Final Fantasy -musiikkimeme: Päivä 4

No niin, aika jatkaa taas tätä juttua. Tuntuu, että viime aikoina illat ovat vain hujahtaneet jonnekin, joten blogia ei ole tullut päivitettyä kovin ahkerasti. Yksi syy on Kristallimaailman 5-vuotisawardsien järjestämishommat. Palkintojen teko ja gaalaillan työstäminen ovat kahmaisseet jonkin verran aikaa... lisäksi on täytynyt hommailla yhtä sun toista muuta. Pienenä vinkkinä teille lukijoille: jos olette lukeneet ficcejä kyseisellä foorumilla, käykää ihmeessä äänestämässä Awardseissa. Ohjeet löytyvät täältä.

Mutta sitten asiaan...16. Matkasi jatkuu. Valitse kappale.


The Phon Coast (Final Fantasy XII)

Koimme karvaan tappion pahista vastaan, mutta yhdessä päätämme, ettemme aio luovuttaa. Keräämme itsemme ja lähdemme selvittämään, minne pahis on vienyt salaperäisen tytön. Tämä kun on selvästi pulassa ja tarvitsee apuamme.

Pian edessämme levittäytyvät aivan uudet maisemat ja ilmassa maistuu seikkailu. Reippain mielin matkaamme pitkin maita ja mantuja.

Itse pidän Phon Coastin teemamusiikista, mutta myös kyseisestä paikasta. Siellä vain viihtyy kiertelemässä, joten se oli miltei pakko mahduttaa tälle soundtrackille.

17. Bossitaistelu!


Clash On The Big Bridge (Final Fantasy V / The Black Magesin version)

Saamme pahiksen miltei kiinni, mutta hän onnistuukin liukenemaan paikalta ja usuttaa kimppuumme kummallisen, monikätisen miekkamiehen oudon eläinkumppaninsa kanssa. Salaperäinen pahis on jättänyt ryöstämänsä tytön tämän miekkamiehen vangiksi, joten meille ei jää vaihtoehtoja. Meidän on vain käytävä epätoivoiseen mittelöön uhoavaa soturia vastaan.

Gilgameshin teema on yksi parhaita FF-kappaleita. Erityisesti pidän tästä The Black Magesin versiosta, mutta kyllä oikeastaan kaikki versiot kipaleesta uppoavat minuun.

18. Uusi hahmo liittyy joukkoihisi! Valitse hänelle teemakappale.


Vanille's Theme (Final Fantasy XIII)

Pitkän taistelun jälkeen voittafanfaari soi korvissamme ja miekkamies joutuu luovuttamaan. Hän pakenee vuorille eläinkumppaninsa kanssa, mutta antaa ymmärtää, ettei taistelu ollut vielä tässä. Kenties joudumme jonain päivänä kohtaamaan hänet uudestaan.

Tärkeintä kuitenkin on, että onnistuimme pelastamaan vankina olleen tytön. Hän on vilpittömän iloinen päästessään vapauteen. Meillä on todella voittajafiilis. Nyt voimme jatkaa elämiämme rauhassa, kun olemme tehneet hyvän teon.

Vanillen teema ei ehkä ole ihan suosikkikappaleitani, mutta toisaalta se on mukavan herkkä. Valitsin sen oikeastaan kuitenkin enemmän siksi, että pidän kyseisestä hahmosta erittäin paljon.

19. Joudut tekemään jotain odottamatonta. Valitse kappale.


Good Ol' Fellows (Final Fantasy III)

Mutta hah! Olimme väärässä. Seuraamme liittynyt tyttö kertoo kantaneensa mukanaan voimakasta taikakristallia, jonka pahis häneltä anasti. Kristallin avulla voi valloittaa maailman, pakottaa kansakuntia tahtoonsa, joten se ei missään nimessä saa päätyä vääriin käsiin. Tyttö kuuluu vanhaan sukuun, jonka tehtävänä on ollut suojella kristallia pahoilta ihmisiltä.

Emme oikeastaan jää edes miettimään, tilanteeseen on vain yksi ratkaisu. Meidän on saatava pahis kiinni ja palautettava kristalli sen oikealla omistajalle.

Halusin mukaan kolmosesta jonkin hauskan kappaleen. Tämä tuntui sopivalta ratkaisulta.

20. CHOCOBOJA! Laita tähän suosikkichocoboteemasi.


Brass de Chocobo (Final Fantasy X)

Vaellettua hetken saavumme farmille, jolla kasvatetaan chocoboja. Onneksi meillä on vielä kourallinen gillejä jäljellä, joten saamme vuokrattua linnut itsellemme. Matkantekomme helpottuu huomattavasti, kun pystymme kiitämään eteenpäin näiden jalojen lintujen selässä istuen.

Chocoboteeman valitseminen oli yllättävän hankalaa. Niistä on mahdoton olla pitämättä, mutta suosikkia on haasteellista nimetä. Kympin teema kuitenkin erottuu muista aika selkeästi, joten päädyin sitten siihen.

Näin on taas saatu päätökseen yhden päivän osuus tästä haasteesta. Tarina jatkuu kyllä myöhemmin, vielä on kaksi päivää jäljellä :)

Ei kommentteja