Peleistä elokuviksi osa 2: Tomb Raider

Tomb Raider -pelisarja oli ykkössuosikkini ennen kuin löysin Final Fantasyt. Aivan kaikkia Laran seikkailuja en ole pelannut läpi, mutta aika montaa on tullut vähintäänkin kokeiltua. Leffat on myös tullut katsottua pariin otteeseen, joskin puuttuvat omasta kokoelmasta. Oikeastaan ne voisi ostaa.

Täytyy nyt saman tien myöntää, että leffojen katsomisesta alkaa olla aikaa, joten en enää muista jokaista yksityiskohtaa. Toisaalta enpä ole pelejäkään ihan viime hetkinä tahkonnut. Minulla on joka tapauksessa hämärä mielikuva, etteivät elokuvat saavuttaneet pelien fanien kanssa aivan suunnattoman suurta suosiota. Itse niistä kuitenkin tykkäsin.

Tähän saattoi vaikuttaa pääosanäyttelijän valinta. Silloin kun ensimmäinen Tomb Raider -elokuva ilmestyi, pidin Angelina Joliesta kovin paljon. Lisäksi hän sopii mielestäni ulkoisesti Laran rooliin, joten siinäkin mielessä hän oli osuva valinta.

Angelinasta on saatu Lara hiustyyliä ja olemusta myöten. Hänen kasvonpiirteensäkin sopivat haudanryöstelijälle erinomaisesti. Käsittääkseni myös kriitikot ovat tykänneet Angelinan roolisuorituksesta, vaikka itse elokuvat eivät ole juuri suitsutusta saaneet.

Minusta leffat olivat ihan kohtalaista katseltavaa. Niistä tosin puuttui sama fiilis, joka erityisesti ensimmäisissä peleissä on ollut. Toisaalta ehkä sitä olisi ollut hieman vaikea edes niihin saada. Muistan yhä sen paniikinsekaisen jännityksen, kun ensimmäiset sudet rynnivät kimppuun tai karhu hyökkäsi kulman takaa. Ilman automaattitähtäystä ja loppumattomia panoksia en olisi varmaan selvinnyt niistä lainkaan :D

On kuitenkin luontevaa, ettei tuollaisia juttuja voida elokuvaan saada (ja tuskin niitä kaikki edes samalla tavalla kokevat?). Toisekseen, jos elokuva olisi vain elukoiden ammuskelua ja Angelinan kiipeilyä vähän siellä ja täällä haudanryöstöllä höystettynä, ei sitä kovin kauaa välttämättä jaksaisi katsoa. Peleissä tämä sen sijaan toimii sopivalla juonipätkillä höystettynä, mutta silloin on itse toimijan roolissa, joten tilanne on täysin erilainen.

Pidän enemmän ensimmäisestä elokuvasta. Sen juoni ei ole kovin kaksinen, mutta kaiketi siinä oli jotain uutuuden viehätystä. Toisen leffan juoni tuntui olevan jossain määrin toisinto edellisestä. Kyllähän se on selkeästi eri tarina, mutta silti... Hyvää, kevyttä viihdettä nuo rainat ovat kumpikin, mutta ilman pelejä taustalla en ehkä olisi jaksanut niitä useampaan kertaan katsoa.

Jossain muistelisin nähneeni huhuja, että uusikin elokuva voisi olla tuloillaan. Nyt kun Lara valloittaa maailmaa uudenlaisen pelin muodossa, voisi leffakin olla paikallaan. Melkein toivoisin, että myös Angelina Jolie tekisi tuossa tapauksessa paluun Laran rooliin, mutta toki voisin jonkun toisenkin (nuoremman?) hyväksyä. Mielenkiinnolla odottelen, mitä tämän asian suhteen tapahtuu vai tapahtuuko mitään.

Ei kommentteja