Epätoivon hetkiä

Eilen ei ollut kovin hyvä peli-ilta. Pääsin aloittamaan Bravely Defaultissa toisen luvun, mutta se ei sujunut yhtä iloisesti kuin ensimmäisen starttaaminen. Päivällä olin kyllä onnistuneesti hoitanut sekä pääjuonen että sivutehtävän pakettiin eivätkä bossitaistelut yllättäen saaneetkaan repimään hiuksia päästä. Siksi illan takkuinen nihkeys tuli jokseenkin yllätyksenä.

Kuva: Wikipedia
Kakkosluvun alussa mennään siis Miasma Forestiin, mikä ei sitten ollutkaan kovin hauska paikka. Hyvin pian kävi ilmi, että joka paikkaan ei voinut astua, ellei halunnut myrkyttää koko partya. Tämä oli vielä siedettävä juttu, kunhan nyt katsoi, miten metsässä tarpoi. Taistelut olivat se oikeasti haasteellinen juttu.

Halusin kuitenkin kiertää metsän huolellisesti läpi ja kerätä kaikki arkut matkan varrelta, mikä tarkoitti lukuisia satunnaistaisteluja, joissa oli henki lähteä. Manat olivat aika äkkiä lopussa ja yksikin isku riitti saamaan porukan kuoleman kieliin, vaikka olin mielestä grindaillut aika hyvin.

Huokaisin siis helpotuksesta, kun pääsin metsästä ulos, mutta valitettavasti seuraavalla kartalla oli aivan yhtä pahoja (ellei pahempia vihollisia). Tilanne meni lopulta siihen, että karkasin jokaisesta taistelusta ja pyrin aktiivisesti kohti seuraavaa kaupunkia, sillä minulla ei ollut enää manaa parantamiseen eikä potion-varastokaan kovin täydeltä näyttänyt... puhumattakaan ethereistä, jotka maksavat tonnin kappale.

Onneksi rahaa oli jonkin verran, joten sijoitin sen pääasiassa uusiin varusteisiin. Tosin kaikkea ei kaikille saanut, vaikka myin vanhoja pois. Pelissä on totisesti sitä vanhaa tuttua henkeä... kaikesta on pulaa koko ajan. Päällimmäiseksi illan sessiosta jäi epätoivoinen fiilis. Vähän pelkäsin, tuleeko mistään enää mitään ja pääsenkö edes eteenpäin, jos kakkosluvun alku tuottaa tuskaa.

Tänään päätin kaikesta huolimatta tarttua pelikoneeseen uudestaan. Lähdin uusien varusteiden turvin juoksemaan ympyrää maailmankartalle. Kippas kappas, nyt olikin huomattavasti helpompaa, kun vihollisten iskut eivät aiheuttaneet HP:n äkkiromahdusta. Kun sitten muutamien taisteluiden jälkeen sain taas lisää varusteita hankittua, tilanne helpotti kummasti. Juonta en nyt mennyt eteenpäin ollenkaan vaan grindailin suosiolla itselleni rahaa, leveleitä ja job leveleitä.

Täytyy sanoa, että ihan suunnattomasti ei tuo eilinen silti ilahduttanut. Kyllä, vastaavaa on käynyt muidenkin pelien kanssa. On jokseenkin keljua joutua toteamaan, että hillittömän grindauksenkaan jälkeen ei vain pärjää, koska varusteiden taso on auttamattoman huono. Siinä ei paljon auta kuin toivoa, että rahaa on jäljellä ja pääsee seuraavaan kaupunkiin uusimaan vaatekaapin sisällön. En yllättyisi, vaikka törmäisin vastaavaan tilanteeseen vielä uudestaankin tämän pelin kanssa.

Tämän hetken tilanne:

Kuva: Tumblr.com
Edea - LV 25
Spell Fencer - LV 5
Black Mage - LV 6
Freelancer - LV 1

Tiz - LV 25
Time Mage - LV 5
White Mage - LV 6
Thief - LV 3
Freelancer - LV 3

Agnès - LV 25
Monk - LV 8
Freelancer - LV 3

Ringabel - LV 25
Knight - LV 8
Freelancer - LV 4

Toivon, että juonen mukana (tai mahdollisten sivutehtävien) tulisi pian ammatteja, jotka voisin ottaa Agnésilla ja Ringabelilla käyttöön. Myönnän, että olen ehkä hieman nirsoillut ammattivalintojen suhteen, mutta tällä yhdistelmällä olen nyt kuitenkin pärjännyt kivasti... enkä ole toistaiseksi halunnut vaihtaa noille kahdelle muita ammatteja, sillä heillä on kuitenkin iskuvoimaa ihan kiitettävästi.

Ei kommentteja