E3:n aiheuttamia odotuksia

E3 on ollut tällä viikolla kaikkien huulilla, mutta itse ehdin paneutua aiheeseen vasta nyt. Vähän muut asiat ovat viime aikoina painaneet vaakakupissa pelaamista enemmän, mistä syystä blogikin on ollut kovin hiljainen.


Mutta sananen E3:sta... kaikkea mahdollista en ajatellut käydä läpi, mutta nostan tähän nyt ne pelit, jotka jonkinlaisia ajatuksia tai mielenkiintoa ovat herättäneet.
Lara Croft and the Temple of Osiris

Kyseessä on uusi TR-peli, joka on tarkoitus julkaista PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Pelissä on mahdollista pelata jopa neljän hengen co-opina. Luonnollisesti pelattavana hahmona on Lara itse, mutta pelata voi myös uudella arkeologihahmolla, Carterilla.

Tomb Raiderit kiinnostavat minua edelleen ainakin jossain väärin, vaikken ole hetkeen niitä pelannutkaan. Uusinta peliä en ole edes kokeillut, mutta kenties vielä jonain päivänä, jos vain saan sen jostain riittävän edullisesti ja mieluiten PS4:lle, koska se konsoli nyt taloudessa asuu.

Tämän pelin kiinnostavuudesta en ole vielä aivan varma. Co-op kuulostaa siinä mielessä kivalta, että tätä voisi sitten pelailla yhdessä miehen kanssa... mutta toisaalta ajatus isommalla porukalla pelaamisesta taas sitten hirvittää. Jos neljän hengen pelitiimi ei kuitenkaan ole pakollinen, tämä voisi ehkä olla ihan jees.Rise of the Tomb Raider

Tämä peli sijoittuu ajallisesti uuden Tomb Raiderin jälkeen, joten siinä mielessä se uutukainen voisi olla hyvä katsastaa. Jos olen ymmärtänyt oikein, tässä palataan lähemmäs vanhaa tyyliä ja lainataan kenties jotain myös Tomb Raider -sarjakuvista. Peli julkaistaan PS4:lle ja Xbox Onelle.

"In the next chapter of her journey, Lara must use her survival skills and wits, learn to trust new friends, and ultimately accept her destiny as the Tomb Raider," Microsoft said. "Featuring epic, high-octane action moments, Rise of the Tomb Raider will take gamers to multiple locations around the world filled with exploration spaces that are some of the most beautifully hostile places on earth. In addition, after hearing the cry from fans loud and clear, the game will put the tombs back into “Tomb Raider" all in the franchise’s gritty Survival-Action style."  [Lähde: IGN: E3 2014: Rise of the Tomb Raider Revealed]

Tuon perusteella tämä peli kuulostaa enemmän minun jutultani kuin edellä mainittu Temple of Osiris. Kiinnostus sarjaa kohtaan nosti siis vahvasti päätään. Koska tämä on ilmestymässä käsittääkseni vasta ensi vuonna, olisi tässä myös hyvää aikaa pelata se vuoden 2013 ilmestys.
Star Wars Battlefront 3

Tästä pelistä ei ole mitenkään erityisen tarkkaa tietoa saatavilla ainakaan näin pikaisesti tutkittuna. E3-trailerikaan ei suoranaisesti räjäyttänyt pankkia. Lupauksia on ilmassa, mutta ei ilmeisesti juuri muuta. Muutamat kuvat näyttivät näteiltä. Se ei vain ole vielä riittävä syy pelin hankkimiseen. Jätän tälle kuitenkin option auki ja jään odottamaan lisätietoa.


Tykkään Tähtien sodasta erittäin paljon, mutta tähän asti julkaistuista peleistä mikään ei ole kuitenkaan iskenyt. Olisiko tässä nyt sellainen, joka veisi jalat alta?

The Legend of Zelda Wii U

Olen muistaakseni aiemminkin sanonut, että Zelda-sarja on lapsesta asti minua kiinnostanut (tai jos en ole, niin nytpähän tiedätte). Pelannut en sitä kuitenkaan ole. Zeldoja on meillä useampi hyllyssä, mutta koska olen seurannut miehen pelaamista, ei ole itse tullut tartuttua ohjaimeen.

Uusin Zelda on saapumassa Wii U:lle ensi vuonna ja se näyttää kunnon silmäkarkilta. Maailmasta luvataan laajaa ja pulmiin on mahdollista tarttua useammasta eri suunnasta. Kuvien ja videoiden perusteella maailma totisesti näyttää "rajottomammalta" kuin aiemmissa sarjan peleissä. Onko tämä hyvä vai huono asia, sitä en osaa sanoa.

Olen kuitenkin varma, että tämä peli meille kotiutuu yhdessä Wii U:n kanssa, koska mies tosiaan sarjaa fanittaa ihan kunnolla. Omasta pelaamisestani en mene takuuseen edellä mainituista syistä, mutta myös siksi, että Wii U:lla pelaaminen yleisesti ottaen epäilyttää minua. Tämä siis siitä syystä, ettei Wiin ohjain iskenyt minuun pätkän vertaa. Wii U:n ohjain on kuitenkin erilainen, joten ehkä annan sille mahdollisuuden.


Hyrule Warriors

Hyrule Warriors on myös tulossa Wii U:lle. Se ei ole perinteinen Zelda-peli millään muotoa, joten saa nähdä, miten se lopulta faneihin iskee. Minun kiinnostukseni heräsi lähinnä siksi, että Linkin lisäksi pelattavaksi hahmoksi voi valita Zeldan ja ilmeisesti myös myöhemmässä vaiheessa Midnan. Näillä kahdella pelaaminen voisi olla mielenkiintoista... muutenkin pelaan mielelläni naishahmolla, jos se vain on mahdollista.

Muuten en osaa sanoa, onko peli minun juttuni vai ei, koska Wii U. Veikkaan joka tapauksessa, että tämäkin meille ilmestyy, joten ainakin on mahdollisuus kokeilla.


Xenoblade Chronicles X 

Myös tämä peli on tulossa ensi vuonna Wii U:lle. Kyseessä on seuraaja vuoden 2010 alkuperäiselle Xenoblade Chroniclesille. Pelissä on pieni intergalaktisesta sodasta selvinnyt Maata asuttava joukko. Tämä joukko on omillaan kauniissa, mutta vaarallisessa ympäristössä.


Meillähän on tuo alkuperäinen Xenoblade Chronicles (ja siihen liittyy hauska tarina siitä, miten päädyimme yksiin, ehkä kerron sen joskus, jos kysyntää on :P), mutta kumpikaan meistä ei ole pelannut sitä loppuun. Minua olisi kiinnostanut, mutta Wiin ohjain ei vain käteeni istu... ja mies ei ole jostain syystä jaksanut. Taisi lopulta uusi Zelda varastaa mielenkiinnon.

Sanoisin, että tämä voisi olla Wii U -pelien listalta kiinnostavimmasta päästä... edellyttäen siis, että ohjain miellyttää minua enemmän. Ehkä testailen ohjainta vähän Zeldojen kohdalla ja laitan tämän ostoslistalle, mikäli totean sen hyväksi.
Theatrhythm: Final Fantasy Curtain Call

En olisi ensimmäisenä veikannut, että Theatrhythm (hemmetti, että vihaan tuon nimen kirjoittamista) saisi jatkoa, mutta kuulin tästä kyllä jo ennen E3-messuja. Kyseessä on siis rytmipelin jatko-osa, joka tarjoaa enemmän biisejä ja hahmoja kuin edellinen. Ja tämä on tulossa jo tänä syksynä!

Jossain vaiheessa mietin alkuperäisen pelin (en varmaan kirjoita nimeä uudestaan, kyllä te tiedätte, mistä puhun) ostamista, mutta keskusteltuani asiasta kaverini kanssa tulin siihen tulokseen, ettei se kannata. Okei, kaveri oikeastaan sanoi tämän aika suoraan minulle ja minähän uskoin. Ja siis kannattamattomuus tosiaan johtuu siitä, että jatko-osa on jo tulossa eikä näillä peleillä taida olla kovin suurta juonijatkumoa keskenään. Toisekseen en ole suuri rytmipelien ystävä, joten eiköhän yksi tätä lajia riitä.

Toivon joka tapauksessa, että intoa pelaamiseen lopulta löytyy, etteivät rahat mene ihan hukkaan. Final Fantasyiden musiikki lienee kuitenkin innostava tekijä, kun tykkään niitä biisejä muutenkin luukuttaa aina tilaisuuden tullen.

Niin ja toki plussaa myös Balthierista ja Franista ;) Tämä siis on ehdottomalla ostoslistalla, ellei joku sitten hanki sitä minulle esim. joululahjaksi (vink, vink, kulta).

