Synttärilahja pelaajalle: tekstiseikkailu

Syntymäpäiviä on kiva juhlistaa jotenkin. Jos synttärisankari sattuu olemaan pelaaja, hänelle voi kehitellä peleihin liittyvän lahjan. Tänä vuonna kirjoitin perheen toiselle pelaajalle oman tekstiseikkailun, jonka läpäistyään hän sai etsiä kotiimme piilotetun aarrearkun.


Ajattelin nyt jakaa kirjoittamani tekstiseikkailun myös blogin lukijoille. Sitä saa käyttää vapaasti synttärilahjana tai muuna viihteenä. Tarinaa on luvallista myös muokata omiin tarkoituksiin sopivaksi. 

Peliin tarvitset apuvälineeksi tavallisen nopan tai käyttää sähköistä noppaa.

Seikkailu viidakossa


Ilma on kuuman kosteaa ja liimaa tukan kiinni niskaasi. Maa tuoksuu muhevalta ja on hieman pehmeää jalkojesi alla. Onneksesi se ei kuitenkaan suoranaisesti upota vaan luo lähinnä kimmoisan pohjan kulkemiseen. Silloin tällöin aluskasvillisuus tarttuu maihareidesi varsiin ja joudut nykäisemään jalkaa päästäksesi taas liikkeelle.

Pyyhkäiset hikeä otsaltasi ja nyit ihoon takertunutta paitaasi. Jostain kantautuu veden solinaa, joka nostaa hymyn huulillesi. Käännyt vasemmalle ja ohitat erikoisen mallisen suuren kivipaaden. Painat sen kiemuraiset kaiverrukset mieleesi muttet jää tällä kertaa tutkimaan sitä tarkemmin.

Vihdoin joki kaartuu edessäsi. Se on leveä ja virtaa tasaisesti. Kyykistyt veden äärelle ja huuhtelet kuumottavia kasvojasi. Viimein kuperrat kätesi, ammennat ne täyteen vettä ja kaadat nesteen suuhusi. Sen raikkaus sivelee kieltäsi ja saa pahimman kuumotuksen vihdoin laskemaan poskiltasi. On aika jatkaa matkaa.

Seuraat joen viertä. Puiden juuret ovat suuria täällä ja joudut kömpimään muutaman ylitse, mutta joki ohjaa reittiäsi riittävän selkeästi, joten pysyttelet sen tuntumassa. Yhtäkkiä joki kuitenkin kaartaa voimakkaasti vasemmalle ja näet toisella puolella kohoavat rauniot. Sydämesi hypähtää. Vilkuilet muutamaan kertaan karttaasi ja nyökäytät päätäsi. Kyllä, olet oikeassa paikassa mutta väärällä puolella jokea.

Katselet ympärillesi ja näet, että kauempana on joen ylitse kaatunut puu, jonka runkoa pitkin pääset kulkemaan lähelle raunioita. Sitä ennen sinun pitää kuitenkin jatkaa rämpimistä rannalla hyvä tovi ja kulkeminen on hidasta. Voisit myös uida toiselle puolelle ja saavuttaa rauniot nopeammin.

Mitä teet?

Jos päätät kulkea puunrungon ylitse, siirry kohtaan A1.
Jos päätät uida, siirry kohtaan B1.


A1: Lähdet ylittämään jokea sen ylitse kaatunutta puunrunkoa pitkin


Joudut kapuamaan usean juuren ylitse mutta lähestyt pikku hiljaa joenmutkaa, johon puu on kaatunut. Kostea ja kuuma ilma pyyhkii kasvojasi ja hiki noruu niskaasi, kun harpot eteenpäin. Tuulesta ei ole juuri nyt tietoakaan, ja reppu hankaa selän märäksi. Jatkat silti sinnikkäästi eteenpäin, kunnes vihdoin pääset asettamaan jalkasi puunrungolle.

