Final fantasy -haaste: Päivä 02

Päivä 02 - Final Fantasy, josta pidän vähiten

Huh, mietin tätä todella paljon. Heti kärkeen minun olisi tehnyt mieli vastata seiska, mutta totuus on, että oikeasti pidän siitä pelistä hyvinkin paljon. Kyseisen pelin ympärillä pyörivä hypetys vain ärsyttää niin suunnattomasti, etten ole itse jaksanut siihen tarttua enää aikoihin. Ei kuitenkaan pidä tuomita peliä fanien takia.

Harkitsin myös kasia, koska se ei oikein peliteknisesti ole minun makuuni (junction-systeemi, aseiden osien jahtaus, kehityssysteemi jne.), mutta oikeastaan kasissakin on puolensa. Eli ei, ei sekään taida olla se, mistä pidän vähiten.

Lisäksi mielessä kävi ensimmäinen Final Fantasy yksinkertaisen (olemattoman?) juonensa  takia. Kuitenkin on niin, että siinäkin on sitä jotain. Tykkään siitä, vaikkei se listani kärkipäässä olekaan.

Mitä tässä kohtaa voi todeta? Aika hemmetin vaikea kysymys. Taitaa olla, että pidän lähes jokaisesta Final Fantasysta jollain tasolla ja niitä on turkasen vaikea laittaa järjestykseen. Tietysti voisin sanoa jonkun, jota en ole pelannut, mutta se olisi vain typerää.

Pitkällisen pohdinnan jälkeen pääsin jonkinlaiseen lopputulokseen. Siispä Final Fantasy, josta pidän vähiten on...
Final Fantasy X-2.

Miksi?

Pelin kesto on olematon verrattuna muihin, mutta silti sen saa hakata läpi useampaan kertaan, jos mielii päästä täydelliseen lopputulokseen. Ja kun täydellinen lopputulos on maailmankaikkeuden ärsyttävimmän FF-hahmon paluu... ööh? Onko tässä nyt mitään järkeä?

Jotenkin peli myös tuntuu syövän ideaa alkuperäiseltä. Minä en näe Yunaa sellaisena kuin hänet esitetään jatko-osassa, mutta ilmeisesti joku toinen näkee loogisen jatkumon. Ei kai tähän muuten olisi päädytty?

Lisäksi X-2:ssa on ärsyttävää musiikkia. Okei, jotkut kappaleet menevät, mutta tunnusbiisi ja pari muutakin ovat sellaista purkkapoppia, että ärsytys nousee potenssiin kymmenen. Ei, ei minun makuuni. Yleisesti ottaen Final Fantasyissa on hyvät musiikit, mutta valitettavasti tämän pelin osalta en voi sanoa niin. Sääli.

Miksi silti pidän pelistä?

Myönnettäköön, että joka tapauksessa pidän myös tästä. Vähemmän kuin muista, mutta pidän kuitenkin. Rikku ja Paine ovat varmaankin suurin syy. Minulla on joku juttu näiden Finaleiden ADHD-tyttöjen kanssa (Yuffie, Rydia, Eiko, Vanille, Rikku jne.), tykästyn heihin lähes poikkeuksetta. Paine taas on aika pirun hot nahkavaatteineen ja hiustyyleineen. Jeps, noita kahta katselee mielellään ja katselisi vaikka yhdessäkin.

Myös pelin taistelusysteemi toimii. Kun pääsin siihen sisään, aloin pitää siitä tosissani. Grindaamisesta tuli siedettävää, joten pisteet kotiin tästä. Nykyisin kyseinen systeemi tuntuu hieman kolmentoista systeemin esiasteelta, mutta pidän kyllä edelleen molemmista hyvin paljon.

Eli niin, löytyy tuosta jotain hyvääkin. Silti sanon, että kyseisen pelin olisi joko voinut jättää tekemättä tai tehdä sen uskollisempana alkuperäiselle. Parempi juoni, paremmat musiikit ja kunnolla pituutta. Siten se olisi voinut nousta listallani korkeammalle.

2 kommenttia

  1. Heh, itsekin vastaan aina X-2, kun pitäisi mainita sarjan huonoin peli. Toisaalta... X-2 on oikeasti ihan hauska ja jos totta puhutaan, olen varmaan pelannut sen kaikista Finaliesta useimmin alusta loppuun. (Kyllä minä vielä jonakin päivänä saan 100 %!)

    Ja yksi outous minulla myös on kyseisen pelin kanssa... Siinä missä en juuri pidä kovin monesta kympin hahmosta, niin no... jatko-osasta niitä löytyy. Useampi kappale. :P (Nyt taidan vajota maan alle.)

    VastaaPoista
  2. Heh, no ei sille mitään voi, jos niistä hahmoista tykkää x) Itselle kiinnostavia on lähinnä tosiaan Rikku ja Paine eikä muut ole sinällään jääneet edes kovin hyvin mieleen x)

    Tosin en ole pelannut sitä yhtä paljon kuin sä ;D

    VastaaPoista