Ja jos joku ei tiennyt, tämä siis tulee 3DS:lle, kuten edellinenkin osa.
Final Fantasy Type-0 HD Remastered

Tämä peli oli ainakin minulle yllätys E3-julkistuksista. Ostin kyseisen pelin Japanista viime syksynä, mutta en ole kokeillut sitä alkua enempää... ja siis edes päässyt vielä taistelemiseen asti. Japaniksi sitä on epäilemättä vaikea pelata, koska kielitaitoni ei viiden vuoden opiskelusta huolimatta ole kovin korkeatasoinen ja kanjit erityisesti tuottavat vaikeuksia. Nyt en siis enää ole edes varma, jaksanko yrittää.

Pelin HD Remastered tulee siis ainakin PS4:lle, mikä on kiva, sillä käsikonsolit ja minä ovat edelleen huono yhtälö. Nyt saan lölliä sohvalla ja pelata ohjaimella. Kelpaa. Ja siis pakko-ostos tämäkin.


Final Fantasy VII: G Bike

Tässä olikin tämän vuoden WTF-peli. Kyseessä on siis todellakin Final Fantasy VII:stä tuttu minipeli, jossa ajetaan moottoripyörällä ja mätkitään vihollisia kumoon Buster Swordilla. Ei muuta. Peli on tulossa iOSille ja Android-laitteille, joten jo ihan tästä syystä sitä ei tule minun FF-kokoelmassani olemaan. Tosin eipä tuo nyt ihan kamalasti jää harmittamaan. Ehkä (iso ehkä) jos se myöhemmin ilmestyisi Windows Phonelle todella halvalla, voisin sitä harkita, mutta en välttämättä silti ostaisi.

Square Enix on lupaillut myös muita Final Fantasy VII:stä tuttuja minipelejä mobiililaitteille eli tätä herkkua on ilmeisesti myöhemmin tarjolla enemmänkin. Henkilökohtaisesti en näitä kaipaa, mutta ehkäpä näillekin kohderyhmänsä löytyy. Ainoa, joka voisi lievästi kiinnostaa, on se peli, jossa mooglea opetetaan lentämään. Siitä jopa tykkäsin seiskaa tahkotessa.

Nämä pelit siis veivät nyt tällä kertaa huomioni. Ostoslistaa on taas kerran kasvatettu... kun vielä jostain löytäisi aikaa pelata nuo jo hyllyssäkin olevat pelit :D

Mitäs teille muille jäi käteen E3-messuista? 

4 kommenttia

 1. Hatsune Miku Project Diva F 2nd \o/ Odotin kyllä, että Sega olisi antanut enemmänkin infoa, tai jopa kunnon julkaisupäivän pelille messuilla, mutta saatiin pari uutta traileria ja paikanpäällä olisi pelille ollut oma boothi myöskin. Silti ehkä tämän syksyn oma odotetuin peli :D Nyt kun vielä saadaan varmistettua fyysinen kopio Eurooppaan ja saan pelin ennakkovarattua, olen erittäin onnellinen ^^
  Jos on vielä joku, joka pitää rytmipeleistä tai Hatsune Mikun biiseistä, niin suosittelen kyseistä peliä erittäin lämpimästi ^^ Ja tietenkin edellisen (Project Diva F) pelin demo on ladattavissa playstation storesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että se fyysinen versio saadaan sitten Eurooppaankin :)

   Hei, jos haluat jossain vaiheessa kirjoitella artikkelia tuosta Project Divasta, voin tarjoutua julkaisemaan sen täällä (myös live streamia saa mainostaa) ;) Ei siis ole mikään pakko, mutta lähinnä ajattelin, jos asiasta kirjoittaminen innostaa. Ja siis toki sun nimi artikkeliin, en tarkoittanut, että väittäisin tekstiä omakseni.

   Poista
 2. Kaikkea kivaa tulossa. Nykyään on niin helppoa olla pelaaja. Itsekkin kun olen multigenre pelaaja niin ei ole oikein hetkeä hengähdys taukoa, kun jo uusi itseä kiinnostava peli ostettavana, kun entisiäkään ole alta ehtinyt pelata pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta. Ennen tuntui kiinnostavia pelejä tulevan harvakseltaan ja niihin vähiin säästi pitkään. Nykyisin pelejä hankkii helpommin ja enemmän eikä kaikkea meinaa ennättää edes pelata x)

   Poista