Eorzean kausitapahtumat

Final Fantasy XIV:ssä on mielenkiintoinen pääjuoni ja paljon sivutehtäviä, mutta pelaajien mielenkiintoa pidetään yllä muillakin tavoilla. Pelissä on vuosittain toimivia kausitapahtumia (seasonal events), joissa on aina sama teema, mutta toteutustapa vaihtelee. Usein nämä on sidottu todellisen maailman juhliin, osa länsimaisiin, osa japanilaisiin. Kerta toisensa jälkeen huomaan näistä pienistä tapahtumista viehättyväni.

Heavensturn

Vuosi alkaa aina Heavensturn-tapahtumalla, joka on käytännössä uuden vuoden juhlimista. Juhla noudattaa alun perin Kiinasta lähtöisin olevaa 12 eläimeen perustuvaa kalenteria. Jokaisella eläimellä on vuoronperään oma vuotensa ja tämä näkyy aina Heavensturn-tapahtumassa. Tapahtuma on kuitenkin kytketty meille länsimaalaisillekin tuttuun uuden vuoden ajankohtaan (jota myös Japanissa noudatetaan) eikä kiinalaiseen uuteen vuoteen, joka ajoittuu hieman myöhemmäksi.

Vuosi 2014 oli hevosen vuosi. Heavensturn-tehtävässä hypittiin siis hienot hevoshatut päässä.

2016 alkoi apinanvuosi. Hattuja oli jälleen tarjolla, mutta viehätyimme enemmän tästä jättikokoisesta opo oposta.

Valentine's Day

Ystävänpäivätapahtuma alkaa yleensä helmikuun alkupuolella. Koska kyse on rakastavaisten juhlasta maailmalla, tapahtumaan voi liittyä lyhyt rakkaustarina. Voi myös olla niin, ettei tehtävää pysty suorittamaan yksin.

Pakko on myöntää, että jos minulla ei valmiiksi olisi pelissä kavereita, tällaiset jutut jäisivät minulta tekemättä. En vain haluaisi vaivata ketään tuntematonta saadakseni partnerin tehtävän suorittamiseen. Nyt kun pääsääntöisesti pelaan miehen kanssa, ei ongelmaa kuitenkaan ole. Seura löytyy tarvittaessa.

Tänä vuonna tehtävässä käytiin kolmen ennustajan pakeilla yhdessä parin kanssa. Ennustajat sitten ennustivat hyvää tai huonoa onnea niin rikkaudessa kuin rakkaudessakin.

Tehtävän olisi voinut tehdä useammankin kerran, mutta meille povattiin niin hyvää onnea kaikilla saroilla, ettei uskallettu (lue: minä en suostunut) tehdä tehtävää uudestaan. Sehän olisi ollut ihan kamalaa, jos toisella yrittämällä olisikin tullut huono ennuste!

Palkkioksi tehtävästä sai puolikkaan sydämen, jonka saattoi heijastaa kokonaiseksi kaverin kanssa. Niin ja hienon hatun, jonka ehkä juuri ja juuri kuvasta erottaa hahmoni päässä.

Little Ladies' Day

Tämä tapahtuma viittaa japanilaiseen hinamatsuriin eli tyttöjen päivään, joka on 3. maaliskuuta. Päivä tunnetaan myös nukkejen päivänä. En lähde sen taustoja blogissa nyt syvällisemmin avaamaan, mutta tuosta linkatusta Wikipedia-artikkelista saanee jonkinlaisen käsityksen.

Myös Eorzeassa tuota tapahtumaa juhlistetaan vuosittain. 2014 tehtävä painottui enemmän nukkejen puolelle ja palkkioksi saikin nukke-minionin. Sen sijaan tänä vuonna puhuttiin söpöistä tytöistä ja autettiin aloittelevaa idoliryhmää. 2015 en pelannut alkuvuodesta, joten sen takia näissä esimerkeissäkään tuo vuosi ei nyt näy.

