Paritellen (FFXII)

Taannoin eräs tuttavani totesi olleensa erittäin pettynyt Final Fantasy XII:n, koska siinä ei Ashen ja Raslerin jutun lisäksi esiinny ainuttakaan muuta paritusta. En olisi voinut olla enää enempää eri mieltä. Itse näen pelissä hyvinkin paljon erilaisia parituksia, joille löytyy perustelut. Ficcarina olen toki kykeneväinen toisinaan nyhtämään perustelut tyhjästä tai luomaan ne tarvittaessa, mutta ei nyt mennä sillä osastolle. Varoituksen sanana, että juttu sisältää jonkin verran viittauksia myös Final Fantasy XII: Revenant Wings -peliin, vaikken ala käydä kaikkia siinä ilmeneviä parituksia läpi.Eli mitä (potentiaalisia) parituksia minusta pelissä on ja miksi?

Ashe ja Rasler


Tämä on selviö. Voidaan olettaa, että Ashen ja Raslerin liitto pohjautui pitkälti politiikkaan ja järkeen, mutta prinsessan käytös joka tapauksessa osoittaa, että hän välitti prinssistään. Ashelle on kova paikka, kun Balthier haluaa Raslerin vihkisormuksen itselleen ja myös Raslerin haamun ilmestyminen herättää suuria tunteita. Ashe lupaa haamulle kostavansa Raslerin puolesta.

Ashe ja BalthierHyvä on, Balthier flirttailee luultavasti kaikille, mutta silti hänen ja Ashen välillä on havaittavissa kemiaa. Balthier myös huolestuu Ashen kiinnostuksesta nethiciteja kohtaan, vaikkei hänellä ole erityistä syytä välittää prinsessan kohtalosta. Ashe puolestaan suurin piirtein itkee Balthierin perään, kun tämä on häipynyt Franin kanssa Strahlilta kunnostamaan Bahamutia, joka lopulta rysähtää maahan.

Ashe ja Basch


Näiden kahden välinen kemia ei ehkä tule yhtä hyvin esille kuin aiemmin. Basch haluaa suojella Ashea, joka vihaa häntä pelin alussa. Pikku hiljaa prinsessa oppii kuitenkin taas luottamaan ritariinsa ja luo tähän uuden suhteen, joka voitaisiin luokitella ystävyydeksi. Vasta pelin lopussa Penelo kertoo kirjeessään Larsalle Ashen todennäköisesti kaipaavan Baschia. Kun Basch saa kirjeen luettavakseen, miehen kasvoilta voi lukea paljon tunteita. Näin on myös kohtauksessa, jossa Ashe itkee Balthierin perään ja Basch puristaa prinsessan olkapäätä.

Ashe ja Al-Cid


Al-Cid vikittelee luultavasti jokaista vastaantulevaa naista, mutta päähahmojen joukosta hän suo huomionsa ainoastaan Ashelle. Prinsessa tuskin on itse kiinnostunut rozarrialaisesta keikarista, mutta se ei estä tätä liehittelemästä neitosta. Mainittakoon myös tässä kohtaa, että FFXII:ssa Al-Cid huomauttaa, että Ashen pitäisi tulla käymään Rozarriassa ihastelemassa maisemia, Revenant Wingsissä käy ilmi, että prinsessapa on tosiaan tehnyt niin.

Penelo ja Vaan


Nämä kaksi ovat olleet ystäviä vuosia ja selvinneet yhdessä kadulla menetettyään vanhempansa. Penelo saa olla alituiseen huolissaan Vaanin toilailujen takia, mutta myös Vaan huolehtii tytöstä. Toki ystävääkin voi lähteä pelastamaan kidnappaajilta, mutta minusta Vaanin suojelunhalussa on takana paljon enemmänkin. Hän valmis myös luovuttamaan ryöstämänsä aarteen Balthierille ostaakseen tältä kyydin Bhujerbaan ja päästäkseen pelastamaan Penelon.

Epäilykset vahvistuvat Revenant Wingsissä, kun Vaan saa mustasukkaisuuskohtauksen Penelon jutellessa toisen miehen kanssa. Pelin lopussa Vaan ja Penelo myös karkaavat yhdessä Rabanastresta.

Penelo ja Larsa


Larsa on aivan liian nuori Penelolle, mutta ihastuminen ei katso ikää. Penelon ilmeet ja eleet Larsan seurassa ja tästä puhuessa viittaavat ainakin lievän ihastumisen suuntaan. Osasyynä voi tietysti olla myös Larsan hienostunut käytös, joka on mahdollisesti tehnyt tyttöön vaikutuksen.

