Peleistä elokuviksi osa 3: Prince of Persia

Viime viikonloppuna tuijottelimme miehen kanssa Prinse of Persia: The Sands of Time -elokuvan. Itse olin nähnyt sen jo aiemmin, mutta aika autuaasti unohtanut, mitä siinä tapahtui.  Mies ei ollut leffaa nähnyt, mutta oli pelejä joskus kauan sitten pelannut. Minä joudun myöntämään, että en ole näihin peleihin koskaan koskenut. Eli arviota pelien ja leffan yhteen sopimisesta minulla ei valitettavasti oli. Mies tosin kommentoi vanhempien pelien osalta, että juoni on selitettävissä viidessä sekunnissa, joten ne eivät ole vertailukelpoisia suhteessa elokuvaan.

Surkean nimimuistini vuoksi en näyttelijöiden nimiä muista, mutta osan olin nähnyt aiemmin. Kenestäkään ei ole erityistä valitettavaa vaan jaksoin katsella kaikkien työskentelyä. Itse prinssi ei minusta ollut kovin kiinnostava, mutta sen sijaan hiekkatikarin suojelijatytsi oli oikein kiva tapaus. Toisaalta voin kuvitella hänen ärsyttävän monia katsojia jokseenkin nokkavilla kommenteillaan ja tiukalla asenteellaan.

Minulla on hämärä mielikuva, ettei tämä elokuva saanut ilmestyessään kovin mairittelevia arvostelua. Eihän se syvällisyydellä loista, mutta me kumpikin viihdyimme sen parissa erinomaisesti. Jaksaisin katsoa vielä kolmannenkin kerran. Leffa oli oikein mukava toimintapätkä, johon saattoi uppoutua, mutta joka ei vaatinut katsojalta kovin suurta aivotyöskentelyä. Joskus on kiva katsoa monimutkaisia ja syvällisiä elokuvia, jotka vaativat omaa ajattelua ja pohdintaa, mutta viime viikon perjantai-iltaan tämä istui täydellisesti. Sai vain nollata ja viihtyä.

Pienen mielenkiinnon siemenen leffa myös kylvi sisälleni. En ole tosiaan tätä pelisarjaa koskaan eksynyt kokeilemaan. Olisi siis mielenkiintoista kuulla, miten muut ovat sen parissa viihtyneet. Onko lukijoilla mahdollisesti sarjasta suosikkipeliä? Entä onko jollakulla kokemusta, miten elokuva suhteutuu peleihin?

2 kommenttia

  1. https://www.youtube.com/watch?v=VKDlsdsVQh8

    Ah! <3 Tosin mustavalkoisena. :D

    VastaaPoista