Tämä ihana idoliryhmä oli juuri aloittanut toimintansa ja pelaajan tehtävä oli auttaa heitä pääsemään uralla eteenpäin. Suloisia tyttöjä vai mitä?

Palkinnoksi sai hienon tunikan. Tykkäsin erityisesti omani vaaleanpunaisesta väristä. Tässä olemme istahtaneet nauttimaan perinteisistä japanilaisista herkuista idolien avustamisen jälkeen.

Hatching-tide

Kuoriutumisaalto kiinnittyy varsin luonnollisesti meille länkkäreille tuttuun pääsiäiseen. Munien kanssa siis pelmutaan menemään. Olen osallistunut tähän tapahtumaan vain kerran, keväällä 2014, mutta pian se olisi taas edessä ja odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää. Epäilemättä tiedossa on munarikasta menoa.

2014 piti parin kanssa kuljetella munia turvaan. Munaa ei voinut ottaa kuljetukseen, jos ei ollut oikeanlaista munahattua päässä. Olimme siis todella tyylikkäinä liikenteessä.

Pienet ja pirulliset sprigganit taas yrittivät viedä munat parempaan talteen. Onneksi onnistuimme estämään tämän katastrofin!

Moonfire Faire

Moonfire Faire on elokuuhun sijoittuva kesätapahtuma, joka aloittaa Final Fantasy XIV:n vuosipäiväjuhlinnan. A Realm Reborn julkaistiin elokuussa 2013, joten nyt tuota tapahtumaa juhlistetaan vuosittain.

Palkintona erilaisista tehtävistä on yleensä uimapukuja ja kesäisen hengen mukaan muutenkin juoksennellaan rantamaisemissa.

2014 elokuussa lunastin itselleni nätit raitabikinit

2015 jatkoin kivalla kuosilla, mutta tällä kertaa nappasin uikkarin, johon tykästyin niin paljon, että voisin haluta samanlaisen ihan oikeassa maailmassakin.


The Rising

The Rising jatkaa vuosipäivän juhlintaa, yleensä hieman vakavammassa hengessä kuin Moonfire Faire. Ensimmäisistä juhlista mielikuvani ovat jo pyyhkiytyneet, mutta palkinnoksi sai kivoja kimonoja.

Toisena vuosipäivänä eli elokuussa 2015 The Rising oli kuitenkin mielenkiintoinen ja mieleen painuva kokemus. Pelaaja pääsi nimittäin tapaamaan pelintekijöiden hahmoja.

Pelintekijöiden piilopaikassa oli esillä mm. taidetta pelin tärkeistä hahmoista.

Pelintekijät piirittivät pelaajan, mutta eivät uhatakseen. He tulivat kunnioittamaan suurta sankaria, joka taistelee Eorzean puolesta.

Myöhemmin päästiin sitten nauttimaan upeasta ilotulituksesta!

All Saint's Wake

Tämä loka-marraskuun vaihteeseen ajoittuva tapahtuma on Eorzean versio useimmille tutusta Halloweenista. Tuolloin Eorzeassa tapahtuu kummia ja liikkeellä on erikoista väkeä, kuten noitia ja kummituksia.

Syksyllä 2015 pääsimme tutustumaan tähän noitamaiseen Au Ra -neitoseen...

... ja tähän karmivaan kurpitsapäähän!

Kun pieni kauhutarina oli käyty läpi, palkinnoksi itselle sai kurpitsapäisen minionin, hienon noita-asun ja, mikä parasta, lentävän luudan! Tuo luuta on suosikki mountini heti chocobon jälkeen. Sillä lentäessä soi myös mahtava musiikki!

Starlight Celebration

Eorzean vuoden päättää Starlight Celebration, joka on omanlaisensa versio joulusta. Tuolloin voi nähdä poronsarvilla varustettuja chocoboja, jotka kantavat selässään lahjavuoria, mutta myös pelaajia poro- tai lumiukkopuvuissa sekä suloisissa tonttuasuissa.