Runko notkahtaa kenkäsi alta ja tuntuu hitusen pehmeältä mutta kantaa kuitenkin painosi, kun kampeat itsesi kokonaan sen päälle. Nytkähtelet pari kertaa paikoillasi ja kuuntelet puun narinaa ennen kuin uskaltaudut etenemään.

Levität kätesi molemmille puolillesi ja etenet rauhallisin askelin. Joen solina alkaa kuulostaa kuohuilta korvissasi, kun olen puolivälissä runkoa. Puu notkahtaa allasi ja korviisi kantautuu epäilyttävä rasahdus.

Ota noppa ja heitä sitä.

Jos saat noppaluvut 1-3, jatka kohtaan A3.
Jos saat noppaluvut 4-6, jatka kohtaan A2.


A2: Kuulet kovemman rasahduksen


Rasahdus voimistuu ja tunnet, kuinka puu lahoaa altasi.  Syöksyt rungon läpi veteen ja hetkeen näet vain sinisen ruskeaa sameutta. Vesi tunkeutuu nenääsi ja saa pakokauhun puristamaan kurkkusi kasaan. Räpiköit ympäriinsä tietämättä, mikä suunta on ylöspäin ja mikä alaspäin.

Keuhkojasi alkaa kiristää. Tunnet suunnatonta halua avata suusi ja kauhoa ilmaa sisääsi. Saat vain niukin naukin pidettyä itsesi kurissa. Käytät kaiken keskittymiskykysi ja vihdoin erotat yläpuoleltasi kajastelevan valon. Ponnistat kaikin voimin, ja yhtäkkiä pääsi rikkoo vedenpinnan.

Yskä räjähtää keuhkoistasi, mutta vihdoin myös ilma kulkee jälleen sisällesi. Nenääsi kirvelee mutta pysyvää vahinkoa ei tunnu syntyneen. Räpyttelet vettä silmistäsi ja yrität hahmottaa ympäristöäsi.

Siirry kohtaan B1.


A3: Pääset turvallisesti joen ylitse


Selviät kuin selviätkin turvallisesti puun rungon toiselle puolelle. Pysähdyt venyttelemään lihaksiasi ja pyyhkimään märkää otsaasi. Vaatteet ovat liimautuneet ihoosi sietämättömästi, mutta pakotat ajatuksesi määränpäähän ja jatkat kulkuasi joen toisella puolella.

Siirry kohtaan A4. 

A4: Kuljet pitkin pusikoita


Viidakon kuumuus tunkeutuu ihollesi, mutta olet kiitollinen vihreästä lehtikatosta, joka estää aurinkoa porottamasta suoraan päälaelle. Se myös värjää maiseman salaperäisen vihreäksi, muttei peitä puissa vaeltavaa elämää. Linnuilla on sanansa sanottavana liikkeistäsi ja jossain kauempana kirkuu apina.

Näet edessäpäin kivipaasia ja jatkat niiden suuntaan. Sydämesi lyönnit tihenevät innostuksesta, kun pääset yhä lähemmäs.

Siirry kohtaan A5.


A5: Jatkat matkaa


Jatkat matkaa ja huomaat, että ympärilläsi nousee yhä enemmän kivipaasia. Rauniot kohoavat ympärilläsi. Kun astut sisään rauniorakennukseen, näet aluskasvillisuuden vallanneen lattian ja köynnöskasvien kipuavan pitkin seiniä. Jos tilassa on ollut kalusteita, ovat ne tuhoutuneet aikojen saatossa.

Etenet rauhallisesti ja tutkit jokaisen vanhan rakennuksen. Eräässä silmiisi osuu jotain kiiltävää ja kyykistyt tutkimaan esinettä tarkemmin. Se on hautautunut kasvien ja maa-aineksen alle, joten joudut kaivamaan sen esiin. Multaa tunkeutuu kynsiesi alle, muttet välitä vaan jatkat sinnikkäästi kaivamista.

