Askartelua

En ole tänään ehtinyt pelaamaan, koska vietin suurimman osan päivästä vanhempieni luona ja pikkuveljeni kanssa. Veli lähinnä touhusi Magic-korttiensa kanssa ja auttoi minua sitten omissa puuhissani aina, kun oli tarpeen, esim. piteli mittanauhaa paikallaan ja heitteli hyviä vinkkejä.

Suunnitelmissa oli siis tehdä Yuffien heittotähti. Mallina käytin tätä kuvaa. Tiedän, että netistä löytyisi tutoriaalejakin, mutta jostain syystä en koskaan päädy lukemaan niitä, en siis päätynyt nytkään. Ehkä minulla on jokin pakkomielteinen tarve yrittää keksiä kaikki itse ja mennä sitten peppu edellä puuhun?

Materiaaliksi valikoitui lopulta styrofoam yksinkertaisesti siitä syystä, että sitä oli sopivasti tarjolla. Se ei ehkä ole kaikkein paras vaihtoehto, mutta sillä nyt mennään joka tapauksessa, koska budjettini on hyvin pieni tänä syksynä. Joudun käyttämään mahdollisimman pitkälti niitä materiaaleja, joita satun ilmaiseksi saamaan. Maalipuoleen joutunen silti eurojakin satsaamaan.

Ensin otettiin hieman mittoja, sitten piirreltiin. Tuossa nyt näkyy piirrettynä kaikkea ylimääräistä ja turhaakin, koska yritin hahmottaa itselleni, mitä tässä oikein ollaan tekemässä.

Shurikenin halkaisija on metri; terät ovat 35 cm ja "kahva" 30 cm. Leveimmän kohdan leveydeksi tuli 10 cm. Näihin mittoihin päädyimme veljen kanssa ihan vain sillä perusteella, että näytti sopivalta. Ehkä pitäisi jostain tutoriaalista kurkistaa, miten pahasti menimme arvioinnissa metsään... tai sitten en jaksa edelleenkään vaivautua.

No, joka tapauksessa. Seuraava vaihe oli sitten osien irrottaminen levystä, mikä ei käynytkään ihan vaivattomasti. Styrofoam on suhteellisen pehmeää materiaalia ja sitä on periaatteessa helppo leikata mattoveitsellä... se vain murtuu sitten myös helposti, joten varoa sai, ja se teki puuhasta haasteellista. Pitkän häseltämisen jälkeen kuitenkin onnistuin operaatiossa ihan kiitettävän hyvin.


Tuossa kohtaa olin jo varsin tyytyväinen itseeni. En ollut rikkonut mitään oleellista, vaikkei leikkausjälki ollut ehkä siitä tasaisimmasta päästä. En kuitenkaan ole tehnyt proppeja aiemmin, joten ensimmäiseksi viritelmäksi ihan hyvin meni. Eikun anteeksi! Aloitin joskus Beatrixin Save the Queenin väsäämisen finnfoamista, mutta se muistuttaa edelleen enemmän aidanseivästä kuin miekkaa. Lisäksi olen joskus veistellyt taikasauvan puusta Harry Potter -kokonaisuuttani varten. Mitään näin hankalaa en kuitenkaan ole koskaan yrittänyt (ja kohta varmaan joku tulee sanomaan, ettei tämä edes ole hankala proppi :D).


Seuraavaksi ryhdyin käsittelemään "kahvaa" mattoveitsellä tarkemmin, sillä sitä piti saada muotoiltua. Tästä operaatiosta syntyi huomattavan paljon sotkua, kuten kuvasta näkee. Yritin aluksi tähdätä kaiken roskikseen, mutta luovutin suosiolla, kun pöly ja palaset vain leijailivat, minne sattuivat haluamaan. Mustat vaatteet osoittautuivat myös harvinaisen huonoksi valinnaksi, sillä hyvin pian ne olivat vaaleansinisen pölyn peitossa.

Veisteleminen oli joka tapauksessa yllättävän kivaa, samoin sitä seurannut hiominen. Tosin molemmat ranteet kipeytyivät aika pahasti urakassa. Ehkä käsittelin välineitä jollain tapaa väärin tai sitten olen vain tottumaton minkäänlaiseen fyysiseen työskentelyyn. Itse asiassa veikkaan, että kyse on molemmista vaihtoehdoista. Täytyy toivoa, että huomenna ovat kädet taas kunnossa. Olisi kiva pystyä puuhailemaan jotain ilman, että koko ajan vihloo.

