Videopelimeme: päivä 12 - peli, jota kaikkien pitäisi pelata

Videopelimeme jatkuu jälleen. Tällä kertaa puheenaiheena on peli, jota kaikkien pitäisi pelata. Millainen se peli on? Mikä siinä on erityisen hyvää ja kokemisen arvoista?
Päivä 12: peli, jota kaikkien pitäisi pelata


Onko todella olemassa peli, jota kaikkien pitäisi pelata? Tai edes peli, jota kaikkien pelaajiksi tunnustautuvien pitäisi pelata? Voiko tällaisen absoluuttisen pelikokemuksen edes nimetä?

Näitä kysymyksiä pohdiskelin useamman päivän ajan. Halusin antaa mahdollisimman hyvän ja täydellisen vastauksen, sellaisen, jota vastaan ei voisi pyristellä. Mutta eihän sellaista vastausta ole! Jos nyt nimeän yhden pelin, on kommenteissa kohta kymmenen tyyppiä kertomassa, kuinka väärässä olenkaan. Lisäksi näissä kommenteissa oletettavasti paljastetaan, mikä kommentoijan mielestä olisi ollut parempi vastaus.

Niinpä niin, tämä on taas niitä mielipidekysymyksiä, makuasioita, joista ei pitäisi lähteä kiistelemään. Voisin tähän nyt hehkuttaa omaa ikisuosikkiani, Final Fantasy XII:ta, tai uutta rakkauttani, Star Ocean: Integrity and Faithlessnessiä (siinä on muuten sen verran lyhyt JRPG, että sen kautta voi olla helppo tutustua genreen), ja julistaa, kuinka kaikkien muidenkin pitäisi näitä ehdottomasti pelata.

Mutta eihän se niin mene. Minä tykkään JRPG:stä todella, todella paljon, joten etsin tietenkin pelattavani kyseisestä genrestä. Aina välillä kyllä testaan muutakin ja saatan tykätä, mutta yhtä hyvin olla tykkäämättä. Yleensä innostun, jos hahmot ja tarina ovat kohdallaan, joskus pelin hauskuus vie mennessään, vaikka muut osa-alueet mättävät. Sanoisin silti olevani ensisijaisesti JRPG-pelaaja ja sellaisena luultavasti tulen pysymään. Joku toinen rakastaa räiskintää, kolmas urheilupelejä ja neljäs niksunaksuseikkailuja. Menisinkö heille sitten jankkaamaan, että kyllä heidän pitää ehdottomasti pelata Final Fantasy XII:ta? No, en menisi.

Ei ole olemassa peliä, jota kaikkien pitäisi pelata. On olemassa aivan järjetön määrä mielettömän hyviä pelejä, joista moni varmasti löytää oman suosikkinsa ja syyn rakastaa juuri sitä peliä ja sen edustamaa genreä.

Voin suositella jotain JRPG:tä, jos minulta sellaista pyydetään, mutta minusta tuntuisi pahalta sanoa, että juuri tätä teidän kaikkien muidenkin pitää pelata. En tykkää olla tuputtaja.

Sanon kuitenkin, että kaikkien voisi olla hyvä pelata joskus jotain, siis heidänkin, jotka eivät itseään pelaajiksi miellä. Kannattaa kokeilla. Oli se pelaaminen sitten räiskintäpelin paukuttamista, Wii U -golfia, Muuttuvaa labyrintiä, Warhammeria tai pesäpalloa. Pelaamista on monenlaista.

Pelatkaa hyvät ihmiset! Pelaaminen on leikkimistä ja leikkiminen pitää mielen virkeänä riippumatta siitä, missä muodossa se tapahtuu. Etsikää se oma tapanne pelata ja olla aktiivisia. Pelit ovat aivojumppaa, ne hiovat reagointikykyä, opettavat arvioimaan tilanteita, etsimään parhaita ratkaisuja ja tekemään tiimityötä.

Kaikkien kannattaisi siis ainakin kerran elämässään pelata jotain peliä, mitä tahansa. Ja veikkaanpa, että hekin, jotka eivät pelaajia suuremmin arvosta, viihtyvät jonkin pelin parissa. Vai olenko ihan väärässä?Tulossa seuraavaksi: peli, jonka olet pelannut yli 5 kertaa

http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja