Alku

En ole koskaan kirjoitellut kunnollista blogia, jolla olisi jokin tolkullinen aihekin. Tolkullisuudesta en mene edelleenkään takuuseen, mutta ainakin tällä blogilla on aihe. Idea syntyi, kun lueskelin vanhoja päiväkirjamerkintöjäni, joihin olin kirjannut mm. alusta asti ensimmäisen pelikertani Final Fantasy XII:n parissa.

Tämän blogin on tarkoitus jatkaa noiden päiväkirjamerkintöjen jalanjäljissä. Kertoa siis pelikokemuksistani Final Fantasyjen parissa. Tälläkin hetkellä minulla on kesken kaikki Final Fantasy -pelit, jotka omistan (osan olen toki pelannut vähintään kerran läpi), joten kirjoittamista riittänee.

Tällä hetkellä pelaan aktiivisesti läpi Final Fantasy IX:ää, vaikka olen sen pelannut jo ainakin viidesti ja aloittanut alusta vähintään viisitoista kertaa. Ostin pelin PSN Storesta ja pelailen sitä nyt PSP:llä ensimmäistä kertaa.

Kokoelmastani löytyvät seuraavat pelit:

Final Fantasy (PSP)
Final Fantasy II (PSP)
Final Fantasy III (NDS)
Final Fantasy IV (NDS)
Final Fantasy VI (PSone)
Final Fantasy VII (PSone + PSP)
Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus (PS2)
Final Fantasy VIII (PSone + PSP)
Final Fantasy IX (PSone + PSP)
Final Fantasy X (PS2)
Final Fantasy X-2 (PS2)
Final Fantasy XII (PS2)
Final Fantasy XII: Revenant Wings (NDS)
Final Fantasy XIII (PS3)
Final Fantasy Tactics (PSP)
Final Fantasy Tactics Advance 2: Grimoire of the rift (NDS)
Final Fantasy Crystal Chronicles: The ring of fates (NDS)
Final Fantasy: 4 Heroes of Light (NDS)
Final Fantasy Dissidia (PSP)

Lisäksi hankintalistallani ovat tällä hetkellä:

Final Fantasy IV: Complete (PSP)
Final Fantasy Type-0 (PSP)
Final Fantasy versus XIII (PS3)
Final Fantasy XIII-2 (PS3)

Luultavasti kyseiselle listalle päätyvät muutkin pelisarjan uutuudet sekä vanhojen pelien PSP:n uudelleen julkaisut sitä myöten, kun niitä tulee.

Tässä kohtaa voisin kai vielä runoilla muutaman sanan omasta FF-taustastani siltä varalta, että se jotakuta kiinnostaa. Aloitin kyseisen sarjan pelaamisen 16-vuotiaana (eli varsin myöhään). Siihen mennessä olin pelaillut vain Tomb Raidereita, Resident Evileita ja Dino Crisista. Ne ovat kaikki hyviä pelejä edelleen, mutta Finalit lopulta veivät sydämeni.

Siitä on kiittäminen muutamaa miespuolista kaveriani, jotka kyseistä pelisarjaa suosittelivat. En puheista innostunut, joten he iskivät FFVII:n pelikoneeseen ja minulle ohjaimen käteen. En ollut koskaan nähnyt niin kaunista peliä, joten myin sieluni samantien. Rakastuin myös tarinaan ja hahmoihin ja onnistuinkin koukuttumaan erittäin pahasti.

Ensimmäinen omaksi ostamani Finali oli FFVIII, johon en kuitenkaan tykästynyt yhtä paljon kuin sen edeltäjään. Tänäkään päivänä en ole jaksanut kyseistä peliä pelata loppuun saakka, mutta ehkä vielä joskus teen sen. Olen kuitenkin seurannut vierestä, kun kaverini sen loppuun pelasi, joten tiedän, mitä siinäkin tapahtuu.

Lopullisesti sydämeni varasti Final Fantasy IX, joka oli vuosia suosikkini. Nykyisin sen kanssa kilpailevat FFXII ja FFIV, enkä osaa sanoa, mitä noista kolmesta rakastan eniten. Pidän kuitenkin myös muista Final Fantasyista ja sanoisinkin, että jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. En jaksa uskoa, että minua pystytään kovin herkästi häätämään tämän pelisarjan kimpusta, vaikka ikää on jo jonkin verran kertynyt. Pelaamisesta on tullut rakas harrastus... tai no, Final Fantasyista on tullut sellainen. Nykyisin aika ei tunnu riittävän tasapuolisesti kaikkeen kivaan, joten muut pelit ovat jääneet vähemmälle.

Muita harrastuksiani ovat lukeminen, kirjoittaminen (erityisesti Final Fantasy fan fiction) ja cosplay. Opiskelen lisäksi työn ohessa japanin kieltä ja kulttuuria. Minulla on talvikko nimeltä Yuki ja nauhavesikäärme nimeltä Tiamat. Nämä eivät ole blogin kannalta ehkä niin oleellisia asioita, mutta saatan ehkä joskus niihinkin viitata. Varsinkin ficcaaminen ja cosplay sivuavat peliharrastustani vahvasti, joten luultavasti osa kirjoituksista voi pyöriä myös kyseisten aiheiden ympärillä.

Se minusta lyhyesti. Seuraavalla kerralla kirjoittanen ehkä jopa jo niistä pelikokemuksista ja peleihin liittyvistä ajatuksista. Tervetuloa lukemaan!

4 kommenttia

 1. Sun blogis on nice ja toivon lisää tekstejä sinne. ^::^

  VastaaPoista
 2. Kiitokset :) Eiköhän niitä tekstejä vielä tule jahka kerkiän kirjoittelemaan ^^

  VastaaPoista
 3. Ai säki liityit tänne, tervetuloa vain XD en oo sitte yhtää koukussa bloggaamiseen, kirjotan merkinnän varmaa joka päivä.

  Ja vihdoin muute oon iteki päässy sisälle FFIX:ään! Ymmärrän nyt miks tykkäät siitä nii paljon. Se on LOISTAVA peli. Oon kattonu sen vierestä melkei kokonaan ku sisko pelas, ite oon vasta Evil Forestissa, köh. Laiska pelaamaan... Mut voin sanoa et Amarant on mun suosikki. Se on nii mahti <3

  Niin ja oon siis sannapallo Kristallimaailmasta, ettet sitten ihmettele x)

  VastaaPoista
 4. Joo, hetken mietinkin, kuka oot, mutta selvishän se :D

  Ysi on tosiaan erittäin hyvä peli. Tällä hetkellä mun pitäisi lähteä toista kertaa Black Mage Villageen, mutta olen lähinnä nyt kehitellyt hahmoja. Mun suosikkihahmoja kyseisessä pelissä taitaa olla Vivi, Beatrix ja Kuja, mutta tykkään kyllä tavalla tai toisella melkeinpä jokaisesta hahmosta siinä x)

  Yritän itsekin muistaa kirjoitella ahkerasti, ettei blogi pääse kuolemaan heti alkuunsa.

  VastaaPoista