Pari con-kuvaa ja pulinaa cossaamisesta

Desucon Frostbite tuli ja meni. Tällä kertaa ei ollut kuumetta conissa, mutta nyt se yrittää kovasti puskea päälle. Nähtäväksi jää, voitanko minä vai tauti. Juuri nyt tuntuu siltä, että jälkimmäinen uhkaa päästä niskan päälle.

Taas kerran olin laiska kameran kanssa, mutta onnistuin silti bongaamaan muutaman FF-hahmon. Muitakin pelihahmoja näkyi jokunen, esim. Lara Croft ja Assasin Greedin päähahmo (Ezio? En ole pelannut kyseistä sarjaa.), mutta olivat juuri sopivasti matkan päässä, ettei cossi päällä jaksanut rynnätä perään.

Tässä kuitenkin tämän reissun kaksi kivointa otosta:

Musta ja punainen maagi - Final Fantasy
Zorn ja Thorn - Final Fantasy IX


Mikä näissä oli niin kivaa? Noh, edelleen tykkäilen kovasti nähdä cosseja nimen omaan vanhemmista Final Fantasyista. Ysistä tehdyt puvut on ehdottomasti bongattava... kenties teen jopa niistä jonain päivänä oman postauksen, kunhan olen kuvannut riittävän monta hahmoa (aika monta puuttuu edelleen).

Itsehän en ole pelisarjan vanhemmista peleistä juuri pukuja tehnyt, mutta ajatuksena on ollut korjata tämä asia joko seuraavassa Desuconissa tai Traconissa. Asiaan vaikuttaa se, miten kevään aikana on rahaa ja aikaa käytettävissä taas uuden puvun tekemiseen. Jaksamisellakin on oma osuutensa jutussa, koska hajoilin aika pahasti viimeisimmän operaation kanssa.

Suunnitelmissa on siis Faris Final Fantasy V:stä. En kuitenkaan halua tehdä taidekuvissa esiintyvää versiota vaan tämän:

Puku on yksinkertaisempi kuin taidekuvien puku, mutta päätökseen ei se ei ollut ratkaiseva tekijä. Sen sijaan hiustenväri oli tärkein vaikutin. En halua tehdä blondia Farista vaan violettihiuksisen.

Ikävämpi homma tuossa puvussa on liivissä näkyvä kultanauha. Se oli yksi syy, miksi hajoilin edelliseen pukuuni, joten suurta kiinnostusta sen ompelemiseen ei ole. Ehkä en kuitenkaan operaatioon kuole.

Mielenkiintoista tulee myös olemaan cossata naista, joka esiintyy miehenä. Tämä tarkoittanee ensimmäistä kertaa bindaamista, mutta meikkiäkin täytyy miettiä huolella. Ilman ei voi olla, mutta liian naisellista siitä ei saa tulla.

Kaiken kaikkiaan Faris on siis minulle haasteellinen hahmo, mutta yrittäähän joka tapauksessa pitää. Ehkä minut tosiaan nähdään tässä cossissa vielä myöhemmin tänä vuonna. Kivaa tietysti olisi saada mukaan Lenna/Reinakin ;D

Ja tosiaan tässä on tullut mainittua jo pariin otteeseen puku, johon hajoilin ja johon tulen hajoilemaan lisää. Sen valmistus alkoi jo syyskuussa 2012 ja asu valmistui ystävänpäivänä eli vain pari päivää ennen conia. Tosin täysin valmiista versiosta ei voida pukua, koska ongelmia oli niin peruukin kuin hameen ja hännänkin kanssa. Lisäksi kultanauha aiheutti päänvaivaa ja hiertymiä kainaloihin. Puvun mukavuutta täytyy siis jatkossa parantaa ja hännän kiinnitystä pohtia. Peruukkikin kaipaisi pientä fiksausta.

Eleyna Farrence - Star Ocean: The Last Hope
Puvustahan ei siis todellakaan tullut täydellinen, kuten kuvastakin voi huomata. Loppujen lopuksi valitsemani kangas ei ollut aivan juuri sitä sävyä kuin olisi pitänyt, mutta luultavasti en silti lähde tekemään koko asua uusiksi. Erinäiset yksityiskohdat kaipaavat myös hiomista.

Häntä ei kuvassa näy, mutta kyllä se mukana kuitenkin oli. Kiinnitin sen (tai Cresta ja avomies kiinnittivät) lopulta paitaan, koska vyö olisi ollut hankala hameen alla, mutta täytyy vielä pohtia, saisiko sen sittenkin kiinni hameeseen. Oli nimittäin varsin epämiellyttävää, kun kolmesta hakaneulasta kaksi päätti aueta omia aikojaan. Kokeilkaapa itse, miten kivalta hakaneula tuntuu takapuolessa ;)

Minun olisi myös pitänyt tajuta ottaa rustolävistys pois vasemmasta korvastani. Se tarttui peruukin sisäverkkoon, joten korva kipeytyi kiitettävästi. Kun sitten irrottelin korua peruukista, lähti nuttura purkautumaan, joten ei tosiaan mennyt tämä cossaus aivan putkeen. Virheistä ovat kuitenkin olemassa sitä varten, että niistä voisi oppia.

Ehdottomasti haluan laittaa tämän puvun päälle vielä uudemman kerran, mutta ensin mietin siihen parannuksia. En siis vielä uskalla sanoa, missä conissa tämä seuraavan kerran nähdään.

En tiedä, kiinnostavatko nämä cosplay- ja conihöpinät ketään, mutta kaikesta huolimatta näitäkin tulee kirjoiteltua. Minusta on mukava kuitenkin aiheesta aina puhua silloin, kun se sattuu ajankohtainen olemaan. Pitäisi vain saada itseään oikein kunnolla niskasta kiinni ja kuvailla hienoja pukuja enemmänkin.

Mainittakoon vielä sen verran, että sain myös conissa myöhäisenä synttärilahjana KoakumaUsagilta aivan ihanan moogle-avaimen perän:

Kiitos, kupo <3

Ei kommentteja