Mitä Final Fantasyt ovat minulle opettaneet?

Videopeleistä voi oppia kaikenlaista. Osa opeista on siirrettävissä tosielämään, osa ei ehkä sovellu niin hyvin. Tein lyhyen listauksen, millaisia asioita olen oppinut suosikkipelisarjastani eli Final Fantasyistä vuosien varrella.5 hyvää elämänohjetta Final Fantasyistä


Kun olet eksyksissä, puhu kaikille, joku kyllä tietää oikean suunnan 


Etkö tiedä, mihin suuntaan sinun pitäisi jatkaa elämässäsi tai ihan vain lenkkipolulla? Ratkaisu on yllättävän helppo: puhu ihan jokaiselle henkilölle, joka tulee vastaan. He saattavat kertoa sinulle täysin epäoleellisia faktoja elämästään ja ympäristöstään, mutta enemmin tai myöhemmin törmäät johonkuhun, joka osoittaa sinulle oikean suunnan.

Huom! Joskus nämä henkilöt voivat puhua arvoituksellisesti tai antaa sinulle tietoa, josta ei nyt ole hyötyä, mutta myöhemmin osoittautuu hyvin arvokkaaksi. Kuuntele siis ne hölmöiltä ja turhiltakin kuulostavat jutut tarkalla korvalla.

Jos et meinaa pärjätä, työskentele kovemmin ja voitat kyllä


Eikö hommat suju? Otatko turpaasi yhä uudestaan kirjaimellisesti tai kuvainnollisesti? Sinun täytyy vain tehdä enemmän töitä, panostaa itsesi kehittämiseen ja hioa taitojasi pitkäjänteisesti. Siten pystyt saavuttamaan tavoitteesi.

Toisinaan voi kuitenkin tulla vastaan myös tilanteita, joissa sinun ei ole tarkoituskaan voittaa. Hyväksy se ja jatka elämässäsi eteenpäin. Edellinen kehitysrumba ei joka tapauksessa mennyt hukkaan.

Toisten auttamiseen ei tarvitse syytä


Mietitkö usein, miten toisten auttaminen hyödyttää sinua? Eikö se ole aika itsekästä? Kannattaa siis lopettaa sellaisen pohtiminen kokonaan ja auttaa tarvitsevia, kun tilanne on päällä. Se levittää hyvää mieltä.

Yllättävää kyllä, on myös mahdollista, että juuri toisten epäitsekäs auttaminen johtaa myös omaan hyötyyn. Kenties olet joskus itse pulassa ja muut muistavat, kuinka autoit heitä hädän hetkellä. Voikin olla, että he puolestaan ryntäävät pyyteettömästi sinun avuksesi. Älä kuitenkaan tee hyviä töitä vain saadaksesi palkkion, se oikeasti paistaa läpi.

Planeetasta on syytä pitää huolta


Asutko Maassa? Välitätkö ympäristöstäsi? Jos et, ehkä sinun kannattaisi. Toistaiseksi meillä on vain tämä yksi planeetta. Sen elinvoiman imeminen erilaisin keinoin ja ympäristön tuhoaminen voiton saavuttamiseksi ei siis välttämättä ole hyvä idea. Voi olla, että luonto iskee takaisin jonain päivänä, jos emme pidä sen puolia.

Toki voi myös olla, että alien-soluja sisältävä äitiongelmainen kaheli vain yksinkertaisesti kutsuu meteorin tuhoamaan planeetan. Älä siis koskaan dumppaa alien-soluja sikiöihin. Se on pahasta.

Kun menestyt, muista tuulettaa tyylikkäästi, voit myös pyöräyttää asettasi pääsi yläpuolella


Oletko saavuttanut tavoitteesi? Voititko kilpailussa tai pääsitkö vaikkapa uuteen työpaikkaan?

