Lisää miinusta

Eli tulipa tässä joutessaan pelattua FFXIII:kin loppuun. Olen toki sen kertaalleen pelannut, mutta edellinen läpipeluun tallennus jäi exän PS3:lle, joten piti sitten aloittaa peli alusta. Olin jo edennyt Orvon kehtoon asti, joten kovin paljon ei ollut peliä enää jäljellä.


Tällä kertaa olin suoritellut enemmän tehtäviä ja muutenkin grindaillut, joten hahmot olivat sinällään varsin hyvässä hapessa. Olin myös pelannut ajatuksella, että peli läpäistään pelkästään naishahmoilla eli sen jälkeen, kun hahmot sai itse valita, ei miehiä minulla ollut taistelussa kertaakaan. Tämä tietysti toi jonkinnäköistä rajoitusta paradigmojen käyttöön, kun en ollut enkä pystynyt kaikkia mahdollisia ammatteja kehittämään hahmoilleni. Ehkä ratkaisu lisäsi haastetta, ehkä ei... en osaa sanoa. Joidenkin taisteluiden osalta peli kyllä tuntui hitusen tuskaiselta, mutta saattoi olla, etten vain osannut.

Enivei, loppu tuli nähtyä nyt tosiaan toisen kerran. En edelleenkään pidä siitä  hirveästi, mutta kyllä se jatko-osan lopun päihittää mennen tullen. Jotenkin se lupaa paljon parempaa kuin mitä tuleman lopulta piti. Ärsyttävää, tuosta olisi voinut jatkaa hyvällä pelillä, mutta Squaren piti sitten mennä säätämään jotain epämääräistä sontaa (ei sillä, puolivälin paikkeilla FFXIII-2 vaikutti jopa ihan lupaavalta, sen verran voin myöntää).

Minun on myös pakko tähän kohtaan sanoa, etten vain kykene pitämään Leona Lewisin kamalasta My hands -volinasta. Anteeksi faneille, minulle kappale aiheuttaa lähinnä kylmiä väreitä. Itselläni on pelin japanilainen soundtrack, koska kyseinen biisi on niin hirveä. Alkuperäinen japaninkielinen laulu toimii minulle paljon paremmin. Yleensä Finaleissa on ollut ihan hyvät käännökset alkuperäisbiiseistä, joten en tajua, miksei tällä linjalla voitu jatkaa. Koko kappaleen vaihtaminen oli minusta typerää. Sitä paitsi ei sitä olisi välttämättä tarvinnut edes kääntää! Suteki da ne toimi ihan hyvin pelin englanninkielisessä versiossa, vaikka oli japaniksi. En muista kenenkään valittaneen.

No joo, se siitä. Ne, jotka minut tuntevat, ovat kuulleet tästä asiasta valitusta jo varmasti kyllästymiseen asti. Sen sijaan voisin todeta, että FFXIII on minusta edelleenkin pelinä ihan ok. Se ei ole paras Finali, mutta hyvä se on. Putkimaisuus on minusta tylsää, mutta hahmokemia toimii, tarina menettelee ja taistelusysteemistä tykkään (FFXIII-2:n versio siitä oli tosin vielä parempi). Myös valtaosa musiikeista on minusta hyviä ja olen niitä jaksanut ahkerasti kyllä kuunnella.

Pelatessa tuli myös pohdiskeltua, haluaisinko kirjoittaa jonkinlaista ficciä FFXIII:sta, mutta suurta innostusta ei vieläkään syntynyt. Ja joo, tiedän, ei pitäisi vain odotella sitä vaan tarttua rohkeasti näppäimistöön. Olen jauhanut tästä asiasta jo aika monessa postauksessa, joten pitäisi lopettaa hölinät ja tehdä asialle oikeasti jotain. Siihen kyllä auttaisi vähän jo se, että olisi enemmän aikaa istua koneella. Nytkään en ole tiistain jälkeen pahemmin tähän ehtinyt, jos töiden tekemistä ei lasketa (eikä sitä lasketa, sehän on työtä!).

