Ekaa kertaa hipeltämässä

PS4 kotiutui meille jo jokin aika sitten, mutta sillä ei ole tullut juuri pelattua. Tai no, mies on kyllä pelannut, minä en niinkään. Tämä ihan siitä syystä, ettei konsolille ole vielä pelejä, jotka minua erityisesti kiinnostaisivat. Uusi Tomb Raider ehkä vähän, mutten viitsi ostaa sitä ainakaan vielä. Hinta saisi vähän laskea tai jos se vaikka löytyisi käytettynä.

Perjantaina alkoi kuitenkin Final Fantasy XIV: A Realm Rebornin early access niille, jotka siirtyvät PS3:lta/PC:ltä pelaamaan PS4:llä. Tämä tarkoitti perjantaina pitkiä lataus- ja asennusprosesseja, joten oikeasti pelaamaan ei silloin päässyt. Lauantaikin meni muun ohjelman merkeissä, mutta tänään sitten vihdoin minäkin tartuin oikeasti PS4:n ohjaimeen.

Olin hieman skeptinen kyseisen ohjaimen suhteen, joten yllätyin, miten hyvin se käteen istuikaan. Kyllähän mies oli sitä jo kovasti kehunut, mutta hänellä nyt on suuremmat kädet kuin minulla, joten ajattelin, ettei se minulle voi niin hyvä olla. No, oli se. Istui käsiin kuin nakutettu eikä painokaan haitannut. PS3:n ohjain itse asiassa tuntuu aika köykäiseltä ja heppoiselta Dualshock4:n verrattuna.

Ihan täydellinen kokemus ei silti ollut. Touchpad aiheutti minulle päänsärkyä, sillä onnistuin koskemaan siihen aina tasan väärällä hetkellä... vähän niin kuin kannettavaa tietokonettakin käyttäessä :D Ihan kätevä kikotin, mutta aiheuttaa myös ikäviä tilanteita, jos sitä sohii miten sattuu. Tämä osuus siis vaatii minulta oikeasti harjoittelua.

Lievää ahdistusta tuli Start- ja Select-näppäimien puuttumisesta. Startin toiminnot kuitenkin tulivat aika kivasti Options-näppäimellä, joten ahdistukseni puolittautui. Share ei vastaa Selectiä vaan sen takaa löytyvät nimen mukaiset toiminnot, joten Selectin tilalla tarvitsin juurikin tuota mainittua touchpadia. Ja jos onnistuikin hipelöimään sitä väärällä tavalla väärään aikaan, ei oikealla tavalla oikeaan aikaan hiplaaminen ottanut onnistuakseen. Se tuntui liian herkältä tai sitten peukaloni vain ovat tumpelot kosketusnäytöllisen puhelimen säännöllisesti räpältämisestä huolimatta.

Share-näppäin oli ihan kätevä. Ainakin jos tykkää jakaa kamaa sosiaaliseen mediaan. Toisin kuin Lightning Returnsissa, jaetut kuvat eivät menneet suoraan Facebookiin (tai Twitteriin valinnasta riippuen) vaan tallentuivat ainoastaan koneelle. Pelaamisen jälkeen ne pystyi kätevästi halutessaan jakamaan valitsemassaan sosiaalisessa mediassa (edelleen vain Facebook ja Twitter). Valitettavasti peli ei tehnyt kuville Facebookiin omaa kansiota vaan tunki kuvat mobiilitiedostoiden kansioon. Toki on makuasia, pitääkö tätä hyvänä vai huonona asiana. Enkä tiedä, onko tämä pelikohtaista. En myöskään löytänyt pelistä toimintoa, jolla HUDit olisi saanut nopeasti pois näkyvistä kuvaamisen ajaksi, mikä oli jokseenkin harmillista. Ehkä löydän sellaisen vielä (jos se on olemassa myös PS-versiossa).

Mutta niin. Ensimmäinen kokemus kirpaisi hieman, muttei varsinaisesti tehnyt kipeää. Lopulta jäi ihan hyvä mieli ja halu kokeilla lisää. Ei siis ollenkaan huono juttu :)

Täytyy silti loppuun mainita, että myös tällainen kaunokainen kotiutui meille hiljattain:


Ja tämähän tarkoittaa tietysti sitä, ettei PlayStation 3:a voi vielä täysin hylätä. Täytyy keksiä sillä jotain pelattavaa, että pääsen hiplailemaan myös tätä ohjainta.

2 kommenttia

 1. Touchpad toimii hyvin selectinä. Ite en ainakaan sitä käytä ku klikkaamiseen ku en muutenkaan hiiren kursoria mihinkään tartte. :D
  Hudit saa piiloon samanlailla ku ps3 eli L1 + Select (eli painat touchpadia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti minulla on sitten tosiaan vielä vähän hakusessa sen käyttö, kun tuntuu, että se on aina väärässä paikassa, silloin kun sitä pitäisi käyttää... esim. chat-laatikon aktivoinnissa x)

   Jahka nyt harjaannun tuossa, niin kaipa se HUDienkin piilotus sitten onnistuu. Jotenkin en ole vielä päässyt kaiken maailman kosketusjuttujen ihanuuteen sisään. Puhelimessa ja täppärissä ovat ihan ok, mutta enemmän pidän silti ihan tietokoneen näppäimistön ja hiiren kanssa säätämisestä. 3DS:lläkin tulee käytettyä kosketusnäyttöä vain pakkotilanteissa.

   Mutta ehkä vielä joskus...

   Poista