Vihdoin esine nytkähtää irti. Nostat sen silmiesi tasalle ja näet, että se pronssinen kiekko, joka muistuttaa aurinkoa. Se on kulunut mutta silti verrattain hyvin säilynyt. Päätät tunkea sen reppuusi ennen kuin jatkat matkaa.

Juuri kun astut ulos rauniorakennuksesta, kuulet karmaisevan huudon. Sieltä mistä tulit lähestyy puolipukeisia sotureita, jotka ovat piilottaneet kasvonsa naamioiden taakse.

Siirry kohtaan A6.


A6: Tartut jouseesi


Hiki valuu niskaasi. Haparoit jousta selästäsi ja silmäilet lähestyviä sotureita. Näkyvissä on ainakin viisi, muttet tiedä, piilotteleeko raunioissa kenties vielä lisää väkeä.

Mitä teet?

Jos pakenet, siirry kohtaan A7.
Jos päätät taistella, siirry kohtaan A8.


A7: Pakenet


Päätät paeta ja rynnistät päinvastaiseen suuntaan sotureista. Saat perääsi karmaisevia huutoja muttet jää kuuntelemaan niitä sen tarkemmin. Väistelet maahan kaatuneita kivipaaseja ja syöksyt takaisin viidakkoon. Jalkasi rummuttavat maata vasten, kun pyristelet eteenpäin ja pyrit kääntyilemään riittävän usein eksyttääkseni jäljittäjäsi.

Yhtäkkiä syöksähdät aukiolle, jonka keskellä kohoaa valtava pyramidi. Joudut varjostamaan silmiä kädelläsi, kun tähyilet suurta rakennelmaa. Se näyttää olevan paremmassa kunnossa kuin aiemmat rauniot.

Siirry kohtaan B9.


A8: Päätät taistella sotureita vastaan


Et aio luovuttaa, vaikka vihollinen näyttää ylivoimaiselta. Tartut jouseesi ja nostat nuolen jänteelle. Ensimmäinen sihahtaa ilman halki ja iskeytyy suoraan lähestyvän soturin olkapäähän. Viidakon paksua ilmaa leikkaavat huudot, kun mies ulvoo tuskaansa.  Et jää kuitenkaan tuijottamaan häntä vaan kiskaiset uuden nuolen esille. Aiot voittaa taistelun, vaikka se olisi viimeinen tekosi.

Ota noppa ja heitä sitä.

Jos saat silmäluvun 1-3, siirry kohtaan A8.2.
Jos saat silmäluvun 4-6, siirry kohtaan A8.1.


A8.1: Voitat taistelun


Nuolesi sinkoilevat nopeammin kuin soturit ehtivät kimppuusi. Kun viimeinenkin makaa viidakossa, vedät syvään henkeä ja rentoudut.

Yhtäkkiä tunnet käsivarren kaulallasi. Sormet puristuvat ihoosi ja salpaavat hengityksesi. Yrität huutaa, mutta huuliltasi ei karkaa pihaustakaan. Kun silmäsi alkavat sumentua, haparoit taaksepäin ja tunnet miehen voimakkaat lihakset. Sormesi osuvat johonkin hänen vyötäröllään. Tartut esineeseen ja nykäiset. Tunnistat veitsen kahvan kädessäsi etkä jää aikailemaan. Isket veitsen alaspäin ja se uppoaa miehen reiteen.

Sormet irrottavat otteesi kaulaltasi. Silmissäsi vilisee pieniä tähtiä, muttet voi jäädä ihmettelemään. Käännähdät ympäri ja isket veitsellä uudestaan. Tällä kertaa se katkoo suuret suonet miehen kaulalta, ja lämmin veri roiskahtaa kasvoillesi. Haukot henkeäsi, kun mies rojahtaa jalkojesi juureen.