On tosi okei tuulettaa kunnolla, jopa voittotanssi käy oikein hyvin. Heiluta käsiäsi ilmassa ja hyräile fanfaarimusiikkia. Jos sinulla on esimerkiksi miekka tai tuliase, voit pyöräyttää sitä upeasti pääsi yläpuolella, toisaalta tähän tarkoitukseen soveltuvat myös kynä, tahtipuikko tai hiihtosauva.


5 huonoa elämänohjetta Final FantasyistäOn ihan okei kävellä sisään toisten asuntoihin ja viedä heidän säästönsä, saman voit tehdä myös kirkoissa ja muissa julkisissa tiloissa


Tarvitsetko uusia lääkkeitä? Kenties työkalutkin olisi kiva päivittää? Kävele vain naapurin ovesta sisään ja kerää mukaasi kaikki, mitä ikinä nyt satut tarvitsemaankaan. Itse asiassa ota myös ne esineet, joita et välttämättä nyt tarvitse, koska eihän sitä koskaan tiedä...

Paitsi, että se ei tosiaankaan ole okei. Löytäjä saa pitää -mentaliteettia ei ehkä kannata soveltaa tosielämässä ihan tällä tasolla. Onneksi tosimaailman ihmiset myös tajuavat pitää asuntonsa lukittuina, etteivät kaikenlaiset maailmanpelastajasankarit pääse ryöstämään heitä kuiviin.

Varastaminen on enemmän kuin jees, se voi muodostaa jopa oman ammatin


Haluatko saada upeita vaatteita? Onko käteisestä puutetta? Hyökkää siis randomin ohikulkijan kimppuun ja ryöstä häneltä aivan kaikki.

Tämä menee vähän samaan kategoriaan edellisen kanssa. Final Fantasyissa kannattaa varastaa, minkä vain irti saa, varsinkin vihollisilta. Tosielämässä... no, en suosittelisi.

Kaiken maailman söpötkin pikkuotukset kannattaa tappaa, koska ne voivat kantaa mukanaan varusteita tai ainakin niillä on rahaa


Iskikö rahapula? Helppo tapa kerätä lisää käteistä on mennä läheiseen metsään ja alkaa listiä pikkuoravia ja jänösiä. Ota turkit talteen ja kerää otuksien kolikkopussit maasta, kun olet tappanut ne. Kaikkien mielestä tämä on tosi jees toimintaa.

Tai sitten ei. Valitettavasti tosielämän eläimet harvemmin kantavat mitään arvokasta mukanaan eikä turkiskauppakaan käy kovin kuumana tällä hetkellä.

Nukkuminen parantaa kaikki vaivat


Tulitko myrkytetyksi? Vaivaako sinua kivettyminen tai sokeus? Ei hätää, petiin vaan ja aamulla vaivat ovat poissa!

Nukkuminen on hyvästä, kannattaa oikeasti nukkua kunnon yöunet, se tekee voinnille ihmeitä. Valitettavasti myrkytystiloja ja sokeutta se ei kuitenkaan poista. Mene lääkäriin, jos kärsit suuremmista vaivoista.

Jos et voi nukkua, lääkepullo kannattaa heittää ilmaan siten, että se putoaa päähäsi


Tunnetko olevasi heikossa hapessa? Vaivaako myrkytys, mutta sänkyä tai majatalohuonetta ei ole tarjolla? Ei hätää, käy hakemassa apteekista lääkettä, viskaa pullo ilmaan ja anna sen pudota päähäsi. Vaiva on poissa!

Tai sitten ehkä kannattaa kuitenkin nielaista se lääke tai muuten vain käyttää ohjeen mukaan...

5 huvittavaa elämänohjetta Final Fantasyistä


Samaa esinettä voi omistaa vain 99 kappaletta, ei enempää


Oletko luonteeltasi keräilijä? Hyvä juttu! Muista kuitenkin, että jokaisella kokoelmalla on rajoituksensa ja se on tarkalleen ottaen 99 kappaletta kutakin. Saman määrän yhtä esinettä pystyt myös vaivattomasti kantamaan mukanasi, mutta sadas ei enää mahdu, nappaa mieluummin mukaan 99 kappaletta jotain toista esinettä.

