Ensimmäisen Viimeisen Fantasian jäljillä

Aloitin eilen ensimmäisen Final Fantasyn toista kertaa elämässäni. Aiemmin olen pelannut NES-versiota, nyt kokeilussa on PSP-versio. Täytyy myöntää, että vaikken palvo hienoja grafiikoita, oli NES-versio melkoisen karua katseltavaa silloin, kun sitä yritin tahkota eteenpäin. PSP:llä peli sen sijaan näyttää herttaisen söpöltä ja pehmeältä. Kyllä, tämä oli ensivaikutelmani.

Alkuvideon näin nyt ensimmäistä kertaa, ja kylläpä sekin oli nätti. Mukavaa, että ovat lisänneet tuollaisia ylimääräisiä juttuja vanhoihin peleihin.

Seuraava ihastuksen aiheeni oli, että peli kyseli minulta kielivalinnoista. Olisin voinut valita englannin, japanin (kanaversio) tai japanin (kanjillinen versio). Hyvä, etten pomppinut riemusta! Tällaista ei ole tullut aiemmin vastaan, mutta toivon, että jatkossakin tulee, kun siirryn muihin PSP:lle uudelleen julkaistuihin sarjan osiin.

No, valitsin nyt kuitenkin turvallisesti englannin, koska tällä kertaa haluan päästä pelin läpi. En osaa japania tarpeeksi, että voisin ensimmäisen läpipeluukerran sillä kielellä vetää. Nyt minulla kuitenkin heräsi ajatus, että ihan kielitaidon harjoittamisen vuoksi, voisin pelata pelin toisenkin kerran läpi ja silloin valita sen japanin. Kun jo tiedän, mitä pitää tehdä, ei tarvitse stressata siitä, mutta voin kuitenkin yrittää ymmärtää mahdollisimman paljon.

Kovin pitkälle en eilen ehtinyt pelailla, koska olin aika väsynyt työpäivän ja japanin opiskelun jäljiltä. Tarkoitus on nyt kuitenkin vetäistä kyseinen peli läpi ja mieluummin ennen kuin nelosen uusin versio saapuu kätösiini. Tiedän, ettei tältä peliltä kannata ehkä odottaa liikoja, mutta olenpa silti aika innoissani.

6 kommenttia

 1. Ihan varma en ole, mutta jos olen oikein ymmärtänyt, niin nelosen PSP-versiossa saattaa olla myös mahdollista valita kieli.

  Ykkösessä ei kyllä aina tajua englannista huolimatta, minne pitäisi mennä. Mutta muistaakseni pelissä meni joku kymmenisen tuntia, joten eiköhän sen läpipeluu onnistuu ennen nelosen uuden version ilmestymistä.

  Oletko muuten huomannut, että vitonen on jo PSN-storessa? :D

  VastaaPoista
 2. Toivotaan, että kielen voi tosiaan valita. Tosin varmaan ensin pelaan senkin enkuksi x)

  Ykkösen kanssa tuli vaikeuksia jo eilen xD Phoenix Downit maksaa törkeän paljon ja musta maagini on jatkuvasti ketarat ojossa.. saa nähdä, mitä tästäkin tulee. Seuraavalla kerralla valitsen ehkä jonkun toisen ammatin.

  En ollut huomannut, että vitonen on siellä. Täytynee laittaa ostoslistalle lähiaikoina. Kiva, kun kerroit ^^

  VastaaPoista
 3. Hyvä valinta se musta maagi on, ei sitä ilman oikein pärjää. :D Tai itse en ainakaan olisi pärjännyt.

  VastaaPoista
 4. Joo, säilyis vaan hengissä. Ehkä se vielä tästä, pitää kehitellä hahmoja vähän, jos se vaikka saisi lisää HP:ta. Pari viime leveliä on lisänny sillä HP:n määrää 1 pisteellä -___-

  (Hah, kohta voin kirjoittaa tästä aiheesta oman avautumisensa xD)

  VastaaPoista
 5. Täysin totta et tos ykkösessä joutuu aina hukkaan vaikka kuinka ymmärtäis kaiken mitä siinä pälpätetään :D

  -Kitsunebi

  VastaaPoista
 6. Joo, se on kyllä tullut huomattua. Läpipeluuohje on kaveri sitten, kun on harhaillut ties kuinka kauan jossain mestoilla :D

  VastaaPoista