Asennevammaisen valitus

Alkuun myönnettäköön, että olin jo valmiiksi pahalla tuulella, mutta päiväni ei ainakaan parantunut Square Enixin E3-uutisista. Ihan sama KH3:lle, mutta Final Fantasy -puoli tökkäisee.

Project Crystallis kertoikin sivuillaan jo oleellisen: Final Fantasy Versus XIII is now Final Fantasy XV

Kyllä, luitte oikein. Kuulen jo korvissani Versus-fanien hysteerisen innokkaat hurraa-huudot ja kätten taputukset ja melkein jopa sydämen ylikierroksilla käyvät lyönnit. Onnittelut, saatte lähivuosina haluamanne. Hieno juttu teille.

Ja tässä saapuvat Dressmanin uudet mallit yllään tuoreinta muotia!

Itse olen pettynyt. Niin hemmetin pettynyt, etten pysty edes sitä kunnolla sanottamaan. Versus on alusta asti vaikuttanut minusta vaatemainokselta vailla mielenkiintoisia hahmoja. Scifi-maailma tökkäisee myös, vaikka yleisesti ottaen scifistä tykkäänkin. Minä vain kaipaan Final Fantasylta nimen omaan sitä fantasiapuolta, jota ei ole aikoihin nähty kunnolla.

Tästä syystä olin asettanut toiveeni Final Fantasy XV:n. Ajattelin, että sitten kun pahuksen Versus on saatu pois alta, olisi ehkä mahdollisuus saada kunnollinen Finali. Siis minua oikeasti kiinnostava sellainen. Perustin tämän uskottelun itselleni myös sillä, että minusta pääsarjan joka kolmas peli on ollut erittäin hyvä (niistä, joita olen pelannut) eli kutonen, ysi ja kaksitoista. Kolmonenkin on ihan kiva, ainakin DS:n versio, vaikken ole sitä kokonaan pelannutkaan.

Siis en minä sano, että Versus on automaattisesti p*skaa, mutta pelinä se ei ole missään vaiheessa vakuuttanut minua. Jotenkin on tullut mielikuva, että A) se yrittää olla seiska uudestaan olematta silti seiska ja B) se ratsastaa cooleilla mieshahmoilla, joilla on muotikuteet päällä. Ei sillä, tykkäilen monista Finaleiden "cooleista mieshahmoista", mutta jotenkin Versuksen kohdalla tämä puoli on korostunut niin paljon, että se ärsyttää, jollei jopa yökötä. Ehkä faneillakin on osuutta asiaan. Tietysti tarinaa on vaikea fanittaa tässä vaiheessa, kun siitä ei kamalan paljon tiedetä, joten fanitus kohdistuu hahmoihin... erityisesti Noctisiin, josta olen saanut jo yliannostuksen.

En kykene käsittämään pelin ympärillä pyörivää hypeä. Luultavasti olen tässä asiassa vain outo chocobo, koska suurin osa tuntuu tanssivan tällä hetkellä voitontanssia ja huudattavan Victory fanfarea niin, että naapurit harkitsevat poliisien soittamista paikalle.

Miten on? Mitkä ovat juuri sinun fiiliksesi uutisesta? Oletko onnesta kolmiona vai haluaisitko heitellä Squarea mädillä gysalh greeneillä? Vai onko koko juttu ihan sama ja kaikki vouhkaajat yhtä outoja? :D

1 kommentti

  1. Antakaa meille FF XII-2 ja FF X-3: Tidus Strikes Back ;-)

    VastaaPoista