Vedät henkeä huohottaen ja pyyhit veret poskiltasi. Katselet hetken tuhoa ympärilläsi, kunnes päätät jatkaa matkaa. Viidakko ympärilläsi harvenee hieman ja yhtäkkiä astut aukiolle, jonka keskellä kohoaa valtava pyramidi. Näky salpaa henkesi uudestaan etkä voi olla ihastelematta sitä.

Siirry kohtaan B9.A8.2: Häviät taistelun


Sotureita ilmestyy koko ajan enemmän ja enemmän. Muutama makaa jo maassa nuoli rinnasta törröttäen, mutta pian olet ampunut jo viimeisenkin nuolesi. Juuri sillä hetkellä kaksi miestä syöksyy kimppuusi ja kaataa sinut maahan.

Yrität taistella vastaan ja lyödä miehiä, mutta he ovat sinua vahvempia. Iskuja satelee oikealta ja vasemmalta, kunnes makaat hervottomana paikoillasi.

Miehet tarttuvat sinuun ja lähtevät raahaamaan sinua pitkin viidakkoa, joka alkaa hiljalleen harventua. Saavutte aukiolle, jonka keskellä kohoaa ikiaikainen pyramidi. Toisessa tilanteessa pysähtyisit varmaan ihastelemaan sen kauneutta mutta nyt hädin tuskin erotat sen muodon, sillä päässäsi humisee ja silmäsi ovat sameat.

Sinut raahataan ylös pyramidin sivulta nousevia portaita ja kiikutetaan sitten rakennuksen sisään. Käytävät ovat niin pimeitä, ettet erota juuri mitään ja pääsi alkaa nuokkua hartioidesi välissä, kun tajuntasi alkaa hämärtyä.

Sinut lasketaan kiviselle alustalle ja raajasi kiinnitetään paikoilleen jonkinlaisella karhealla köydellä. Et jaksa rimpuilla. Silmäsi lupsahtavat kiinni juuri ennen kuin veitsi iskeytyy rintaasi. Kipu ravistaa hetken kehoasi, mutta sen jälkeen kaikki on pimeää. Ei ole mitään.

Hävisit pelin. Palaa takaisin alkupisteeseen.


B1: Ylität joen uimalla


Vesi ympärilläsi tuntuu oikeastaan virkistävän viileältä hikisen taipaleen jälkeen. Vedettyäsi hetken henkeä, lähdet kauhomaan kohti vastarantaa. Virtauksessa uiminen ei ole helppoa, mutta etenet silti tasaisesti.

Yhtäkkiä havaitset silmäkulmassasi liikettä. Kun pysähdyt ja käännät päätäsi, näet kuinka kauempana alligaattori laskeutuu jokeen ja lähtee suuntaasi. Se on tainnut haistaa helpon saaliin.

Ota noppa ja heitä sitä.

Jos saat silmäluvun 1-3, siirry kohtaan B2.
Jos saat silmäluvun 4-6, siirry kohtaan B3.


B2: Uit karkuun


Alligaattori lähestyy uhkaavasti, joten ryhdyt uimaan vastarannalle entistä tarmokkaammin. Vesi roiskuu, kun kauhot eteenpäin, ja keuhkojasi kiristää rehkimisen vuoksi, muttet suostu antamaan periksi.

Saavutat rannan, mutta alligaattori lähestyy edelleen uhkaavasti. Sieppaat reppuusi kiinnitetyn jousen ja kiskaiset nuolen esille. Onneksi virta ei ehtinyt viedä niitä mennessään. Nuoli kimmahtaa kivestä alligaattorin läheltä, mutta riittää saamaan pedon hämilleen. Kiirehdit kohti paikkaa, jonne olisi päässyt puunrunkoa pitkin.

Siirry kohtaan A3.