Jos aiot olla cool, hanki iso miekka tai hommaa nyt edes pari tikaria


Miekat ovat päheitä, mitä suurempi sen parempi. Ei haittaa, vaikka miekka olisi sinua pidempi. Jos et pysty hankkimaan miekkaa, pari tikariakin nostaa cooliusastettasi.

Klovnit ovat epäilyttäviä, jos eivät suorastaan vaarallisia


Tiedäthän ne valkonaamaiset hirvitykset, joilla on värikäs ja hassu asu päällään? Kyllä, ei ole ollenkaan absurdia, että ne aiheuttavat pelkotiloja joillekin ihmisille. Klovnien pelko on viisauden alku, mokomat haluavat varmasti tuhota maailman tai tehdä vähintäänkin jotain hyvin, hyvin epäilyttävää.

Jos jonkun nimi on Cid, hän työskentelee tekniikan alalla


Onko kaverisi nimi kenties Cid tai onko sinua itseäsi siunattu tuolla nimellä? Hyvä uutinen: silloin ei tarvitse murehtia urasuunnitelmista vaan voi ryhtyä esimerkiksi ilmalaivainsinööriksi tai autokorjaajaksi. Muutkin tekniset alat ovat sallittuja, mutta muista kuitenkin, että ilmalaivat ovat parasta ikinä. Ryhdy siis ilmalaivainsinööriksi.

Rusetin käyttö antaa immuniteetin kaikkia sairauksia vastaan


Koristaako tukkaasi tai asuasi rusetti? Mahtavaa! Rusetti suojaa kaikilta taudeilta ja tekee sinusta lisäksi söpön näköisen. Jos et vielä omista rusettia, kipitä saman tien hankkimaan sellainen. Minulla on jo monta!Jokaista listaa voisi venyttää vaikka millä mitalla, sillä opittavaahan peleissä riittää. Jätä siis toki oma listasi kommenttiboksiin tai jos olet bloggaaja, tee ihmeessä oma listauksesi blogiisi.


Lue myös:


JRPG-ärsytykset
Minä vihaan, vihaan, vihaan, vihaan, vihaan, VIHAAN


http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

 1. Final Fantasyista olen ammentanut pelottavan paljon vaikutteita elämääni, varsinkin kasista. Squallin elämänasenne iski jotenkin niin hyvään teini-ikäsaumaan. Sehän on sanomattakin selvää, että ei kannata liikaa tukeutua muihin, kun on kuitenkin mahdollista, että tulee petetyksi ja jätetyksi jossakin vaiheessa! Jotenkin tarinan kehitys ja Squallin pehmeneminen ei tarttunut ollenkaan x)
  Onneksi on aina kompensoimassa Vivin elämänasenne, jossa vaikka tietää (mahdollisesti piankin) heittävänsä lusikan nurkkaan, ei vaivu epätoivoon vaan elää elämänsä niinkuin viimeistä päivää, mutta kuitenkin niin, että eläisi 100-vuotiaaksi.
  Eikä Tiduskaan mikään eilisen teeren poika ole. Mies saa tietää, että matkalla Zanarkandiin hän tod.näk. menettää rakastettunsa, joutuu tekemään isänmurhan ja vielä itse katoaa olemasta. Ja silti jaksaa virnuilla menemään. O_o

  Hienoja elämänasenteita ja kohtaloita FF-sarja täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Final Fantasyistä löytyy vaikka mitä, kun yhtään katsoo pintaa syvemmälle. Melkein jokaisesta yksittäisestä casesta saisi oman pitkän juttunsa, kun sitä lähtisi kunnolla tutkimaan. :D

   Poista