Fran ja Balthier


Ilmapiraattikaksikon välillä vallitsee tiivis yhteisymmärrys ja he piikittelevät toisiaan tavalla, jolla läheisiä voi piikitellä. Balthier myös toistuvasti osoittaa tietävänsä Franista yhtä sun toista ("Nobody knows men like Fran does", "I always knew Fran didn’t take well to being tied up"). Välillä pelissä myös huomaa, että Fran ei puhu Ashelle, vaan osoittaa sanansa muille. Tämä voi olla merkki mustasukkaisuudesta Balthierin ja Ashen välien lämpenemisen vuoksi. Myös kohtaus Pharoksen huipulla ilmapiraattien välillä on herkkä.

Jälleen täytyy myös vedota Revenant Wingsiin, jos Fran kertoo Vaanille, että Tomaj'n kosintametodit (muistaakseni kukkia ja suklaata) eroavat kovasti Balthierin vastaavista.

Gabranth ja Drace

[Pahoittelen, ettei parista ole kuvaa.]

Näitä kahta ei näytetä kovin paljon, mutta heidän välillään näytetyt keskustelukohtaukset luovat vaikutelman intiimistä tunnelmasta. Varsinkin jälkimmäinen, jossa Gabranth joutuu tappamaan muita Tuomareita ja Vaynea vastustamaan nousseen Dracen, on hyvin koskettava. Näiden kahden välilä on jotain. Ehkä he eivät koskaan päässeet seurusteluasteelle, mutta tunteita on ilmassa.


Nämä paritukset itselleni tulevat ensimmäisinä mieleen, kun kyseisestä pelistä puhutaan. Revenant Wingsin pohjalta voisi vielä luetella jokusen enemmän, mutta en ole pelannut kyseistä peliä kokonaan, joten tarkkaa arviota ei vielä kannata lähteä tekemään.

Tuttavani puolustukseksi lienee todettava, että suoraan pelissä tosiaan osoitetaan suhde ainoastaan Ashen ja Raslerin välillä. Mielestäni kuitenkin pieniä vihjeitä muiden paritusten suuntaan on erittäin helppo havaita, kun vain pitää silmänsä ja korvansa auki.

10 kommenttia

 1. Mitä yhteistä niillä kahdella on? :D Sori, en tosiaan oo koskaan ajatellut, että niiden kahden välillä voisi kehitellä jotain x)

  VastaaPoista
 2. Miten sattuikin, että keskustelin juuri pari päivää sitten siskoni kanssa kyseisen pelin parituksista. :D Ja nimenomaan siitä, miten se on pelkästään hyvä asia, ettei kahdessatoista ole samanlaista väkinäistä lemmentarinaa kuin.. nooh sanotaan vaikka kasissa.

  Mahdollisia vihjeitä parituksista tietysti on, ja niistä jokainen voi halutessaan tehdä omat tulkintansa. Pelaaja voi kuitenkin myös jättää vihjeet kokonaan huomioimatta, jos romanttiset suhteet eivät kiinnosta.

  VastaaPoista
 3. Totta kyllä. Pelin juoni rakentuu lähinnä politiikalle ja Dalmascan pelastamiselle, mikä on minustakin erittäin hyvä asia.

  Itse tosin tykkään noista vihjailuista, ne kun herättävät uteliaisuuden ja innostuksen juuri sopivasti. Toimii oikeastaan jopa paremmin kuin valmiiksi annetut paritukset... joista en kai ole yhdenkään Finalin kanssa edes niin kamalasti innostunut.

  No, Zidanesta ja Garnetista tykkäsin siihen asti, kunnes tutustuin Kujaan oikein kunnolla xD Ja Fang x Vanille toimii, mutta toisaalta... sitäkään ei sanota suoraan :D

  VastaaPoista
 4. Ashe ja Vaan on tähtiin kirjoitettu!

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen näkemys, Ani ;D

  VastaaPoista
 6. En kyl tajuu miten Ashe ja Vaan vois olla pari :D Pelkäsin joskus siinä pelin alussa et niistä tulee pari, mut luojan kiitos EI. Mikä painajainen :'D

  VastaaPoista
 7. Olishan se melkoinen suhde.

  Ashe: *selittää jotain olevinaan tärkeää*
  Vaan: *loikkii ympäriinsä* "Basch elää!"
  Ashe: "Huoh, älä keskeytä minua!"

  VastaaPoista