toisaalta 14 hahmon tiimi on todella iso kehitettäväksi ihan vain kartalla pyörien.

Ja kyllä, aion vielä jonain kauniina päivänä pelata tuon toisen kerran läpi. Tavoitteena on myös samalla kerätä pelin kaikki trophyt. Minulta puuttuu vain kolme, joten on oikeasti paineita saada ne viimeisetkin. Tämä on ehkä yksi syy siihen, etten ole vielä saanut aikaiseksi. En voi vain juosta viimeisiä chaptereita läpi, koska täytyy tehdä erinäisiä asioita viimeisten trophyjen eteen ensin.


Final Fantasy XV demoLoman ekana viikonloppuna kyläilemään tuli muutama kaveri ja siihenhän se taas johti, että porukka oli kiinnostunutta tuosta demosta. Tälläkin kertaa tosin seurasin sivusta, kun kaveri pelasi demon läpi, mutta sentään jätin goblin-kirkumiset väliin. Siedätyshoito etenee.

Demoon oli tullut kesäkuussa päivitys, joka toi myös pientä lisäsisältöä. Se oli mukava yllätys, koska se avasi hieman Noctisin kavereiden luonteita. Tosin edelleenkään pelin hahmot eivät kiinnosta minua erityisen paljon. Ignis on siedettävin, muut tökkivät pahasti.

Peli on silti edelleen ostoslistalla. Se vaikuttaa ihan mukavalta pelattavuudeltaan, mutta edelleen toivoisin, että kaikkia hahmoja voisi ohjata itse.


Tales of Xillia 2


Saimme vihdoin aloitettua myös Tales of Xillian jatko-osan, joka on hyllyssä odotellut vuoroaan jo pitkän aikaa. Sen suhteen minulla oli jonkinlaiset odotukset, koska kehuja oli kuulunut muilta. Valitettavasti se ei ole tähän mennessä ihan vastannut noita odotuksia, mutta ei sen pelaaminen nyt ihan kamalaakaan ole.

Xilliassa ehkä kuitenkin parasta on se, että sen tahkoaminen on yhteistä laatuaikaa sohvalla vietettynä. Pelaaminen ei vaadi suunnattomia älynystyröitä, mutta kyllä ne taistelut kivempia ovat yhdessä kuin yksin. Ja samalla luonnollisesti pyörii koko ajan kommenttiraita, joten kökköyksiä ei tarvitse kiroilla vain hiljaa mielessään.

Nyt kun taas olen joutunut palaamaan PS3:n ääreen, olen saanut ikävän muistutuksen, kuinka hankalaa screenshottien ottaminen sillä on. Se aiheuttaa sen verran harmaita hiuksia, että mieluummin vain räpsäisisi kännykällä kuvia, mutta niiden laatu on mitä on. Onneksi nelosella ei enää moisesta tarvitse murehtia.


Life Is Strange


Neljäs jakso Elämän outoutta ilmestyi sopivasti lomalla ja sehän meni heti lataukseen. Jakso ei pettänyt taaskaan vaan piti otteessaan koko kestonsa. Se jättikin kuumeisen odotuksen päälle. Viimeinen nähdään syyskuussa ja kovasti jo polttelee sen pariin pääseminen.


Final Fantasy XIV: A Realm Reborn


Aika pitkään vastustin kiusausta palata tämän pelin pariin, mutta kesälomalla sitten ratkesin, kun pari kaveria kertoi aloittavansa pelaamisen. Ostettiin miehen kanssa kumpikin peliaikaa ja hypättiin taas Eorzean seikkailuihin. Pääjuonta ei olla jatkettu vielä ollenkaan vaan aloitettiin kumpikin uusi ammatti. Minä opettelen nyt parantajan taitoja, jotta voitaisiin sitten porukalla kamujen kanssa vetää dungeoneja läpi. Aloittelijoiden on helpompi kenties pelata damage dealereita, joten ainakin näin alkuun taitaa mennä niin, että mies pelaa tankkia ja minä parantajaa.

Olisi aika kiva, jos näiden kavereiden kanssa saisi vedettyä pelin juoniosuudenkin läpi joskus. Stressaan niin paljon sitä tuntemattomien kanssa pelaamista, että se vie hohdon koko puuhasta. Tutussa seurassa on turvallisempaa eikä kukaan ala haistatella, jos haluat katsoa välivideotkin oikeassa yhteydessä etkä vasta jälkeenpäin.


Pelikesä on ollut kaiken kaikkiaan makoisa, toivottavasti syksystäkin tulee sellainen. Tarkoituksena olisi nyt syksyn aikana huitaista läpi vähintäänkin Xillia 2, Type-0 ja Life Is Strange, jotta saa tilaa uusien pelien aloittamiseen.

Ja sitten vielä loppukevennykseksi jotain Eorzea-häröilyäni. Tätä minä oikeasti teen silloin, kun väitän pelaavani.2 kommenttia

 1. Millä keinoin screenshottien ottaminen PS3:sta ylipäänsä onnistuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kaikissa PS3-peleissä screenshottien ottaminen ei ole mahdollista, mutta esim. Tales of Xillia 2:ssa löytyy tuo ominaisuus sisäänrakennettuna. Se on tosin kömpelö, hidas ja hankala käyttää, joten mikään elämys se ei ole.

   Jos haluat kokeilla, niin paina PS-näppäintä lyhyesti, etsi valikosta valokuvat-kohta ja siitä "Take a screenshot" ja sitten napataan kuva. Koska peli pyörii taustalla koko ajan, ei tätä kannata tehdä kesken taistelun eikä välivideoista yleensä saa mitään kunnon kuvia napattua. Kuvan ottaminen on nimittäin niin hidasta, että toivottu hetki ehtii mennä.

   Ja jostain syystä ainakaan tuolta meidän pleikkarilta ei saa kasaa kuvia siirtymään kerralla muistitikulle, joten kaikki pitää siirtää yksitellen. Jos massana yrittää, se siirtää vain yhden valituista kuvista.

   Löysin tällaisen keskustelun aiheesta: http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-General/How-to-take-a-screenshot-on-PS3/td-p/37100876

   Tuon mukaan joissain peleissä kuvien ottaminen pitäisi onnistua ihan yhdistelmällä PS-näppäin + Start. Pitääpä kokeilla, jos vaikka olisi nopeampaa kuin tuo valikkokikkailu.

   Poista