B3: Joudut painimatsiin alligaattorin kanssa


Yrität kauhoa karkuun, mutta alligaattori on sinua nopeampi ja saavuttaa sinut. Käännähdät vedessä ympäri ja huitaiset nyrkillä suoraan pedon kuonoon. Sen terävät hampaat välähtävät puiden lomasta siivilöityvässä auringonvalossa.

Pedon leuat loksahtavat yhteen iskusi saattelemana, ja tartut sitä kaulasta. Vesikasvit vilisevät silmissäsi ja vettä tulvii suuhusi, kun käytte kiemurtelevaan painiin. Alligaattori on vahva, mutta otteesi siitä on tiukka ja kuristaa sen kurkkua.

Ota noppa ja heitä sitä.

Jos saat silmäluvun 1-3, siirry kohtaan B4.
Jos saat silmäluvun 4-6, siirry kohtaan B5.B4: Ajaudut alavirtaan painimatsin päätteeksi


Alligaattori on puoliksi tainnoksissa kuristusotteesi jäljiltä ja luovuttaa vihdoin. Sen hampaat kuitenkin nirhaisevat ikävän haavan käsivarteesi, etkä jaksa uida virtaa vastaan. Ajaudut alavirtaan ja huuhtoudut lopulta matalaan rantaan.

Pyyhit vettä kasvoiltasi ja tutkit käsivarttasi, jossa sykkii kipu. Reppu ja jousi ovat onneksi pysyneet selässäsi ja saat kaivettua esille pätkän sidettä, jolla saat peitettyä kätesi haavan. Side on märkää mutta tyrehdyttää silti verenvuodon.

Siirry kohtaan B6.


B5: Onnistut tyrmäämään alligaattorin


Kuristusotteesi saa alligaattorin luovuttamaan. Se kääntyy ja ui kohti helpompia saaliita alavirrassa. Huokaiset helpotuksesta ja keräilet hetken voimiasi vedessä. Märät vaatteet ja reppu painavat selässäsi, mutta lähdet lopulta silti uimaan vastarannalle. Saat kauhoa hyvän matkan ennen kuin olet perillä.

Raahaat itsesi rannalle ja puristelet enimmät vedet vaatteistasi ja hiuksistasi. Tarkistat jousesi ja nostat sen sitten uudestaan selkääsi. Matkasi jatkuu kohti tiheää viidakkoa.

Siirry kohtaan A4.B6: Saavut kylään


Kun olet saanut itsesi suurin piirtein kuntoon, könyät pystyyn ja tarkistat varusteesi. Lähdet jatkamaan matkaa ja samalla viidakon kuumuus saa vaatteesi höyryämään.
 
Puiden lomassa alkaa näkyä rakennuksia. Hiivit hiljaa lähemmäs ja pidät pääsi varmuuden vuoksi matalalla. Korviisi kantautuu eläinten rapinaa ja papukaijojen satunnaisia rääkäisyjä, mutta rakennusten suunnalta ei kuulu mitään. Niskavillasi nousevat pystyyn, kun saavut ensimmäisen mutaseinäisen talon. Painat selkäsi vasten sen seinää ja hivuttaudut sivulle. Ikkuna on peitetty jonkinlaisesta kasvista punotulla verholla, joten et näe sisälle.

Nurkalla kurkistat talon toiselle puolelle. Edessäsi avautuu vasemmalle ja oikealle jatkuva kuja. Ketään ei näy missään.

Mihin suuntaan jatkat?

Jos menet vasemmalle, siirry kohtaan B7.
Jos menet oikealle, siirry kohtaan B8.


B7: Saavut torille


Käännyt vasemmalle ja lähdet etenemään kapeaa kujaa talojen välissä. Koko kylä näyttää hylätyltä, vaikka tietojesi mukaan alueella pitäisi asua yhä alkukantaisia heimoja. Kun luot katseesi jalkoihisi, huomaat että kujalle on painautunut askelten kuvioita. On kuitenkin mahdotonta sanoa, kuinka vanhoja ne ovat.

