Desuilua muuttamisen lomassa

Vaikka juuri kotiuduin Japanista ja muutto on (edelleen) kesken, piti conittamaan silti päästä. Minulla oli suunnitelmissa uusi FF-puku, joka kuitenkin jäi toteuttamatta, koska en yksinkertaisesti ehtinyt paneutua siihen kaiken kiireen keskellä. Sen sijaan hengasin kaksi päivää yukatassa ja yhden Alicena (Alice: Madness Returns -pelistä), mutta se ei oikeastaan tähän blogiin kuulu.

Vaikken itse cossannut FF-hahmoja tällä kertaa, bongailin sellaisia teidän iloksenne. Okei, en tiedä, kiinnostaako ketään (muuta kuin minua) nämä cosplay-kuvapostaukset, mutta omaksi huviksenihan minä tätä blogia kirjoitan, joten joudutte niistä joka tapauksessa nauttimaan.

KUPOH!
 Moogle-kigurumi! Tällaisen minäkin haluan. Ilmoittautuuko joku vapaaehtoiseksi valmistamaan sen minulle? Se voisi olla juuri sopiva asu Desucon Frostbiteen.

Joo, siis tykkäsin tästä todella paljon. Tämä oli myös ensimmäinen Final Fantasy -asu, jonka satuin perjantaina ylipäätään bongaamaan. Tässä kohtaa on pakko sanoa, että conissa näkyi tosi vähän FF-pukuilua tällä kertaa. Mikä vielä kummallisempaa, yhtään Cloudia tai Sephirothia en bongannut. Tifoja näkyi pari kappaletta kyllä, kuten yleensäkin.

Minun piti cossata Yuffieta, mutta sunnuntaina iski suunnaton laiskuus. Lauantain oli kärsinyt epämukavassa puvussa ja miltei teloin itseni, kun silmissä sumeni erään luennon jälkeen, joten päätin ottaa sunnuntain hitusen rauhallisemmin ja rennommin. Yuffie sai siis jäädä kaappiin, mutta aion kyllä sen puvun vielä joskus päälleni kiskoa.

Enivei, olisi kyllä kiva uusikin FF-puku jostain kehitellä, mutta tällä hetkellä minulla ei ole erityisen suurta intoa minkään tietyn asun tekemiseen, mutta kenties inspiraatio vielä iskee.

Lightning - Final Fantasy XIII

Lightning-cossista minulla ei mielestäni vielä blogissa ollut kuvaa, joten tällä kertaa sellainen piti räpsäistä. Ylipäätään pyrin kuvaamaan asuja, joita en ollut vielä aiemmissa coneissa kuvannut. Tämä siis ihan siksi, etteivät postaukset muistuttaisi liikaa toisiaan.

Tämäkin puku oli minusta oikein onnistunut, katseli mielellään. Itse en vastaavaa osaisi tehdä, joten tyydyn vain ihailemaan kateellisena toisten osaamista. Ajoittain tulee mietittyä, että pääsisi paljon pienemmällä tuskalla, jos vain tilaisi pukunsa valmiina jostain... joskus saattaisin päästä jopa halvemmalla siten, mutta toistaiseksi sitä ei ole tullut tehtyä. Olisi vain kiva päästä kerrankin pukeutumaan asuun, joka on aidosti hyvä eikä vähän sinnepäin, kun tekijä ei vain osaa.

Noh, en ala vetää tähän mitään erityistä angstia nyt. Hyvin onnistunut puku, tykkäsin. Kiva myös, että pääsin räpsäisemään kuvan.

Valkoinen maagi

Tällä kertaa näin myös valkoisen maagin. Olen itsekin tehnyt valkoisen maagin kaavun, mutta se oli erilainen. Sovelsin siihen Final Fantasy Tactics Advancen viera white magen asua, mutta hupun nappasin Garnetin (FFIX) kaavusta, joten se ei ollut ehkä yhtä autenttinen kuin tämä... olipahan kuitenkin ensimmäinen cossini ikinä.

Tosiaan tämä oli perinteinen valkoisen maagin asu pelisarjan alkupäästä. On aina mukava nähdä pukuja myös vanhemmista peleistä. Uusien pelien asuissa ei ole mitään vikaa, ne vain ovat huomattavasti vanhoja suositumpia (jos nyt ei lasketa seiskaa), joten siinä mielessä nämä ovat piristysruiske.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan minusta tämä on hyvä puku. Joskus voisi olla ihan hauska tehdä ryhmäcossi, joka koostuisi alkuperäisen Final Fantasyn eri hahmotyypeistä / ammateista. En ainakaan muista törmänneeni sellaiseen ryhmään vielä yhdessäkään conissa (tosin con-historiani ei ole niin kovin pitkä, että sen varaan kannattaisi laskea).