Tämän päivän loppusaldona oli sitten tuollainen kyhäelmä. Sanoisin, että kyllä tuon jo tunnistaa ja olen itseeni oikein tyytyväinen. Isän kommentti viritelmään oli: "Norsujen metsästämiseenkö toi on tarkotettu?!" Hän kuitenkin lupautui auttamaan jatkotoimenpiteissä.

Seuraavaksi siis terät pitäisi hioa oikeaan muotoonsa koneella. Isä ystävällisesti suostui sen osuuden hoitamaan. Sen jälkeen minä vahvistelen heittotähteä lasikuidulla ja pikkuveli vielä kittaa sen muutamaan kertaan. Isän mukaan operaation jälkeen koko systeemi on hiottava uudestaan ja tällä kertaa käsin. Tiedossa on siis hieman lisää rannekipua minulle.

Maalaamista pohdiskelimme hyvin monelta kantilta. Olisi ihan kiva saada tuo näyttämään metalliselta, joten haasteita on varmaan edessä. Isä olisi automaalien kannalla, eräs toinen ehdotti pienoismallimaaleja. Pitää nyt katsoa, mihin ratkaisuun lopulta päädymme. Itse en tästä puolesta mitään ymmärrä, mutta budjetti on tosiaan minimaalinen erinäisistä elämäntilanteellisista syistä.

Tällaista siis tällä kertaa. Jokohan sitä huomenissa ehtisi taas pelaamisen pariinkin palailla...

2 kommenttia

 1. Hienolta näyttää, ja valmiina sitten varmasti vielä hienommalta (: minä olen aina kovasti halunnut oppia valmistamaan proppeja, mutta se on sitten useinkin kaatunut... paljonkon tuo materiaali muuten maksoi ja mistä sitä sai, vai oliko sitä valmiina sinulla jossain? Entä onko tuo miten kestävää? Toivottavasti tuon saisi sellaiseen kuntoon, että voisit sitten ottaan tuon mukaasi mahdolliseen photoshoottiimme, jos sellainen järjestyy (;

  tuosta metallisen näköiseksi tekemisestä, selailin devaria ja sieltä löytyi tällainen tutoriaali, en tiedä onko tästä apua, mutta ajattelin kuitenkin linkittää ^^

  http://risachantag.deviantart.com/art/Cosplay-Metal-Texture-Tutorial-44652823?q=boost%3Apopular%20yuffie%20tutorial&qo=5

  onnea projektin kanssa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Faith :)

  En mäkään tiedä proppien tekemisestä juuri mitään, kokemukseni on tasan se, mitä tuossa ylempänä lukee :D Mutta tekemällähän sitä oppii... ja mulla nyt tietty on isä ja veli apuna, mistä tosiaan on paljon hyötyä.

  En yhtään osaa tuon valmistumisajasta sanoa. Riippuu pitkälti siitä, koska isällä on aikaa käyttää sitä hiomakonetta. Mutta toki otan photoshoottiin sitten mukaan, jos on valmis (ja hah, en vieläkään tiedä, koska minulla olisi rahaa raahata itseni sinnepäin, pahoitteluni). Niin ja kiitos muuten tutoriaalista, pitää näyttää sitä isälle. Se on nyt aika intona tuon maalauksen kanssa, että saa nähdä, paljon pääsen siihen lopulta itse edes vaikuttamaan xD

  Tuon materiaalin sain ilmaiseksi. Veli oli tehnyt siitä aiemmin miekan, joten sain sitten jämät. Se ei ole tosiaan kestävyydeltään parasta. Veljen kommentti oli: "Kyllä se kestää, jos posetat nätisti, mutta FF Fightiin en suosittelis menemään, multa se miekka hajos siellä." Eli huitoa ei varmaan kamalasti kannata eikä kolhia mihinkään.

  Hinnasta en osaa sanoa, jos rakennusliikkeestä ostaa. Tuo saatiin paikalliselta ammattikoululta pariin euroon alun perin, kun oli roskikseen menossa. Luulen, että raksapuolen ammattikouluilta tosiaan voi ylijäämäpaloja kysellä tai sitten tosiaan käy rakennusliikkeestä hakemassa. Jälkimmäisestä saa myös finnfoamia, joka on materiaalina ainakin vähän kestävämpää, eikä kuitenkaan älyttömän kallista.

  Kiitos kovasti avusta ja onnentoivotuksesta :)

  VastaaPoista