Talot loppuvat ja astut jonkinlaisen torin laidalle. Oikealla näkyy jokunen koju, mutta niissä ei ole esillä mitään myytävää. On aavemaisen hiljaista. Nyt papukaijatkaan eivät rääy vaan ilmassa leijailee jotain uhkaavaa. Silmiisi osuu torin keskellä oleva kivipaasi, jonka päällä on jotain auringonvalossa hohtelevaa.

Astut torille ja kävelet kivipaaden päälle. Tartut kiiltävään esineeseen ja huomaat sen olevan jonkinlainen kiekko. Juuri kun työnnät sen reppuusi, ilmaa leikkaa korvia vihlova huuto. Näet, että talojen välistä syöksyy puolipukeisia sotureita aseet käsissään.

Mitä teet?

Jos päätät taistella, siirry kohtaan B7.1.
Jos päätät paeta, siirry kohtaan B7.2.


B7.1: Taistelet


Päätät taistella sotureita vastaan ja kiskaiset jousen käteesi. Vaikka sidottua haavaa vihlaisee, yrität työntää kivun sivuun ja kiskaisen sen sijaan esille nuolen, jonka asetat jousen jänteelle.

Ammut nuolia nopeana sarjana kohti sotureita. Osa onnistuu väistämään, mutta osa kaatuu maahan nuoli rinnasta töröttäen.

Ota noppa ja heitä sitä.

Jos saat silmäluvun 1-3, siirry kohtaan B7.1.1.
Jos saat silmäluvun 4-6, siirry kohtaan A8.1.


B7.1.1: Jäät vangiksi


Vaikka olet saanut osan sotureista kaatumaan, heitä ilmestyy koko ajan lisää. Nuolesi käyvät vähiin, ja kun harot uutta selästäsi, joka hyppää kimppuusi takaapäin ja painaa sinut maahan. Iskeydyt vasten aluskasvillisuutta ja haukot henkeäsi. Tärähdys saa silmäsi sumenemaan hetkellisesti.

Ennen kuin ehdit kunnolla tajuta, sinut on raastettu pystyyn ja kätesi pakotettu selän taakse.

Ranteidesi ympärille kiertyy karkea köysi, joka kaivautuu kivuliaasti ihoon. Yrität rimpuilla, mutta se on turhaa. Et voi kuin kulkea eteenpäin.

Siirry kohtaan B7.1.1.2.


B7.1.1.2: Sinut kuljetetaan raunioihin


Soturit kuljettavat sinua viidakon halki. Kompuroit juurakoihin, mutta kädet riuhtovat sinut pystyyn yhä uudestaan. Korvissasi soivat vieraskieliset sanat, joista et saa minkäänlaista otetta. Vihamielisestä sävystä ei silti voi erehtyä.

Vihdoin pysähdytte raunioiden keskelle. Sinut tyrkätään istumaan vasten puoliksi romahtanutta seinää samalla, kun soturit ryhtyvät neuvottelemaan keskenään. Osa poistuu paikalta, mutta pari jää pitämään sinua ja rakennusta silmällä.

Onnistut haparoimaan sormiisi terävän kiven, jolla ryhdyt nitkuttamaan köyttä ranteidesi ympäriltä poikki. Pari kertaa kivi lipsahtaa ja repii ikävän haavan ranteeseesi, mutta hiljalleen köysi alkaa löystyä, kunnes katkeaa kokonaan.

Vilkaiset vartijoitasi mutta he eivät ole huomanneet mitään vaan keskustelevat keskenään. Otat tukevamman otteen kivestä ja syöksähdät paikoiltasi. Saat iskettyä kivellä toista vartijaa ohimoon, ja hän kaatuu maahan. Toinen käy kimppuusi, mutta viime tingassa saat väistettyä. Potkaiset miestä ja pamautat heti perään häntä takaraivoon kivellä. Kuuluu iljettävä rusahdus, kun kivi rikkoo kallon.
Et jää katselemaan sotureita vaan säntään pois rakennuksesta.

