Amnesia: Later ~ Prologi ~

Amnesia: Later on Amnesia: Memories -pelin jatko-osa, jota ei ole julkaistu länsimaissa eikä siitä näin ollen ole englanninkielistä käännöstä. Tämä postaus sisältää pelin prologin tekstimuodossa. Voit lukea sen huvin vuoksi tai käyttää oppaana, jos haluat pelata prologin itse.
 
 
Peli on tilattavissa Japanista, jossa sitä myy useampi pelikauppa. Omani hankin kuitenkin eBayn kautta. Japanilainen peli toimii moitteetta eurooppalaisessa Nintendo Switchissä, joten voit tässä mielessä ostaa oman huoletta. Peli on aiemmin julkaistu myös PS Vitalle.
 
Tässä postauksessa käyn läpi, mitä pelin prologissa tapahtuu. Tämä voi auttaa sinua, jos japanisi on hieman ruosteessa. Omanikaan ei tosin ole huipputasoa, joten pahoittelen mahdollisia virheitä. Tämä ei ole suora käännös eikä siten sisällä kaikkia pelissä olevia repliikkejä, mutta saat tästä kuitenkin yleiskäsityksen tapahtumista.
 

Luonnollisesti postaus on yhtä suurta spoileria.
 
 

Tärkeimmät kontrollit

 
X-näppäin = Menu
A-näppäin = Eteenpäin / hyväksyntä
Y-näppäin = Skippaus
B-näppäin = Tekstiboksin poisto/palautus (valikoissa peruutus)
L-hartianäppäin = Pikatallennus
R-hartianäppäin = Pikalataus 


Aloitus
Pelin valikot ovat englanniksi, joten ei liene mysteeri, miten pääset aloittamaan. Valitse siis New Game.
 Seuraavaksi sinun on nimettävä päähahmo. Tämä vaatii japanilaisten hiragana-kirjoitusmerkkien osaamista. Voit katsoa tästä taulukosta, miten nimesi kirjoitetaan. Jotta et pääsisi liian helpolla, länsimaalaisten nimet kirjoitetaan kuitenkin katakanoilla. Valitse ensin oikea hiragana ja pelissä avautuu valikko, josta pääset halutessasi korvaamaan sen katakanalla.

Oma nimeni esimerkkinä:

A --> あ --> ア
N --> ん --> ン
NA --> な --> ナ

Lopullinen: アンナ

Tämän jälkeen valitse oikeassa laidassa oleva laatikko ja sen jälkeen painike, jossa lukee はい ja pääset eteenpäin. Tässä vaiheessa voit valita ainoastaan uuden maailman (NEW WORLD).


Prologi


Monologi

 
Peli alkaa Orionin monologilla. Hän kertoo tarinaa tytöstä, joka menetti muitinsa. Tyttö havahtui elokuun ensimmäisenä päivänä siihen, ettei muista mitään ja kohtasi Orion-nimisen henkiolennon, jonka avulla tutki henkilökohtaisia tavaroitaan ja yritti selvittää suhteitaan muihin ihmisiin.

Orion heittää monologinsa sekaan kuitenkin myös asioita, jotka eivät edellisen pelin perusteella pidä paikkaansa (puhuu mm. demonista), mutta paljastaa nämä myöhemmin valheeksi.

 

10. elokuuta

Orion ja päähahmo keskustelevat tilanteesta (käytännössä vain Orion puhuu) ja yrittävät vetää yhteen tämän hetken tilannetta. Orion kertoo, että päähahmo on menettänyt muistinsa, koska on törmännyt Orionin sielun kanssa. Tämä on tuttua, jos olet pelanut alkuperäisen pelin.

Seuraavaksi käydään läpi päähahmon suhteet muihin ihmisiin. Nämä on kätevästi kirjattu paperille, joka on kuitenkin täysin japaniksi.

Yhteenveto:

Työkaverit kahvilasta: Ikki, Kent, Sawa ja Mine
Lapsuudenystävät: Shin ja Toma
Ikkin fani: Rika
Kanta-asiakas: Ukyo

Päähahmo
 
  • ei ole selviytymässä onnettomuuden aiheuttamasta vammasta
  • ei ole joutunut pahantahtoisten tyttöjen kiusaamaksi
  • eikä hänen elämäänsä seuraa mies, jolla on traaginen kohtalo

Orion ehdottaa, että päähahmo etsisi jonkun luotettava, jolle kertoisi tilanteestaan. Nyt on kuitenkin aika lähteä töihin.Shin tulee matkalla vastaan ja mm. kutsuu päähahmoa yhtä tyhjäpääksi kuin hänen äitinsä. Shin huomauttaa, että päähahmo on lähtenyt töihin liian myöhään ja ehtii perille vain niukin naukin. Lopuksi Shin kehottaa päähahmoa suhtautumaan työhönsä vakavasti.
 Shin on oikeassa ja päähahmo on perillä viime tipassa. Hän pukeutuu työvaatteisiinsa ja kohtaa seuraavaksi Ikkin, joka kuitenki huomauttaa, että päähahmon päähine on huonosti. Ikki tarjoutuu korjaamaan päähineen asentoa ja tunkee heti lähelle. Hän ei kuitenkaan ehdi tehdä mitään, sillä Kent tulee väliin.
 


