IkeSenin melkein mahtava ninja

Kun helmikuussa latasin Annan innoittama Ikemen Sengoku -mobiilipelin, tarkoitukseni oli testata vain muutamaa reittiä. En kuitenkaan osannut aavistaa, että pelistä löytyisi hahmo, joka päätyisi suoraan suosikki(otome)hahmojeni joukkoon ja aiheuttaisi ihastuksen, jollaista en ole kokenut vuosikausiin. Blogin Twitter-tiliä seuraavat ovat ehkä huomanneet Sasuke-innostukseni, mutta tässä postauksessa kerron tarkemmin, miten onnistuin tykästymään kyseiseen astrofyysikkoninjaan.  


Vaikka olen ehdottomasti fanityttö, en yleensä tuo tätä mitenkään erityisen näkyvästi ilmi. Innostun kyllä helposti ja hamstraan oheistuotteita, mutta kohde on yleensä laajemmin jokin peli tai pelisarja. Pidän monesta hahmosta, useimmiten enemmän tai vähemmän kaikista, mutta varsinaiset ihastukset voin viimeisen kymmenen vuoden ajalta laskea yhden käden sormilla.

Ikemen Sengoku on peli, johon en olisi varmasti koskaan tarttunut, jos Anna ei olisi sitä hehkuttanut. Hänen ajatuksiaan pelistä voi käydä lukemassa esimerkiksi täältä. Olen pelannut joitakin otomepelejä konsolien puolella, mutta mobiilipelaamisesta en ole ollut kiinnostunut muutamaa kokeilua (ja Fire Emblem Heroesia) lukuun ottamatta, joten suhtauduin Annan juttuihin epäillen.

Päädyin kuitenkin keskustelujemme myötä lukemaan hahmojen wikisivuja ja huomioni kiinnittyi Mitsunariin, joka vaikutti sen verran suloiselta tapaukselta, että latasin pelin testattavaksi.

Ennakkoluuloistani ja mikromaksumekaniikoista huolimatta viihdyin lopulta yllättävän hyvin pelin parissa ja päätin kokeilla vielä muutaman hahmon reitin ennen sovelluksen poistamista. En ole enää aivan varma, missä kohtaa kiinnostuin meemivitsejä laukovasta Sasuke-ninjasta, mutta valitsin hänen reittinsä neljänneksi ja tuolloisen suunnitelmani mukaan viimeiseksi reitiksi.


Mukaansatempaava seikkailu


Sasuke on astrofysiikan jatko-opiskelija, joka tempautuu päähahmon kanssa sengoku-kaudelle, mutta päätyy menneisyyteen neljä vuotta päähahmoa aikaisemmin.

Neljän vuoden aikana hän kouluttautuu ninjaksi selviytyäkseen sotaisassa maailmassa, mutta myös suojellakseen myöhemmin päähahmoa.

Kun päähahmo viimein saapuu menneisyyteen, toimii Sasuke kokemuksensa sekä ehtymättömän historiantuntemuksensa avulla hänen oppaanaan ja tukenaan.

Sasuken reitti oli ensimmäinen, jonka aikana unohdin välillä lukevani päähahmon näkökulmaa ja elin mukana tapahtumissa, minkä en uskonut olevan mobiilipelissä edes mahdollista.

Joka päivä odotin malttamattomana etenemistikettien päivittymistä, jotta pääsisin taas jatkamaan reittiä, enkä saanut tarinan sankaria mielestäni lukujen välissä.

En olisi ikinä uskonut, että enää aikuisiässä hurahtaisin fiktiiviseen hahmoon näin voimakkaasti, mutta viimeistään reitin puolenvälin tienoilla minun oli myönnettävä, että niin oli päässyt käymään.


Sengoku-kauden superninja


Pelkän kuvan perusteella Sasuke vaikutti mielestäni kuivakalta ja tylsältä, mikä johtui varmasti hänen pysyvästä pokerinaamastaan. Oletukseni osoittautui vääräksi jo ennen reitin aloittamista, mutta en odottanut pitäväni Sasukesta ihan kivaa enempää. Hän kuitenkin onnistui hurmaamaan minut heti ensimmäisissä luvuissa fanipoikailullaan, hauskoilla meemiviittauksillaan ja nasevilla kommenteillaan.

Sasuken reitillä riittää huumoria ja lähes jokainen hänen repliikkinsä on puhdasta kultaa, joten kuvankaappaussormeni oli herkässä.

Sasuke ei kuitenkaan ole pelkkä hassuttelija, vaan pohdiskelee välillä syvällisiä kohtalosta ja maailmankaikkeudesta. Hän on perusluonteeltaan rauhallinen ja tyyni, mutta osaa ottaa kaiken ilon irti sengoku-seikkailustaan.

Sasuke on menestynyt opinnoissaan, älykäs, rikas ja melkoinen superninja, mutta ei pidä itsestään suurta numeroa. Hänen sanaansa voi aina luottaa, sillä hän ei kirjaimellisesti osaa valehdella, eikä hän koskaan toimi harkitsemattomasti. 

Ja kun Sasuke on kiinnostunut jostain, hän uppoutuu siihen sataprosenttisesti, oli kyse sitten savupommien valmistamisesta, tähtitaivaan tarkkailusta tai tyttöystävän hemmottelusta.

Sasuke haluaa aina päähahmon parasta, myös muiden miesten reiteillä, ja jopa hänen vitsailunsa perimmäisenä tarkoituksena on saada päähahmo hymyilemään.

Sasukella on välillä hankaluuksia käsitellä omia tunteitaan, mutta hän aistii herkästi muiden tunnetiloja ja näkee hyvää kaikissa pelin sotaherroissa. Hän ratkaisee konfliktit mieluummin nokkeluudellaan kuin tarttumalla miekkaan, mutta on tilanteen niin vaatiessa erinomainen taistelija.    

Sasuken reitillä pidin siitä, kuinka samalla viivalla hän ja päähahmo ovat tarinan alusta alkaen. Tulevaisuudesta saapuminen on heidän yhteinen salaisuutensa, minkä vuoksi he ymmärtävät toisiaan ja jakavat saman arvomaailman. Sasuke on ninjatreeniensä myötä fyysisesti päähahmoa vahvempi ja siksi toisinaan pelastuspuuhissa, mutta myös päähahmo suojelee Sasukea omalla tavallaan.


Täydellinen poikaystävä(kö)


Minun on vaikea keksiä Sasukesta negatiivisia piirteitä, sillä jopa hänen heikkoutensa ovat vain persoonallisia tai suloisia. Hän ei esimerkiksi osaa iskeä silmää, mutta on taitava niin monessa asiassa, että pakko hänellä on olla jotain, mitä ei hallitse.

Sasuken ilmeettömät kasvot aiheuttavat toisinaan väärinkäsityksiä, mutta hän on onnistunut kääntämään heikkoutensa vahvuudeksi ja osaa erinomaisesti kommunikoida tunteitaan sanallisesti. Hän myös suhtautuu ongelmaansa ihailtavan positiivisesti ja pitää heikkoja kasvolihaksiaan vain yhtenä persoonallisena piirteenään. Sasuke ei mieti, mitä muut hänestä ajattelevat, vaan on aina oma keskinkertaisen mahtava itsensä.

Sasukella ei ole traagista menneisyyttä tai tukenaan koko pelin kattavaa monimutkaista juonikuviota, mutta jos kohtaisin Sasuken oikeassa elämässä, ihastuisin häneen varmasti ja voisin hyvin kuvitella seurustelevani hänen kanssaan. Sasukesta löytyy monia piirteitä, joista pidän myös todellisuudessa ja parisuhde hänen kanssaan olisi ehdottomasti tervehenkinen sekä vastavuoroinen.

Pelipäiväkirjassani totesin romanttisen reitin lopuksi Sasuken olevan epätäydellisen täydellinen poikaystävä, jonka voin ottaa uniini, ajatuksiini ja makuuhuoneeseeni milloin vain. 
Fanityttöilyä kerrakseen


Kuten fanityttöilyyn usein kuuluu, ei innostukseni ole jäänyt pelkästään pelaamiseen. Lähipiirini on joutunut kuuntelemaan loputtomia juttujani Sasukesta ja olen ehtinyt tilata jo jonkin verran fanituotteita.

Ficcejä Sasukesta löytyy valitettavan vähän, mutta olen kaivanut netin uumenista fanitaidetta sekä tuijottanut paremman puutteessa videoita pelin näytelmäversiosta ymmärtämättä sanaakaan (ja onnistunut siitä huolimatta tykästymään myös näytelmän Sasukeen). 

Välillä olen kipuillut sen kanssa, että mobiilipelin hahmo onnistui viemään totaalisesti jalat alta ja toisinaan tuskaillut, miksi kukaan ei ollut kertonut Sasuken olemassaolosta mitään silloin, kun faniyhteisö oli aktiivisimmallaan.

Sasuke ei ehkä ole pelin suosituimpia hahmoja, mutta tiedän, etten ole ihastukseni kanssa yksin. Olen myös hyväksynyt sen, että unelmieni otomemies nyt vain sattui löytymään mobiilipelistä.

Sasuken ansiosta en aio enää arvottaa pelejä niiden alustan perusteella ja voin kenties antaa jatkossa mahdollisuuden myös sellaisille peleille, jotka eivät varsinaisesti vaikuta omaan makuuni sopivilta. 


Eikä pelattava tähän loppunut


Sasuken molempien reittien jälkeen en lopulta päätynyt poistamaan Ikemen Sengokua, vaan aikomukseni on pelata kaikki jäljellä olevat reitit. Sen lisäksi, että Sasuke ninjaili itsensä sydämeeni, onnistui hän osoittamaan, että jokaisessa pelin hahmossa on positiviisia piirteitä. Ja tietysti haluan saada kuvakaappauksen kaikista rakkaan astrofyysikko-filosofi-meemiloordi-supersankarininjani repliikeistä.

Aika näyttää, kuinka pysyvä ihastukseni tulee olemaan, mutta nyt aion antaa itselleni luvan nauttia tunteesta. Seuraava ihastus voi odottaa jo nurkan takana tai tapahtua vasta vuosien päästä, mutta ainakin tiedän, etten ole koskaan liian vanha hullaantumaan fiktiiviseen hahmoon.


Ei kommentteja