Enpä jatka tuostakaan enempää... taidan vain tähän lisätä listan FF-pelitilanteestani sikäli mikäli kun se ketään kiinnostaa. Pah, lisään, vaikkei kiinnostaisikaan :P

Final Fantasy - Tallennus pelin keskivaiheilla, aion joskus jatkaa
Final Fantasy II - Aloittamatta
Final Fantasy III DS - Tallennus pelin keskivaiheilla (?), aion joskus jatkaa
Final Fantasy IV DS - Tallennus pelin keskivaiheilla, en tiedä, jatkanko
Final Fantasy IV Complete - Tallennus FFIV:n loppupuolella, aion joskus jatkaa
Final Fantasy V - Aloitettu PS3:lla, aion joskus jatkaa
Final Fantasy VI - Tallennus PS1-muistikortilla, en aio jatkaa / ladattu PS3:lle, aion joskus aloittaa
Final Fantay VII: Crisis Core - Tallennus pelin loppupuolella (?), aion joskus jatkaa
Final Fantasy VII - Tallennus PS1-muistikortilla, en aio jatkaa / ladattu PSP:lle, aion joskus aloittaa
Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus - Tallennus pelin loppupuolella, aion joskus jatkaa
Final Fantasy VIII - Tallennus PS1:n muistikortilla, en aio jatkaa / tallennus pelin alussa PSP:llä, aion joskus jatkaa
Final Fantasy IX - Pelattu läpi PSP:llä, en aio hetkeen aloittaa uusiksi/ tallennus PS1:n muistikortilla, en aio jatkaa
Final Fantasy X - Tallennus pelin loppupuolella, en tiedä, jatkanko
Final Fantasy X-2 - Pelattu läpi, en tiedä, aloitanko koskaan uudestaan
Final Fantasy XII - Tallennus pelin keskivaiheilla, mietin aloittamista alusta / Kesken peli-illoissa
Final Fantasy XII: Revenant Wings - Tallennus pelin keskivaiheilla, haluaisin jatkaa, mutta olen jumissa
Final Fantasy XIII - Pelattu läpi, en aio hetkeen aloittaa uusiksi
Final Fantasy XIII-2 - Pelattu läpi, en aio koskaan aloittaa kokonaan uusiksi, aikajanaa saatan täydentää
Final Fantasy Crystal Chronicles - Aloittamatta
Final Fantasy Crystal Chronicles: The Ring of Fates - Tallennus pelin alkupuolella, olen jumissa enkä tiedä, jatkanko
Final Fantasy Dissidia - Tallennus pelin alkupuolella, jatkan ehkä joskus
Final Fantasy Four Heroes of the Light - Tallennus ihan pelin alussa, aion jatkaa joskus
Final Fantasy Tactics - Tallennus pelin alussa, haluaisin toisaalta jatkaa, toisaalta taistelusysteemi tökkii (PSP)
Final Fantasy Tactics Advance - Aloittamatta
Final Fantasy Tactics Advance 2: Grimoire of the Rift - Tallennus pelin keskivaiheilla (?), aion joskus jatkaa

Jep, ihan jokaista Final Fantasya kokoelmani ei siis sisällä. Lisäksi FFTA ja FF: Crystal Chronicles itse asiassa löytyvät miesystävältä, mutta lasken ne ainakin puolittain kokoelmaani ;) Ovat joka tapauksessa pelattavien pelien listalla nyt. Ostoslistalle sen sijaan en viitsi tunkea, ehkä siinä on tarpeeksi, että pääsarjan pelit löytyvät nyt sitten jo tuplana taloudesta.

Nyt voikin sitten miettiä, mihin peliin tartun seuraavaksi. Crystal Chronicles tosiaan kiinnostaa, mutta sitä ei voi vielä  hetkeen aloittaa. Miesystävä kun edelleen pelaa Mass Effect 3:sta enkä usko, että saa sitä toviin päätökseen. Odotellessa voisi jotain muuta siis harkita.

Ei kommentteja