Cerberuksen surulaulu

"Now... I can finally... rest."


Tulipahan tänään taas pelailtua FFVII: Dirge of Cerberusta. Pelaaminen sujui yllättävän hyvin jopa, olin hämmentynyt. Viime kerralla pääsin junien haustausmaalle asti ja tänään siis luonnollisesti jatkoin sieltä. Leppoisaa ammuskelua pienen kiroilun siivittämänä, mutta etenin kuitenkin ihan tasaisen hyvin.

Hieman epäilytti mennä Rossoa vastaan, koska edellisellä kerralla sitä eukkoa saatiin piestä muistaakseni kolme kertaa, ennen kuin voitettiin. Tällä kertaa itemeitä meni taas luvattoman paljon, mutta voitin kuitenkin ensimmäisellä yrittämällä ja olin varsin tyytyväinen itseeni. Ehkä aseiden säännöllisestä kehittelystä oli hyötyä, viimeksi siihen ei tullut kiinnitettyä niin kovin paljon huomiota.

Seuraavat pomovastukset eli Black Widow kertaa kaksi olivat aivan läpihuutojuttu. Meniköhän edes kahta minuuttia siihen taisteluun? Sitä en ollut aiemmin siis edes itse yrittänyt, koska edellisellä kerralla ohjain oli ystävälläni ja hän hoiti muistaakseni samaisen taistelun yhtä vähillä ongelmilla. Sinänsä en siis edes odottanut sen olevan erityisen vaativa.

Kaikki meni aivan loistavasti. Miksi sitten tuo alun repliikki ja kuva?

No, peliä pelanneet tietävät, mikä vastus hämähäkkikaksikon jälkeen on vuorossa... tai kuka. Azul the Cerulean, kuinka sinua vihaankaan!

Oikeasti, Rosso on todella ärsyttävä ja raivostuttavan nopea, mutta paikka, jossa häntä vastaan taistellaan on laaja ja tarjoaa riittävästi tilaa myös häseltämiselle. Lisäksi siellä on tarjolla paljon itemeitä ja kauppakin vielä. Ei ole pelkoa, että panokset tai HP loppuisivat, ellei tietysti saavu paikalle täysin tyhjätaskuna. Silloinkin on aina mahdollisuus kämmätä taistelu ja ottaa EXP:n sijaan rahaa, jotka voi sitten käyttää kauppaan seuraavalla yrittämällä. Eli loppujen lopuksi se taistelu ei ole niin paha kuin alkuun ajattelin.

Azul sen sijaan, voi hyvä elämä! Kauppa on hieman ennen taistelua ja siellä on syytä täyttää varastot äärimmilleen. Taistelukenttä on pieni ympyrä, jonka keskellä on paksu pylväs. Tilaa on siis vähän, eikä Azul ole pieni kaveri. Vincent taas ei ole järin nopsajalkainen, ainakaan minun Vincentini, kun ohjain ei suostu pelittämään edelleenkään kunnolla.

Mitäs muuta? No, ensimmäinen erä hoituu suht vaivattomasti, kun vain muistaa hypätä ilmaan Azulin tehdessä energiaiskunsa (?) ja väistelee luoteja (ei onnistu tuolla ohjaimella) sekä räiskii tietysti itse, minkä kerkiää. Nyt minulla oli hiukan vajausta panoksissa, joten se toi omat haasteensa tähän erään, mutta selvisin joka yrittämällä siitä kuitenkin.

Sen sijaan se toinen erä... Kippaskappas, Azulin nahka ilmeisesti muuttuu paksummaksi, sillä panokset eivät enää mene läpi. Ihan turha tuhlata niitä. Mana kyllä uppoaa, mutta aika nihkeästi sekin HP:tä vie. Voikohan materioita kehittää? Pitää ottaa tästä selvää. Luulen, että saattaisi hyvinkin voida.

Muistinhan keräillä Red Ethereitä matkan varrella? Kyllä, hyvä. Ostinhan pari Etheriä myös kaupasta? Kyllä, hyvä. Räiskinkö Azulia manalla? Kyllä, silloin kun ehdin. Nyt ohjain alkoi aiheuttaa todenteolla ongelmia, sillä karkuun on juostava, ellei halua, että Azul jyrää päälle. Vincent lenteli kauniissa kaarissa ympäri pientä aluetta ja jumittui typeriin kulmauksiin hirviömiehen hakattavaksi. Jeij.