Kent huomauttaa, että Ikki on hävinnyt hänelle matematiikkapulman ratkaisussa, joten Ikkin on pakko totella häntä ja jättää päähahmo rauhaan. Seuraa leikkimielinen väittely matematiikkapulmiin liittyen, minkä jälkeen Ikki kysyy, kumman päähahmo haluaa korjaavan päähineen asentoa: Ikkin vai Kenton.
 
 
Ikki on ylempi vaihtoehto, Kent alempi

 
Kumpikaan ei kuitenkaan ehdi tehdä asialle mitään, kun kahvilan omista Waka saapuu paikalle ja komentaa päähahmon huolittelemaan itse ulkoasunsa. Tämän jälkeen keskustellaan, kuka tekee mitäkin työvuorossa: päähahmo ja Ikki tarjoilevat, Kent on keittiössä. Kent kuitenkin huomauttaa, että Waka on taas tilannut vääränlaista basilikaa, joten hän haluaa vaihtaa listalta yhden annoksen.
 


Toma, Sawa ja Mine tulevat paikalle asiakkaina. Kaikki ovat huolissaan päähahmon voinnista ja keskustelevat siitä, miten hankalaa on, jos asuu yksin ja saa flunssan. Toma toteaa, ettei menisi vanhempiensa luokse sen takia, koska haluaa osoittaa pärjäävänsä omillaan.

Kolmikko siirtyy pöytään, tekee tilauksen ja keskustelevat päiväreissusta, joka on suunnitteilla. Vaihtoehtoina reissun kohteeksi ovat ainakin joenranta tai vuori. Mine ja Sawa kysyvät, minne päähahmo haluaisi mennä, mutta PH ei osaa sanoa.
 


Illalla PH ja Orion katsovat tv-lähetystä, jossa puhutaan säästä sekä tulikärpäsistä, joita on ilmeisesti poikkeuksellisen paljon. Yhtäkkiä PH muistaa, että on edellisenä vuonna tehnyt lupauksen mennä (tänä vuonna?) katsomaan tulikärpäsiä jonkun kanssa. Hän ei kuitenkaan pysty palauttamaan mieleensä, kenelle tämä lupaus on tehty. Orion taas epäilee, että tulikärpäset voisivat liittyä päivällä käytyyn reissukeskusteluun.

 

11. elokuutaSeuraavana päivänä Ikki ottaa tulikärpästen katselun puheeksi (!!!). Sekä Ikkillä että PH:lla on seuraavana päivänä vapaata, joten aikaa on riittävästi. Ikki myös sanoo, ettei PH:n tarvitse olla mistään huolissaan, koska he eivät mene kahdestaan vaan Kent on luvannut lähteä kuskiksi.
 


Kent ilmestyy paikalle ja sanoo, että Wakalla on Ikkille asiaa toimistossa. Keskustelu tulikärpäsreissusta jää siis vaiheeseen. Kent kuitenkin ilmaisee olevansa myös itse kiinnostunut lähtemään katselemaan tulikärpäsiä PH:n kanssa.
 


Ukyo saapuu paikalle ja kyselee Wakan perään. Orion huomauttaa tässä välissä, että vaikka muuten PH:n ystävät vaikuttavat luotettavilta, Ukyoon ei välttämättä kannata luottaa. Kun Waka saapuu paikalle, käy ilmi, että Ukyo haluaa esitellä edellisenä iltana tulikärpäsistä ottamiansa kuvia. Hän mainitsee nukkuneensa joenrannassa, jossa tulikärpäsiä oli ilta-aikaan todella paljon. Ukyo toteaa missaanneensa tämän maailman uutiset tulikärpästen runsaasta määrästä.
 


Myös Kent ja Ikki saapuvat ihastelemaan tulikärpästen kuvia. Kaikki kehuvat kilpaa, kuinka taitava valokuvaaja Ukyo on. Lopulta päätetään, että voitaisiin mennä seuraavana päivänä kaikki katselemaan tulikärpäsiä paikkaan, jossa Ukyo on niitä kuvannut. Waka ehdottaa, että Ikki soittaisi myös Rikalle ja kutsuisi tämän mukaan. Ikki suostuu ja ehdottaa lisäksi, että kaikki voisivat pukeutua yukataan.
 


