Final Fantasy -musiikkimeme: Päivä 5

Jospa sitä taas jatkaisi tätä musiikkimemeä. Olen kyllä ysiä tässä saikulla ollessa pelaillut, mutta mitään erityistä kerrottavaa minulla ei toistaiseksi ole... ehkä lähinnä siitä syystä, että olen sen jo aika moneen otteeseen ja melko perusteellisesti läpi kahlannutkin.


21. Saat loistoidean. Valitse kappale.


Mogri's Theme (Final Fantasy IX)

Etsittyämme pahista aikamme turhaan toteamme, ettei ympäriinsä ratsastelu ole järkevin vaihtoehto. Pohdimme tilannetta, kunnes keksin, että oikeastaan meidän pitäisi kierrellä kyliä ja kuulostella juoruja. Ehkä joku on nähnyt oudon hiipparin tai tietää jotain tämän liikkeistä.

Mogrin teema on yksinkertaisuudessaan erittäin hauska ja innostava, siitä ei voi olla pitämättä. Se on myös tietyllä tavalla kekseliäs, joten minusta se sopii tähän kohtaan kuin pompom mooglen päähän.


22. Nopeasti! Joudut juoksemaan karkuun! Etsi sopiva kappale paolle.


Riot (Final Fantasy XII)

Valitettavasti kaikissa kylissä kyselyitämme ei oteta kovin positiivisesti. Raivostunut joukko kyläläisiä lähtee peräämme, kun erehdymme tiedustelemaan salaperäisestä hepusta. Vaikka olemme taitavia taistelijoita, kyläläisillä on reilu ylivoima, joten katsomme parhaaksemme kiirehtiä karkuun.

Saavumme luolaan, josta löydämme jotain yllätävää. Pakoreittimme näyttää turvatulta.

Riotista tulee aina mieleen se, kun pelasi ensimmäistä kertaa kahtatoista ja joutui paniikissa pinkomaan karkuun tai muuten vain oli tukala tilanne. Hassua kyllä, en muista tarkasti, missä kohdissa kyseinen kappale soi, mutta liitän siihen kuitenkin tietynlaisen pienen paniikin tunteen.

23. Saat ilmalaivan. Mikä on lentomusiikkisi?


Airship (Final Fantasy IV)

Joku on hylännyt ilmalaivan luolaan. Kapuamme kannelle ja päätämme käyttää laivaa kyläläisiltä pakenemiseen. Onneksi kaksosilla on kokemusta lentämisestä ennestään, joten he saavat laivan ilmaan vaivattomasti ja pääsemme kiitämään halki sinisen taivaan.

Moni ilmalaivateema on erittäin hyvä, mutta nelosen on kivan pirteä ja reipas, joten päädyin valitsemaan sen. Taidan käyttää tuota aika paljonkin perusteluissa, mutta ehkä minä vain sitten tykkään pirteistä ja reippaista kappaleista... ainakin peleissä.


24. Jotain hauskaa tapahtui. Valitse kappale.


Cute Little Tozas (Final Fantasy III)

Hengähdämme helpotuksesta, kun olemme päässeet pakoon. Meillä on tehtävä suoritettavana, mutta päätämme ottaa hetken rennosti ja kiidämme pilvien läpi. Tuulen puhallus hiuksissa ja upeat maisemat saavat mielenkin tuntumaan kevyeltä.

Kolmosessa on melko paljon hyviä kappaleita, joita on kuitenkin tullut kuunneltua aivan liian vähän. Itse peliäkin on kyllä tullut pelattua vähänlaisesti. Joka tapauksessa tämä(kin) kappale ansaitsee tulla mainituksi.

25. Uusi hahmo liittyy joukkoihisi! Valitse hänelle teemamusiikki.


The Sky Pirate From The East (Final Fantasy Tactics Advance 2: Grimoire Of The Rift)

Yhtäkkiä kuulen äänen selkäni takaa. Käännähdän ympäri ja katseeni osuu ensimmäisenä aseen piippuun. Ilmeisesti ilmalaiva ei ollutkaan hylätty. Ilmapiraatti ilmoittaa heivaavansa meidät laidan yli, ellemme pysty antamaan hänelle perusteellista selvitystä toimistamme ja niiden syistä.

Hetken olen varma, että olemme mennyttä, mutta ilmapiraatti osoittautuu lopulta yhteistyökykyiseksi joukkomme sievän vahvistuksen vuoksi. Saamme taivuteltua hänet mukaamme kristallin pelastusmatkalle. Onnekasta on, että hän on seurannut kaipaamme pahiksen puuhia jo pitkään ja tietää, minne meidän on lennettävä. Käymme ensin päivittämässä aseemme ja täyttämässä potionvarastomme, mutta sitten suuntaamme rohkeasti kohti suurta taistelua.

Ei kommentteja