JRPG-Qmotuksia

Kesä on mennyt ja syksy saapunut. Yleisesti ottaen tämä ei ole ihan suosikkiaikaani vuodesta, mutta kun vilkuilee tulevaa pelitarjontaa, on pakko hieroskella käsiä yhteen. Mielenkiintoista odotettavaa riittää (ja sen varjolla yritän pakottaa itseäni pelaamaan kiireesti Tales of Xillia 2:n loppuun), joten ajattelinkin postata tulevan ostoslistani tähän kommenttien kera.

Final Fantasy V (PC)

Viides Final Fantasy tulee tässä kuussa Steamiin ja olen leikitellyt ajatuksella, että lunastaisin sen omaksi. Jospa tällä kertaa jopa saisin sen pelattua loppuun asti. Yritystä on kyllä ollut, mutta peli on aina jäänyt kesken mitä moninaisimpien syiden takia.

Vaikka kyseessä on jo melkoisen vanha peli, ajatus sen pelaamisesta innostaa taas kerran. Jo pelkästään Farisin takia pelin voisi laittaa hankintaan.
Tales of Zestiria (PS4)

Tämän pelin suhteen olen vähän kahden vaiheilla. Ei ole kovin kauan siitä, kun katselin, mihin hintaan sitä ennakkomyydään, mutta tilausta en ole toistaiseksi laittanut. Tales-sarja on jättänyt ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta tykkään, toisaalta en. Kyseisten pelien parissa on tullut myös turhauduttua hyvin pahasti.

Tykkäsin kuitenkin paljon Zestirian OVA-animesta. Se ei aiheuttanut suurta hypeä, mutta oli mukavaa katsottavaa ja haluaisin tietää tarinasta sekä hahmoista enemmänkin. Tästä syystä Zestiria voisi olla sijoittamisen arvoinen. Sitä voisi myös taas pelailla yhdessä miehen kanssa.
Xenoblade Chronicles X (Wii U)


Edellinen Xenoblade jäi minulta pelaamatta, koska en oppinut tulemaan toimeen Wiin ohjaimen kanssa. Wii U:n suhteen minulla ei onneksi ole samaa ongelmaa, joten tämä peli on hankintalistalla. Sen kohdalla on kuitenkin uusi ongelma. En nimittäin ole tässä taloudessa ainoa, joka sitä haluaa päästä pelaamaan. Ratkaisematta onkin, miten pelivuorot jaetaan.

Jos Xenobladea voisi pelata yhdessä, se olisi aivan loistavaa. Voisimme nauttia siitä yhdessä. Jos (ja kun?) tätä mahdollisuutta ei ole, on hyvin suuri riski, että tapitan sohvalla, kun mies pelaa pelin läpi enkä sen jälkeen enää itse jaksa ryhtyä sitä tahkoamaan.
The Legend of Legacy (3DS)


Jenkithän saavat tämän pelin jo ihan kohta, mutta täällä Euroopassa sitä saadaan odotella hieman pidempään. Olen tämän suhteen melkoisen kärsimätön, sillä olen odotellut Bravely Defaultin jälkeen jotain uutta JRPG:a nimenomaan 3DS:lle. The Legend of Legacy näyttää viehättävältä ja kuulostaa myös juonellisesti kivalta. Tosin sitä on myös joissain jutuissa sanottu turhan vaikeaksi.

Haluan itse päästä kokeilemaan, miten peli minuun iskee. Peli on siis ehdottomasti ostoslistalle, ellei sitä ennen löydy joko pukinkontista (ei taida ehtiä siihen?) tai synttärilahjapaketista (ehtiikö siihenkään?).
Star Ocean: Integrity and Faithlessness (PS4)


Viides Star Ocean kutkuttelee myös kovasti. Peli näyttää silmäkarkilta ja hahmot ihan kivoilta, vaikka porukasta onkin jo helppo osoittaa, kuka edustaa mitäkin hahmotyyppiä. Näin ennalta veikkaisin pitäväni blondista miekkamiehestä ja vihreähiuksisesta noitatytöstä (joskin hänellä voisi olla enemmän vaatetusta), mutta katsotaan sitten, olenko oikeassa.

Star Oceanin kanssa on valitettavasti sama ongelma kuin Xenobladen. Edessä lienee pitkähkö pohdinta, miten pelien pelaaminen hoidetaan. Jos näistä kahdesta pitäisi valita, Star Ocean kutkuttaa vielä vähän enemmän, joten sen suhteen en ole aivan yhtä valmis jäämään sivustaseuraajan rooliin. Ongelmallista tästä tekee se, että tiedän, miten paljon mieskin haluaisi itse päästä pelaamaan niin Star Oceania kuin Xenobladeakin ja haluaisin sen hänelle myös suoda. Eihän sekään mahdotonta ole, että toinen pelaisi ensin ja toinen sitten myöhemmin, mutta... Noh, meillä vietetään paljon yhteistä aikaa sohvalla pelien ääressä eikä olisi mukavaa vältellä olohuonetta pelispoilereiden pelossa kymmenien tuntien ajan.
Granblue Fantasy (iOS, Android, PC?)

Granblue Fantasy on Japanissa jo aiemmin julkaistu mobiilipeli. Minuahan eivät yleensä mobiilipelit paljon kiinnosta, mutta kyseisen pelin taustalla ilmeisesti on häärännyt samaa porukkaa kuin Final Fantasy VI:n ja Final Fantasy IX:n. Musiikit puolestaan ovat Nobue Uematsun käsialaa. Yhdistelmä kuulostaa siis todella hyvältä.

Valitettavasti free to p(l)ay -konsepti ei ole koskaan iskenyt minuun, joten se saattaa lopulta olla kuitenkin deal breaker. Kuulin kuitenkin huhuja, että pelistä olisi tulossa myös anime. Kenties se toimisikin minun kohdallani paremmin. Voisin nauttia tarinasta ilman mobiilipelisäätöä.


Final Fantasy XV (PS4)


Tuoreimmalle Final Fantasylle ei ole vielä julkaisupäivää, mutta se on luvattu ilmoitettavaksi ensi vuoden maaliskuussa. Tavallaan odotan pelin saapumista, tavallaan en. Itse pelin suhteen taas minulla ei ole minkäänlaisia odotuksia, ei ole oikeastaan koskaan ollut. Demo on ollut ihan kiva, mutta mitään ihastuksen tunteita se ei ole herättänyt (Ramuh kyllä oli vaikuttava ja Shivan haluan ehdottomasti nähdä).

Sinällään on aika hassu tunne, ettei ole kovin innoissaan uudesta Final Fantasysta. Kuitenkin Finalit ovat olleet minulle vuosien ajan niitä kaikkein tärkeimpiä pelejä. Tiedä sitten, onko tämä vanhuutta tai jotain, kun en vain osaa innostua. Joka tapauksessa pelin olen hankkimassa ja läpi pelaamassa, mutta... noh, katsotaan, miten nopeasti se sitten oikeasti tapahtuu ja joudunko motivoimaan itseäni.


World of Final Fantasy (PS4)


Tästäkin pelistä minulla on ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta peli näyttää tosi söpöltä ja ihanalta, toisaalta ehkä hieman liian lapselliselta. Ostaako siis vai ei? En osaa päättää. Pitänee odotella lisätietoa ja trailereita, ehkä jopa muiden arvioita pelistä, ennen kuin tekee päätöksensä. Yleensä tosin olen Final Fantasyt hankkinut julkaisupäiväksi, mutta ehkä tällä kertaa teen poikkeuksen. Ei kai minun tarvitse ostaa aivan kaikkea, mihin on printattu nimi "Final Fantasy"? Vai tarvitseeko sittenkin? Voisiko joku hiljentää sisäisen metsästäjä-keräilijäni?
Bravely Second: End Layer (3DS)


Vielä ei ole tiedossa, milloin Bravely Defaultin jatko-osa saadaan Eurooppaan, mutta sitä odotan jo kaikki raajat ristissä. Vaikka ensimmäisen pelin jälkimmäinen puolisko oli ihan jostakin, sen alkupää oli parhautta. Toivonkin, ettei jatko-osassa ole tehty enää samaa mokaa vaan peli olisi herkkua alusta loppuun saakka.

Minulla on myös kutina, että Bravely Secondinkin alaotsikko saattaisi olla samanlainen "juonipaljastus" kuin edellisen Flying Fairy. Kenties tällä kertaa kirjaimia ei tekstistä poisteta vaan lisätään. Oma veikkaukseni on, että kummastakin sanasta puuttuu S-kirjain. Voin toki olla väärässä, mutta se selvinnee vasta, kun saan pelin kätösiini.

Joten äkkiä tämä herkku Eurooppaan, kiitos!
Ikenie to Yuki no Setsuna (PS4)


Tämä peli paljastettiin E3-messuilla työnimellä Project Setsuna. Tuoreimpien uutisten mukaan peli saattaisi olla tulossa ensi vuonna (Japanissa) ja nimeksi on vahvistunut Ikenie to Yuki no Setsuna. Koska peli esiteltiin E3:ssa, uskallan sitä länteenkin toivoa. Kunpa sitä ei vain tarvitsisi odotella kovin kauan Japanin julkaisun jälkeen. Tuoreimmassa videossa se nimittäin näyttää todella kivalta.

Paljon muutahan pelistä ei tiedetä, mutta ilmeisesti se on vähän vanhempien JRPG-pelien tapainen. Se voi siis olla juuri sellainen, mistä minäkin satun tykkäämään.Tällaisia odotuksen kohteita minulla. Mitäs teillä on? Mikä peli pitäisi saada hyppysiin mieluiten jo eilen?

Ei kommentteja