Siirry kohtaan B7.1.1.3.


B7.1.1.3: Pakenet


Säntäät päättömästi eteenpäin pitkin raunioita, joita et tunnista. Et ole enää samassa kylässä. Kenties tämä on joskus aiemmin rakennettu ja sittemmin hylätty asuinpaikka. Lopulta pysähdyt vetämään henkeä ja tarkastelemaan ympäristöäsi.

Kaikki ympäröivät rakennukset ovat puolittain romahtaneita eikä kattoja näy. Yrität miettiä, mikä suunta olisi paras. Takaasi kuuluu ääniä, etkä ole varma, mitä sinun pitäisi tehdä.

Ota noppa ja heitä sitä.

Jos saat silmäluvun 1-3, siirry kohtaan A5.
Jos saat silmäluvun 4-6, siirry kohtaan A6.B7.2: Pakenet


Säntäät pakoon soturien lähestyessä sinua. Rymistelet kylän halki ja väistelet perääsi heitettyjä keihäitä. Syöksyt kylästä viidakkoon ja loikit eteesi työntyvien juurakoiden ylitse. Sydämesi hakkaa rintaasi vasten ja keuhkosi anelevat armoa, muttet rohkene pysähtyä.

Yhtäkkiä vihreä hämäryys muuttuu kirkkaudeksi ja viidakon keskellä avautuu aukea, jolla nousee valtava pyramidi. Se piirtyy tummana vasten kirkasta taivasta, etkä voi olla ihastelematta sen jylhää kauneutta.

Nojaat polviisi ja vedät henkeä. Viidakko takanasi on hiljainen. On kuin soturit olisivat jättäneet ajojahdin sikseen eivätkä ole halunneet seurata sinua pyramidille. Päätät käyttää tilaisuuden hyväksesi.

Siirry kohtaan B9.


B8: Päätät kulkea oikealle


Päätät suunnata askeleesi oikealle. Samanlaiset talot ympäröivät sinut kaikkialta. Kujat ovat kapeita mutta tallautuneet koviksi aikojen saatossa. On selvää, että niitä ovat paukuttaneet lukuisat jalat, vaikka nyt missään ei näy ketään.

Kurkistat taloihin ja erotat ruokomattoja sekä savikulhoja. Ilmassa leijuu ihmisten eritteiden ja ruoantähteiden haju. Kylä ei ole voinut olla kauan tyhjillään.

Saavut jälleen risteykseen ja mietit, mihin suuntaan jatkaisin.

Mitä teet seuraavaksi?

Jos jatkat vasemmalle, siirry kohtaan B7.
Jos jatkat oikealle, siirry kohtaan B8.1.


B8.1: Jatkat oikealle


Käännyt risteyksestä oikealle ja saavut pian suuremmalle kujalle. Sen varrella kohoaa muita korkeampi ja suurempi rakennus, johon uskaltaudut sisään.

Rakennuksen ruokomatot on kuvioitu ja savikulhojen kyljet ovat täynnä värikkäitä kuvia. Vaikka kuvat näyttävät alkukantaisilta, ei niiden väri ole lainkaan haalistunut.

Keskellä huonetta erotat pöydän tai kenties se on alttari. Sen keskellä kimaltelee jotain säihkyvää. Hiivit lähemmäs ja nostat esineen käsiisi. Sen kauniisti kaiverrettu metallinen kiekko. Vilkaiset ympärillesi, ennen kuin sujautat sen reppuusi ja livahdat ulos rakennuksesta.

Kiirehdit kylän halki näkemättä ristinsielua. Pian viidakko kohoaa jälleen edessäsi ja pujahdat vihreään hämärään, joka tuntuu yllättävän turvalliselta. Hengityksesi kulkee helpommin ja jalkasi nousevat kevyemmin kuin aikaisemmin. Vaatteesi ja reppusi höyryävät ja alkavat hiljalleen tuntua kuivemmilta.