Ukyo kauhistuu, että tuleeko PH myös mukaan ja luettelee kasan syitä, miksi moinen reissu on PH:lle liian vaarallinen. Ikki, Kent ja Waka vakuuttelevat PH:n olevan täysin turvassa, ja lopulta Ukyo luovuttaa ja suostuu siihen, että myös PH voi tulla mukaan.
 


Työpäivän päätteeksi Orion toteaa, ettei PH:lla ole yukataa, joten sellainen pitäisi hankkia. Onneksi Waka on jo kertonut Tomalle ja Shinille tulikärpäsretkestä. Koska heilläkään ei ole yukatoja, molemmat ovat päättäneet lähteä ostamaan sellaisia yhdessä PH:n kanssa. Sitä ennen Shin kyseenalaistaa, miksi Toma tietää niin hyvin ulkoa PH:n työvuorot, mutta Toma kääntää keskustelun Shinin tekemisiin.
 


Kaupoilla Shin ja Toma äityvät väittelemään keskenään siitä, millainen yukata PH:n pitäisi hankkia. Kumpikaan ei kysy PH:n mielipidettä. Toma haluaa tälle kirsikankukkien värisen yukatan, Shin sinisen keltaisella obilla. Väittely jatkuu ja jatkuu. Lopulta ostosreissuun menee kolme tuntia.
 

12. elokuutaMine kehuu PH:n ulkonäköä ja katuu omaa yukata valintaansa. Rika toteaa kaikkien kukkien kukkivan tavallaan, joten Minellä ei ole syytä vähätellä itseään.
 


Sawan mielestä PH:n yukata näyttää mukavalta. Sawa itse on tyytynyt yksinkertaisempaan  ja rennompaan tyyliin kuin Mine ja Rika.
 Shin ja Toma jatkavat yukata-väittelyään. Tällä kertaa kähinän aiheena ei kuitenkaan enää ole PH:n yukata vaan se, että Toma olisi halunnut valita yukatan myös Shinille. Lopulta kumpikin päätyi tekemään valinnan oman mielensä mukaan, mutta Shin on yhä karheana Tomalle.
 


Ikki tajuaa, että Shin ja Toma ovat valinneet PH:n yukatan ja pahoittaa mielensä. Hän olisi halunnut auttaa PH:a tekemään valinnan. Kent toteaa, ettei Ikkillä ole mitään syytä olla pahoilla mielin moisesta. Ikki sanoo, ettei yukatan valitseminen sinällään olekaan tärkeää, mutta merkityksellistä olisi ollut nähdä PH Ikkin valitsemassa yukatassa ja tiedustelee, eikö Kent ajattele samalla tavoin omalta osaltaan.

Kent kiistää, että hänellä olisi moisia ajatuksia mutta punastuu. Tästä Ikki päättelee, ettei Kent näytä puhuvan totta. Ikki harmittelee vielä uudestaan, että Shin ja Toma varastivat häneltä tilaisuuden. Jostain syystä myös Rika järkyttyy siitä, että valinta on ollut Shinin ja Toman. Myös hän olisi halunnut päästä vaikuttamaan PH:n yukata-valintaan.
 


Waka huomaa Ukyon lähistöllä ja ihmettelee, miksei tämä ole liittynyt muiden seuraan. Ukyo sanoo halunneensa pitää etäisyyttä, mitä muut eivät ymmärrä, koska Ukyon on tarkoitus toimia oppaana. Vihdoin lähdetään matkaan.
 


Perillä ei kuitenkaan näy tulikärpäsen tulikärpästä. Muut epäilevät, että Ukyo on ehkä johdattanut kaikki väärään paikkaan. Ukyo on varma, että muistaa paikan oikein, mutta pyytää silti anteeksi. Muut toteavat, ettei Ukyo voi vaikuttaa tulikärpästen liikkeisiin, ja Ikki vielä lisää, ettei häntä haittaa, koska hän pääsi joka tapauksessa näkemään naisia yukatoissa.
 
Waka sanoo, että nyt jokaisen voi viettää iltaa parhaalla katsomallaan tavalla. Tyttöjä ei kuitenkaan ole hyvä jättää yksin. 
Orion kehottaa PH:a valitsemaan, kenen seuraan tämä haluaa liittyä. Huom! Mikäli et myöhemmin halua pelata prologia uudestaan, tee tässä kohtaa tallennus.

Pelin tallentaminen onnistuu, kun painat X-näppäintä, valitset "Save", valitset haluamasi slotin ja vastausvaihtoehdon はい.
 
Vaihtoehdot ovat:

  • Ikki ja Kent
  • Shin ja Toma
  • Ukyo ja Waka
  • Tytöt

Kun valinnan on tehnyt, pääsee vielä kunkin ryhmän sisällä valitsemaan yksittäisen hahmon.

Prologi loppuu.
Ei kommentteja