Loppuvuodesta 2013 tanssimme hienoissa poropuvuissa!

Minä iloittelin myös tonttuna!
2015 täydensimme pukujamme hienoilla sarvilla ja punaisilla, hehkuvilla nenillä!
Final Fantasy XIV:ssä on myös muita, kertaluontoisia kausitapahtumia. Kun Lightning Returns oli ilmestymässä Lightning saapui vierailemaan Eorzeassa, samoin Final Fantasy XI:stä tuttu Shantotto on käynyt FFXIV:ssä visiitillä ja myös Dragon Questista tuttuja teemoja on nähty. Nähtäväksi jää, juhlistetaanko vaikkapa FFXV:n ilmestymistä Eorzeassa jollain tapaa. Itse en välttämättä välittäisi nähdä siellä Noctista ja kumppaneita, mutta pidän sitä kuitenkin mahdollisena.

Minä pidän näistä kausitapahtumista todella paljon. Ne rikkovat pelimaailman arkea samalla tavalla kuin juhlapyhät oikeassakin elämässä. Lisäksi minusta on hauska keräillä hahmolleni erilaisia teema-asuja, vaikkei niissä voikaan taisteluun juosta (tai voisi, jos ne glamouraisi, mutta se on toinen tarina). Välillä on oikein kiva vähän hassutella vakavamman pelaamisen välissä.

Onko teillä muilla jokin oma suosikkinni Eorzean kausitapahtumista?


http://www.pelit.fi/

4 kommenttia

 1. Näitä ihania eventtejä on kyllä suorastaan liikaa :D Juuri kun aikoo pitää parin kuukauden paussin niin SE pläjäyttää uuden eventin. Tietysti se uusi eventti on pakko päästä pelaamaan, joten aikaakin on pakko ostaa ja tämä kuvio toistuu toistumistaan. Melkoinen noidankehä sanoisinko.. toisaalta mikä minä olen valittamaan kun kuitenkin tykkään niistä x3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän nuo kieltämättä kierteen aiheuttavat. :D

   Näin äkkiseltään ajateltuna paras hetki tauolle on Hatching-tiden jälkeen. Teoriassa voisi pitää huhti-elokuun taukoa (ellei pääsiäinen osu huhtikuulle, joilloin tauko olisi touko-elokuu). Elokuun lopussa sitten starttaa Moonfire Faire, mutta se usein jatkuu syyskuulle. Tuossa välissä ei nimittäin ole kausitapahtumia.

   Tosin aina on se mahdollisuus, että tuohonkin väliin osuu jokin kertaluontoinen tapahtuma. Ja nehän vasta pahoja ovatkin! Ne kun eivät uusiudu vuosittain niin kuin nämä vuodenkiertoa seuraavat.

   Melkoisen hyvä konsepti siis pelaajien koukuttamiseen. x)

   Poista
  2. Itse kun Realm Rebornia pelailin, niin pääsin kokemaan Halloweenin ja joulun. Muuta en sitten ehtinytkään, kun peli jäi piiitkälle tauolle irl-kiireiden takia. Mistähän sitä joskus repisi aikaa, että pääsisi takaisin Eorzean maailmaan. Tuntuu tällä hetkellä täysin mahdottomalta ajatukselta x)

   Poista
  3. Välillä tuntuu kyllä siltä, ettei aikaa jää millekään pelaamiselle tarpeeksi, saati sitten mörpille, joka on valmiiksi kamala aikasyöppö.

   Mutta nyt on muuten menossa kampanja, jossa saa neljä vuorokautta pelata ilmaiseksi ja sopivasti taisi tuo Hatching-tide myös alkaa, jos haluat päästä testaamaan Eorzean versiota pääsiäisestä.

   Poista