No, onnistuin toki räimimään ökkiäistä, mutta kah, manahan loppui! Ei hätää, minulla oli varasto täynnä Ethereitä, kahta sorttia jopa. Itemit kehiin ja heitellään lisää kivoja tulipalloja ja salamoita. Seuraavaksi huomaan, että mana on taas loppu ja Etheritkin ovat, hurraa \o/

Hätä ei vieläkään ole tämän näköinen. Alueella on nimittäin tynnyreitä, joiden hajotessa paljastuu makopisteitä. Ainoa vain, ettei tietenkään yhtään ollut vielä paljastunut. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin juosta karkuun, kunnes Azul jyräisi makopisteen ja pääsisin taas mojauttamaan häntä. Mutta niin... se karkuun juokseminen ei ollutkaan niin helppo juttu. Jälleen Vincent lentelee pitkin seiniä, Limit Breaker ei suostu toimimaan ja HP-mittari paukkuu punaiselle. Lopulta herra kaatuu maahan ja lausuu kuuluisat viimeiset sanansa: "Now... I can finally... rest."

Eihän tuossa tietysti mitään. Game Overeita on sattunut muissakin peleissä. Valitettavasti Azulin kohdalla tämä skenaario toistaa itseään kuin olisin jäänyt jonkinlaiseen aikalooppiin pyörimään. Yhä uudestaan on Vincentin käytävä Tsvietiä vastaan ja yhä uudestaan hän kokee saman kohtalon ja mätkähtää elottomana huoneen lattialle. Ainakin, kun minä pelaan.

Jep, tämä alkaa jo turhauttaa. Dirgessä Azul pistää minut kumoon, Crisis Coressa Genesis. Give a break already!

Eipä auta kuin yrittää. Kyllä minä jonain päivänä vielä Azulinkin voitan (ja sinut myös, Genesis). Se vain näyttää vievän hieman useamman yrityksen kuin nämä taistelut yleensä. Olen silti jo tyytyväinen siihen, että olen oppinut pelaamaan räiskintäpeliä. Niistähän minulla ei ollut aiempaa kokemusta ollenkaan.

Tämä oli nyt tällainen Cerberuksen valituslaulu hävityn taistelun vuoksi. Aikalooppi pyörii ja yritän uudestaan, uudestaan ja uudestaan, kunnes jonain päivänä olen voittaja.

2 kommenttia

 1. Mulla oli vähän samanlaiset ajatukset ku pelasin Azulia vastaan :-----D kirosanat lenteli ja melkein lensi ohjainkin. Sit eilen sisuunnuin ja menin yrittämään uudestaan... ja meni tokalla yrittämällä läpi. Eli siis yhteensä neljä kertaa sain yrittää, ennen ku Azul viimein suostui häviämään. Sen jälkeen ku jatkoin matkaa nii sain kyl käyttää jokaisen sentin olemattomasta pelitaidostani että sain pidettyä Vincentin hengissä. Niitä vihuja tulee vastaan enemmän ku laki salli >_____>

  Mut kyl mä taidan oikeesti tosta pelistä tykätä. Turk-Vincent on aika hot. (on se kyl hot muutenkin köh)

  VastaaPoista
 2. Heh, ehkä mäkin jaksan taas jossain vaiheessa yrittää. Nyt en oo viittiny ees pelikonetta avata, mutta kattoo sitten, kun työt loppuu. Voi uhrata yhden päivän hyvin sen pelin loppuun pelaamiseen.

  Siellä myöhemmin muistaakseni tulee niitä vihollisia ihan kiitettävästi. Onneks oon kehittäny aseitakin. En tiedä, tuleeko siitä olemaan, miten paljon apua, mutta toivottavasti ainakin jonkin verran x)

  Mulla mättää tossa Azulissa varmaan nyt eniten se, että pleikan ohjain on tosiaan mäsänä eikä Vincent sen takia suostu aina juoksemaan vaan kävelee ainoastaan... ja ku Azul rynnii päälle, se on vähemmän hyvä juttu. Mutta ehkä siitäkin vielä tosiaan selviää.

  Hieno homma, että pääsit eteenpäin ^^

  VastaaPoista