Rinoa - Final Fantasy VIII
Rinoaakaan en muista aiemmin kuvanneeni, vaikka olen ainakin kerran nähnyt. Mielestäni tämä myös oli erittäin onnistunut puku. Cossaaja oli valinnut itselleen sopivan asun ja toteuttanut sen hyvin. Tykkäsin kovasti.

Rinoa ei ole suosikkihahmojani, kuten moni varmasti tietää, mutta tykkäsin hahmosta tai en, arvostan joka tapauksessa hyvin tehtyjä pukuja. Aina toisinaan coneissa kuulee cossaajan haukkumista hahmovalinnan perusteella... siis kohdistetaan hahmoon suuntautuva viha puvun kantajaan. Sitä en vain kykene käsittämään. Okei, hahmo voi olla jonkun mielestä sieltä, missä kupopähkinät eivät kasva, mutta se ei tarkoita, että cossaajaa pitäisi dissata. Jokainen tykätköön, mistä sattuu tykkäämään. Sitä paitsi, vaikka hahmo olisi kamala, cossaaja on nähnyt vaivaa ja uhrannut työtunteja pukunsa tekoon, hän ansaitsee kannustusta, ei haukkuja.

Onneksi tuollaiset toisia mollaavat ihmiset ovat kuitenkin vähemmistössä. Suurin osa kanssaconittajista käyttäytyy fiksusti. Ja huh, eksyinpäs tyylikkäästi aiheesta tässä samalla. Hyvin toteutettu puku piti sanomani.

Hope - Final Fantasy XIII
Vielä yksi aiemmin kuvaamatta jäänyt hahmo tuli vastaan eli Hope kolmestatoista. Tämäkään hahmo ei suosikkini ole, mutta kuvaamistahan se ei estä. Näin conissa myös toisen Hope-cossaajaan, jota metsästin kaksi päivää. En kuitenkaan kertaakaan ehtinyt sellaiselle etäisyydelle, että olisin voinut pyytää kuvaa.

Kävi siis onni onnettomuudessa, kun satuin tämän toisen tapauksen huomaamaan ja sain kuvankin räpsäistyä. Kuvakokoelmani täydentyy siis hiljalleen. Plus luonnollisesti sain blogiin hitusen lisämateriaalia, josta höpistä jotain turhaa kaikkien lukijoiden riesaksi.

Joka tapauksessa tässä cossissa erityisen hyvää minusta oli, että harrastaja oli huomioinut hahmon istuvuuden itselleen. Hän oli pieni, hoikka ja ennen kaikkea lyhyt. Hänen ruumiinrakenteensa sopi siis erinomaisesti juuri Hopen cossaamiseen. Varmaan hahmovalintaan liittyy paljon muitakin syitä, mutta voisin kuvitella, että myös tämä juttu on asiaan vaikuttanut.

Type-0-ryhmä
Sunnuntaina Sibeliustalon pihalla hääri sitten tällainen joukko. Olinkin jo Crestalta kuullut vihjeen, että viikonlopun aikana moiseen bongaukseen oli mahdollisuus, joten olin lauantaista asti ollut kameran kanssa valmiina. Yllättävän innokasta porukkaa, koska kyseinen pelihän ei ole vielä täällä edes julkaistu. Kiva, että intoa löytyy. Tykkään näistä asuista paljon, mutta itse en ainakaan vielä lähde vastaavaa toteuttamaan. Haluan ensin perehtyä peliin kunnolla.

Hahmojen kuvailun lisäksi tuli sitten luonnollisesti tehtyä ostoksia. Kovin paljon en viitsinyt rahaa tuhlailla, mutta jotain pientä tarttui silti mukaan...

Ostoksia, ostoksia...
Eli mukaan lähti Yojimbo-figuuri, joka sai toistaiseksi muuton takia jäädä laatikkoon. Se kuitenkin saa paikan avomiehen bahamutin vierestä heti, kun sijainti on muuten selvä. Coca Cola -figuja ostin myös muutaman lisää eli tällä kertaa mooglen, Tifan ja Yuffien. Yritin kovasti löytää Vincentiä, mutta jouduin lopulta tyytymään Tifaan... mikä nyt ei ole ihan toivottoman huono asia. Lisäksi ostin yhden doujinshin ja taidekujalta FFXII-avaimenperän, johon rakastuin ensivilkaisulta.

Tämmöistä tällä kertaa. Toivottavasti seuraavaksi saisin taas kirjoitettua pelaamisestakin. Tällä hetkellä muutto vain painaa niin paljon päälle, ettei ole ehtinyt. Sitä paitsi pelikoneetkin ovat muuttolaatikoissa, mikä luonnollisesti hieman vaikeuttaa asiaa... mutta ehkä se tästä vielä.

Ei kommentteja