Viidakko harvenee ja kulku käy yhä helpommaksi. Yhtäkkiä puut päättyvät ja astut aukiolle. Joudut varjostamaan silmiäsi häikäisevässä auringonvalossa etkä hetkeen näe mitään. Hetkeä myöhemmin verkkokalvoillesi piirtyy pyramidi, jonka jylhyys saa sydämesi väpättämään.

Siirry kohtaan B9.


B9: Nouset pyramidiin


Lähdet kipuamaan pyramidin huipulle portaita pitkin. Portaat ovat paikka paikoin lohkeilleet ja osa askelmista tuntuu huterilta jalkojesi alla, joten joudut etenemään hitaasti ja varovaisesti. Välillä vilkaiset taaksesi, mutta sotureita ei näy.

Kun lähestyt huippua, tukkaasi pyörittää miellyttävä tuulenvire. Joudut kuitenkin siristelemään silmiäsi astuessasi huipulla olevasta oviaukosta sisään. Hetkeen et näe mitään, mutta saat riivittyä repun selästäsi. Pysähdyt tonkimaan sitä oviaukosta lankeavassa valossa ja löydät vihdoin hätäsoihdun, jonka saat sytyttyä avuksesi. Sen punertavassa valossa uskaltaudut vihdoin syvemmälle ja lähdet tällä kertaa laskeutumaan portaita alemmas.

Siirry kohtaan B10.


B10: Saavut pyramidin keskustaan


Kuljettuasi pitkään pimeyden keskellä, saavut suureen kammioon, jonka keskellä on jonkinlainen alttari. Tila henkii muinaista pyhyyttä. Seinät on maalattua täyteen kuvia, jotka kertovat menneestä elämästä ja jumalista, jotka ovat aikoinaan laskeutuneet tämän viidakon keskelle.

Vaikka olet hikoillut koko päivän, kylmät väreet kulkevat nyt pitkin selkäpiitäsi. Astut kammioon pidellen hätäsoihtua pääsi yläpuolella. On täysin hiljaista, tilassa kajahtelevat vain askeleesi ja kuulet oman hengityksesi rahinan.

Astelet kohti alttaria, jolle on asetettu pieni arkku. Lasket soihdun sen vierelle ja yrität kammeta arkun kannen auki, mutta se ei hievahdakaan. Turhautuneena jäät tutkiskelemaan arkkua tarkemmin. Se on kiveä ja erittäin painava. Et pysty millään kuljettamaan sitä mukanasi.
Erotat kannen ja varsinaisen arkun rajassa saranat. Voisit kenties saada hakattua ne rikki, mutta sydäntäsi riipaisee ajatus aarteen tuhoamisesta.

Pyyhkäiset arkun pintaa kädelläsi ja huomaat, että sen kanteen on koverrettu ympyrä. Muistat aiemmin löytämäsi kiekon ja kaivat sen nyt esille repustasi.

Kiekko sopii arkun ympyrään täydellisesti. Asetat sen paikoilleen, mutta mitään ei tapahdu. Kokeilet pyörittää kiekkoa, ja yhtäkkiä korviisi kantautuu naksahdus. Kun nyt tartut arkun kanteen saat nostettua sen vihdoin auki. Silmäsi leviävät, kun näet, mikä aarre sinua odottaa.


Loppu.

Kuvat Pixabaysta.

Olin tarinan loppuun laittanut vielä vihjeen, mistä päin asuntoamme päivänsankari aarrearkkunsa löytäisi. Arkkuun oli piilotettu pullollinen voimajuomaa, pussillinen viidakkohenkisiä Panttereita sekä muinainen kirjakäärö, joka oikeutti lunastamaan Shadow of the Tomb Raiderin sen ilmestymispäivänä.

Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja