Final Fantasy -musiikkimeme: Päivä 6

Viimeistä viedään. Ennen kuin menen asiaan, pitää puhua jostain muusta. Tämä ei sinällään liity Finaleihin, mutta ajattelin joka tapauksessa asiasta mainita. Olen viime aikoina päivittänyt blogia vähemmän ahkerasti, mikä johtuu siitä, että minulla on ollut reilusti kiireitä henkilökohtaisessa elämässäni. Lähiaikoina on tulossa muutto tai oikeastaan useampi. Erinäisistä yllätyksistä johtuen joudun muuttamaan kuukaudeksi tai pariksi miesystäväni nurkkiin ja siitä on tarkoitus heti tilanteen salliessa taas muuttaa yhteiseen, omaan asuntoon. Lisäksi lähden 19.5. reissuun ja palaan vasta 1.6. takaisin Suomeen.

Eli tuon kahden viikon aikana en edes pääse päivittämään blogia. Tämä asuntosäätäminen vie myös vapaa-ajastani reilun siivun, joten blogin päivitykset tulevat nyt harvakseltaan. Veikkaisin tilanteen tasaantuvan viimeistään heinä-elokuussa, mutta toivottavasti jo aiemmin. Halusin sanoa tämän siksi, ettei kukaan kuvittele minun olevan aikeissa hylätä blogini. Aion edelleen piinata porukkaa turhanpäiväisillä mielipiteilläni aina, kun siihen on riittävästi aikaa. Toistaiseksi sitä aikaa on vain tavallista vähemmän.

Se henkilökohtaisesta elämästä. Nyt voisin naputella tämän musiikkimemen loppuun, jotta pääsen sitten katselemaan uusien haasteiden suuntaan (ei, sellaista ei ole vielä tullut vastaan, mutta epäilemättä jossain vaiheessa kuitenkin tulee).26. Hahmo kuolee. Valitse kappale, joka kuvastelee tunteitasi.


White Room (Final Fantasy XII)

Joukkomme saapuu suuren vuoren juurelle. Valitettavasti vuorta ympäröi maaginen kenttä, joten emme voi lentää sen huipulla sijaitsevan linnan luokse. Yritämme murtaa maagisen esteen, mutta loitsumme kimpoavat takaisin.

Yhtäkkiä yksi loitsuista osuukin toiseen kaksosista. Aika tuntuu hidastuvan, näen hänen lentävän ilman halki ja lopulta rysähtävän ilmalaivan kannelle. Ryntäämme kaikki juoksuun, kiirehdimme hänen luokseen, vaikka sisimmässäni tiedän jo, ettei mitään ole tehtävissä. Häntä ei voi enää pelastaa.

En oikeastaan tiedä, miksi valitsin juuri tämän kyseisen kappaleen. En edes erityisemmin pidä siitä, mutta se tuntui silti oikealta valinnalta. Aina sitä ei ymmärrä edes omia aivoituksiaan ;)


27. Viimeisen luolaston musiikki.


The Beginning Of The End (Final Fantasy XII)

Emme ole täydellisesti toipuneet kokemastamme järkytyksestä, mutta tiedämme, ettemme voi enää pysähtyä. Laskeudumme ilmalaivallamme ja päätämme kivuta vuorelle jalkaisin. Löydämmekin sen uumeniin johtavan luolan. Koska vaihtoehtoja ei ole, meidän on selvitettävä tiemme tämän viimeisen luolaston läpi. Vain siten voimme päästä kohtaan vihollisemme ja pelastamaan maailman varmalta tuholta.

Jokin tässä musiikissa riipii selkäpiitäni. Ehkä juuri sen takia koen, että tämä on nappi valinta viimeisen luolaston musiikiksi... sitä paitsi periaatteessa tämä on juurikin sellainen.


28. Loppubossin aika! Valitse asianmukainen teema.


Born Anew (Final Fantasy XIII)

Pitkän ja tuskaisen kipuamisen jälkeen saavumme vuoren huipulle ja ryntäämme linnan ovista sisään. Saamme taistella tiemme läpi linnan käytävien ja salien, kunnes kattotasanteelta löydämme etsimämme. Salaperäinen pahis on juuri kohottamassa varastamansa kristallin.

Tiedämme, että mahdollisuutemme ovat pienet, vaikka olemme treenanneet itsemme parhaaseen mahdolliseen kuntoon ja hankkineet parhaat aseet kaikille. Taistelusta tulee tiukka. Jotenkin saamme kuitenkin pahiksen kumoon.

... mutta! Jostain kantautuu ylimielistä naurua. Lattialla makaavan miehen ruumis alkaa täristä ja nousee ilmaan. Hänen ihonsa muuttaa väriä, hänen selkäänsä kasvaa siipiä, koko hänen ulkonäkönsä muuttuu lähes tuntemattomaksi. Hän käy uuteen taistoon meitä vastaan.

Keräämme voimamme ja vastaamme hänen iskuihinsa parhaan kykymme mukaan. Tahtomme voittaa on luja, se kestää kaiken, sitä ei voi romuttaa. Puolen tunnin hitaan nitkutuksen jälkeen saamme kuin saammekin kukistettua salaperäisen pahiksen lopullisesti.

Silloin taivas repeää ja halkeamasta ilmestyy mystinen valopallo. Se julistaa olevansa voima kaiken takana eikä voi sallia tällaista rauhansa rikkomista, joten sen on tuhottava meidät. Emme ymmärrä, mistä koko pallo ilmestyi ja mitä tekemistä sillä on minkään kanssa, mutta yhtä kaikki, tartumme jälleen aseisiimme ja käymme viimeiseen, epätoivoiseen taisteluun.

Born Anew on yhtä aikaa ärsyttävä ja hyvä kappale. En pidä siitä ja pidän kuitenkin. Se on sopivan mahtipontinen lopputaistelua varten. Sitä paitsi olisi ollut kliseistä valita tähän esim. One-winged Angel. Se on loistava ja mahtipontinen kappale sekin, mutta halusin ehdottomasti jotain muuta.

29. Valikoi lopetusteemasi.


Tsuki No Akari (Final Fantasy IV DS / Ida Emi)

Loputtoman taistelun jälkeen seisomme linnan kattotasanteella voittajina. Hymyilemme kaikki toisille. Kristalli päätyy takaisin suojelijalleen, maailma on pelastettu. Kiveä suojellut tyttö kiittää meistä jokaista, mutta hänen katseensa viivähtää ilmapiraatissa hieman pidempään kuin muissa. Piraatti iskee hänelle silmää ja kysyy, tarvitseeko tyttö kyydin kotiin. Olen melko varma, että näen tytön punastuvan.

Kirkkaan kuun noustessa taivaalle me lennämme pois linnan luota. Olemme tyytyväisiä saavutuksestamme, mutta myös suru varjostaa sydämiemme. Pelastimme maailman, mutta menetimme ystävän.

Tsuki No Akari on mielestäni erittäin kaunis kappale. Se on noussut suosikkilistalleni, vaikken ole vielä edes pelannut nelosta loppuun. Jotenkin vain tunnelma on niin herkkä, että se sulattaa sydämeni melkein yhtä hyvin kuin esim. Melodies of Life aikoinaan.


30. Voit valita vielä viimeisen kappaleen kokoamaan soundtrackin. Mikä se on?


FU-RU-SA-TO (Homeland) (Final Fantasy IX)

Tarina on saatu päätökseen ja minun on aika palata kotikonnuilleni. Toinen kaksosista lähtee mukaani, sillä hän ei halua jatkaa elämäänsä yksin menetettyään sisaruksensa. Kylässä kaikki on ennallaan ja vanha kotitalonikin pystyssä. Suuren seikkailun jälkeen nautin kylän rauhasta.

FU-RU-SA-TO on vain yksinkertaisesti älyttömän hyvä kappale, rakastan sitä. Se oli pakko saada mukaan ja sopi parhaiten tähän kohtaan. Nyt se myös päättää tämän haasteen. Tätä oli oikein hauska kirjoitella. Väsäämäni tarina nyt on mitä on, sen ottaminen mukaan tuli ideana pikkuisen myöhässä, mutta ei nyt välitetä siitä. Kirjoitin sitä oikeastaan sen enempää suunnittelematta, raapustelin, mitä mieleen juolahti.

Katsellaan, mitä jatkossa blogiin keksin :)Ei kommentteja