Minä vihaan, vihaan, vihaan, vihaan, vihaan, VIHAAN!

Hah, olen aina halunnut käyttää tuota :D Piti vain keksiä, mitä minä oikeastaan sitten vihaan. Yllättäen tänä aamuna se ei ollut kovin vaikeaa, kun jouduin könyämään sängystä ylös 4:50 ja miesystävä sai jäädä vielä pariksi tunniksi lämpimään peiton alle. Mutta ei, tämä ei ole avautuminen ankeista aamuista vaan jostain aivan muusta.

Mitä siis vihaan Finaleissa?1. ... satunnaistaisteluja!

Chocobon munat, kuka nämä keksi? Sitä on tekemässä jotain tärkeää, jotain, mikä ehkä vaatii jopa ajattelua, ja juuri silloin ruutu alkaa vääntyillä kuin krapulaisen vatsa ja taistelumusiikki pärähtää soimaan! Viholliset päättävät katkaista ajatuksesi ja viedä huomiosi ainakin puoleksi minuutiksi, anteeksiantamatonta!

Vaihtoehtoisesti on hetki jolloin pitäisi saada grindattua, että pääsisi ylipäätään tarinassa eteenpäin. Noh, aivan varmasti saa vetää puskarinkiä hiki ritarikypärässä, mutta mitään ei tapahdu. Missä ne taistelut nyt ovat? Jos taistelu sitten tuleekin, vastaan kömpii kirppu, josta saa huimat 5 EXP:ia. VIHAAN!

2. ... grindaamista!

Tarina on loistava ja olisi pakko saada tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Mutta kappas, vastaan tulee pomo, joka pistää tiimin matalaksi yhdellä iskulla. Kuulostaako tutulta? Ah voih, tasot eivät vain riitä, eteneminen tyssää, on pakko grindata.

Puskajuoksut siis kehiin ja tasoja keräämään, mikäs sen hauskempaa. Luonnollisesti satunnaistaisteluja ei näy eikä kuulu ja kokemusta kertyy olemattoman vähän, kun vihollistarjontakin on aneemista. Jahuu! Pelitunteja sen sijaan kertyy kelloon, vaikkei mitään mielenkiintoista ruudulla tapahdukaan. VIHAAN!

3. ... taistelusysteemejä!

 Pelisarja aloitettiin rivitanssiorgioilla. Onhan se pirun hauskaa, kun omat porukat seisovat omassa rivissä ja viholliset omassaan. Sitten heilutellaan miekkoja vuoronperään ja vastapuoli ottaa mystisesti osumaa, vaikka seisoo ainakin viiden metrin päässä. On se jännä.

Rivitanssi vaihtui strippaukseen paljon myöhemmin, mutta hommassa oli se vika, ettei mitään lopulta näytetty. Tytöillä kyllä vaatteet vaihtuvat lennossa, mutta oleellisin on unohdettu. Missä on fanservice!?!?!

Tämän jälkeen alettiinkin olettaa, ettei pelaaja edes halua pelata, joten koko homma automatisoitiin. Mikäs sen kivempaa kuin käydä naapurissa kahvilla sillä välin, kun hahmot taistelevat itsekseen itselleen leveleitä. Tai hei, sitten seuraavaksi voidaankin pakottaa pelaaja takaisin konsolinsa ääreen hakkaamaan äksää kuin aivoton apina. VIHAAN!

4. ... päähahmoja!

Kertaalleen on jo todettu, että päähahmot ovat p*rsiistä. Joukossa on liian kilttiä, liian hyvistä, liian angstista, liian omahyväistä, liian itserakasta, liian tunnevammaista, liian pirteää, liian persoonatonta, aina liian jotain.

Finaleiden sääntö tuntuu olevan, ettei päähahmo saa olla miellyttävä. Hänen pitää olla sellainen, että pelaajan tekee mieli repiä hiukset päästään ja heittää ohjain televisioon, jotta ei enää tarvitsisi katsella mokomaa rasitusvammaa. VIHAAN!

5. ... pääpahiksia!

Pahisosasto ei ole sitten yhtään parempi. On nähty peltipellejä haarniskoissa, tissikuppeja ja -vakoja, klovnia, transua, tiukkaa mustaa nahkaa, järjettömiä kampauksia ja ylikasvaneita muskeleita. Mikä tätä sakkia yhdistää?

No, ne ovat kaikki sekopäitä, kahjoja, vajakkeja, luultavasti karanneet suljetulta osastolta. Yksi kärsii äitikompleksista, pari on jämähtänyt aikalooppiin, yksi ei taida tietää sukupuoltaan, pukeutua ei osaa oikein kukaan ja kaikki haluavat valloittaa tai tuhota maailman.

Tyypeissä ei ole pätkääkään järkeä, paitsi ehkä Sephirothissa, jonka todellinen funktio on saada fanityttöjen sukat pyörimään ja toimia Squaren rahasampona. Hei, etkö sinäkin haluaisi Sephiroth tuoksukynttilän tai miten olisi hajuvesi? VIHAAN!

6. ... jatko-osia!

Idiotismin multihuipentuma! Mitä DoC on? Ammuskelupelin irvikuva. Pelin pitäisi sisältää nopeaa toimintaa ja jännittäviä tilanteita. No, jännitys tulee surkeista kontrolleista ja nopeus on ilmeisesti suhteellinen käsite. Tietysti jos kontrolleista huolimatta onnistut snaippaamaan vihollisen, ennen kuin ne saavat sinut, olet aika äijä. Muussa tapauksessa piileskelet laatikon takana ja toivot, etteivät panokset pääse loppumaan.

X-2 taas saa korvat vuotamaan verta purkkapopillaan ja teinikikatuksellaan. Juonikin on uskomatonta sontaa eikä Tiduksen paluusta ainakaan lisäpisteitä heru. Revenant Wings on toisesta ääripäästä taktisine taistelusysteemeineen. Kuvittelevatko ne oikeasti Squarella, että pelaajan pitäisi kyetä sekä ajattelemaan että grindaamaan? Järjettömiä vaatimuksia!

Sokerina pohjalla on XIII-2. Päähahmo ei ole sen parempi kuin muissakaan peleissä, pääpahis on Sephirothin kajahtanut serkku ja juoni hajoaa omaan mahdottomuuteensa. Kun soppaan vielä lisätään se, ettei peli noudata omia sääntöjään ja käsittämätön määrä toinen toistaan surkeampia loppuja, ollaankin jo niin pohjalla, että Helvetti sijaitsee yläpuolella. VIHAAN!

7. ... konsolivaihtoehtoja!


Ensin oli vain Nintendo, sitten tuli PlayStation. Nyt on sitten vielä Xboxia, ipadia ja ties mitä muuta! Ja Ostostv:n tapaan: Ei tässä vielä kaikki! Voit valita, pelaatko pelisi Nintendo Gamecubella, NDS:llä, N3DS:llä, Nintendo Wiillä, PSP:llä, PS Vitalla, PSonella, PS2:lla, PS3:lla, Xbox 360:llä, sillä pahuksen iPadilla tai vaikka älypuhelimellasi!

Paitsi, ettet voi, kun kaikkea ei julkaista kaikelle. Jos haluat pelata jokaista Finalia, olet pakotettu ostamaan useamman konsolin. Esim. PS2:lle julkaistut pelit eivät toimi PS3:lla, joten konsolin vaihtaminen ei riitä, pakko säilyttää se vanhakin. Tai sitten jokin peli tuleekin vain käsikonsolille, joten joudut vielä sellaisenkin hankkimaan, oikeastaan on parempi ostaa varmuuden vuoksi kolme. 3DS:llä, PSP:llä ja PS Vitalla pääset aika pitkälle, mutta sitten onkin jo mennyt satoja euroja konsoleihin. Pitikö vielä olla varaa ostaa pelejäkin? VIHAAN!

8. ... remakeja!

Hei haloo! Kuka näitä tarvitsee! Ihan varmasti tosi fani hankkii jonkin ikivanhan hädin tuskin ruksuttavan konsolin ja maksaa itsensä kipeäksi alkuperäisestä japaninkielisestä pelistä, jos haluaa vanhoja Finaleita pelata. Ihan turhaa rahastusta tuollainen pelien uudelleen julkaisu uusille alustoille. Truu fanit osaa nähdä vaivaakin peliensä eteen!

Ja näiden remakejen tekeminen uudemmista on vielä turhempaa. Ei kukaan halua katsella Tiduksen naamaa paremmilla grafiikoilla, yhtä tyhmältä se näyttää kumminkin. Sitä paitsi ei se harakannaurukaan siitä paremmaksi muutu, vaikka peli uudestaan julkaistaisiinkin. VIHAAN!

9. ... fanityttöjä!

Mikä niitä vaivaa?! Kaikkea pitää ihkuttaa, kaikesta pitää tykätä ja söpöjen pikselipoikien perään huokailla. Haloo, herätys! On se Sephiroth nyt niin hot ja Balthierin ääni räjäyttää tajunnan. Olisiko mitään, jos vaikka välillä muistaisi, että oikeassa maailmassakin on miehiä? Ai joo, ne eivät tietenkään ole niin täydellisiä kuin Squall ja Cloud, unohdin. VIHAAN!

10. ... tasapuolisesti kaikkea!

Onko tässä pelisarjassa muka jotain hyvääkin? Kaikki kusee, mikään ei toimi ja faneja ottaa päähän. Ehkä olisi parempi lopettaa se pelien suoltaminen ja keskittyä johonkin muuhun. Eihän tätä kestä kukaan. VIHAAN!


VIHAAN, VIHAAN, VIHAAN, VIHAAN, VIHAAN KAIKKEA!


PS. En minä oikeasti vihaa. Finalit on <3 *lisää tähän fanityttökohtaus*

1 kommentti