Videopelimeme: päivä 6 - inhottavin pelihahmo


Tämän postauksen kirjoittamisessa on kestänyt, ehkä jopa luvattoman kauan. Voisin heittää tähän kaikenlaisia IRL-syitä, miksi nyt en vain ole ehtinyt koneen ääreen, mutta ne olisivat tekosyitä. Rehellisyyden nimessä on sanottava, etten oikeastaan olisi halunnut ja jaksanut kirjoittaa tästä aiheesta, joten välttelin siihen tarttumista kuin ruttoa konsanaan.

Lupaukset on kuitenkin pidettävä, joten nyt päätin vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni ja käydä käsiksi tähänkin kysymykseen.

Kuka on siis inhottavin pelihahmo mielestäni? 

Vastausta minun ei tarvinnut miettiä kovin kauan. Se tuli niin selkäytimestä, että sen täytyy pitää paikkansa. Tiesin oikeastaan välittömästi, että kyseessä on...


... Caius Ballad Final Fantasy XIII-2:sta (esiintyy myös Lightning Returnsissa, valitettavasti).

Siinä onkin jo tarpeeksi syytä, miksen halunnut lähteä tätä postausta kirjoittamaan. Caius nostaa niskavillat välittömästi pystyyn ja aiheuttaa samaan aikaan tympeitä haukotuksia.

Kun Caiusista saatiin ensimmäisiä kuvia, hän näytti minusta mielenkiintoiselta hahmolta jo pukeutumisensa puolesta. Siinä oli selkeitä viitteitä granpulselaisuuteen, minkä laskin plussaksi. Olivathan XIII:n kiinnostavimmat hahmot, Fang ja Vanille, myös kotoisin Gran Pulselta.

Vielä pelin alussakin intoilin Caiusista, hän vaikutti minusta kiinnostavalta ja erityisesti minua kiehtoi hänen suhteensa Yeuliin. Pikku hiljaa hän kuitenkin alkoi ensin ärsyttää ja sitten inhottaa. En osaa sanoa mitään tarkkaa kohtaa, jossa muutos tapahtui, mutta jossain vaiheessa havahduin siihen, että olisin ollut tyytyväisempi, jos minun ei olisi tarvinnut kohdata häntä enää lainkaan.

Vaikka Caius oli täysin mahdollinen voittaa taisteluissa, hänestä tuli hahmona sellainen raivostuttava voittamaton fiilis. Kaikki meni joka kerta täysin hänen suunnitelmiensa mukaan, teinpä mitä tahansa. Millään toimilla ei ollut merkitystä, koska kaikki kulki kohti Caiusin suurta päämäärää. Pelaaja oli vain Caiusin pelinappula.

Tämä kulminoituu erityisesti, kun pelaajana pääset toistuvasti taistelemaan Caiusia vastaan. Voitontunteesta ei kuitenkaan voi nauttia, koska heti perään käy ilmi, kuinka Caius on suunnitellut koko tilanteen jo satoja vuosia sitten. Voittamalla häviää, hyvää loppua ei ole. Ehkä tämä on enemmän FFXIII-2:n ongelma kuin Caiusin, mutta assosioin ärtymykseni hyvin pitkälle Caiusiin.

Lightning Returnsissa jouduin käymään pitkän keskustelun itseni kanssa, että sain mentyä Caius-taisteluun. Se ei pelottanut minua, mutta en vain yksinkertaisesti  halunnut enää olla missään tekemisissä hänen kanssaan.

Olen siis onnistunut kehittämään Caiusiin puhtaan vihasuhteen. En oikeastaan edes välitä puhua hänestä, koska kasvatan välittömästi jonkin sortin patin otsaani. Siksipä tämäkin postaus jää nyt hieman lyhyeksi.

Tässä kuussa on tullut muutenkin julkaistua enemmän vinkumispostauksia kuin positiivisia, joten lupaan, että seuraava juttu tulee olemaan jotain kivempaa.

Tulossa seuraavaksi: Suosikkipariskunta peleissä (kymmenen kupopähkinää ja chocobo-merkki sille, joka arvaa vastauksen etukäteen. ;P)


http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

 1. Heh, pahiksen kanssa on tehty jotain oikein, jos sitä kohtaan kehittyy vihasuhde :D Toisaalta olen ihan samaa mieltä FFXIII-2:n ja Lightning Returnsin Caius-taisteluista. Äijälle ei kertaakaan pääse antamaan kunnolla turpaan :D
  FFXIII-2 on ehkä tällä hetkellä oma inhokki Final Fantasyni. EI pelkästään Caiusin takia vaan koska koko pelin tarinassa ei ole päätä eikä häntää. Lisäksi se turhentaa FFXIII:n tarinan joka oli hieno kokonaisuus eikä tarvinnut ollenkaan jatko-osaa >:( Liekö Square-Enix katsonut vain pelin myyntejä ja päätellyt, että kyllä ihmiset haluavat lisää tätä, kun XIII myi kuitenkin yli 7 miljoonaa. Siitä se alamäki lähti x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyviin pahiksiin luo sellaisen sopivan vihasuhteen, mutta Caius on vain niin epäreilun tympeä pahis, että vihasuhde perustuu ihan muuhun. Finaleissa on kyllä paljon hyviä pahiksia, mutta Caiusia en ihan heti siihen kastiin lukisi.

   FFXIII-2 on myös munkin inhokkini. FFXIII olisi toiminut paljon paremmin ilman jatko-osia. Tarinallisesti melkeinpä haluan unohtaa niiden olemassa olon kokonaan, pelattavuudeltaan olivat kyllä ok.

   Poista