Final Fantasy -musiikkimeme: Päivä 2

No niin, musiikkimemen toinen päivä. Luvassa on siis lisää hyvää musiikkia ja epämääräisiä, kenties turhiakin selostuksia. Olkaapa hyvät.6. Seikkailu alkaa!


Terra (Final Fantasy VI)

No niin, nyt on aika jättää kylä taakse ja suunnata kohti suurta maailmaa. Terran teema sopii tähän hetkeen erinomaisesti, koska se soi tosiaan kutosen alussa, kun seikkailu on juuri aluillaan. Lisäksi se on hyvin tunnelmallinen kappale ja olen aina pitänyt siitä.

7. Valitse maailmankarttamusiikki / pääteema pelillesi.


Different World Ivalice (Final Fantasy Tactics Advance)

Jotenkin minusta on hölmöä iskeä maailmankarttamusiikki ja pääteema saman otsikon alle, joten sanonkin, että tämä on enemmän maailmankarttamusiikkini. Kappaleessa on seikkailun tuntua ja se on sopivan pirteä maailmankartalle, jotta siellä jaksaa myös pyöriä. Lisäksi Ivalice on suosikkini eri FF-maailmoista, joten toki maailmankarttamusiikin pitää liittyä siihen.

8. Satunnaistaistelu! Valitse viisaasti, tätä kappaletta joudut kuuntelemaan usein.


Blinded By Light (Final Fantasy XIII)


Taistelumusiikin valitseminen oli vaikeaa, koska niistä suurin osa on hyviä (Jumalattarelle kiitos siitä, muuten satunnaistaistelujen kanssa tulisi hulluksi). Jostain syystä tämä kuitenkin tuntui juuri minulle sopivalta. Erityisesti pidän kohdasta, johon on miksattu pätkä Lightningin teemamusiikista.

9. VOITTOFANFAARI!


Classic Final Fantasy Victory Theme with lyrics (Brentalfloss)

Ja hah, ensimmäinen hurja taistelu on voitettu! Nyt on aika tanssia ja tuulettaa söpöjen pupujen ja raharikkaiden oravien ruhojen edessä. Tässä vaiheessa peliä ne tuskin droppaavat kilpiä tai miekkoja, mutta ehkäpä sitten myöhemmin...

10. Game over.


Game over (Final Fantasy IX)

Hupsis, seuraava taistelu ei mennytkään ihan kuin elokuvissa. Yhden hengen tiimini koki karvaan tappion ja Game over -ruutu nähtiin ensimmäistä kertaa. Täytyy myöntää, että tätä kohtaa varten jouduin kuuntelemaan melkoisen määrän Game over -teemoja läpi, koska ne eivät ole erityisemmin jääneet mieleen. Joko niihin ei ole törmännyt kovin usein tai sitten niiden aikana on vain veetuttanut sen verran raskaasti, että kappale on mennyt täysin ohitse.

Siinä oli tämän kertainen blogaus... suuri musiikkiseikkailu jatkuu jälleen sopivassa välissä ;)

5 kommenttia

 1. Miulle game over oli ihan outo juttu... paitsi nyt XIII:n parissa. :D

  VastaaPoista
 2. Ja rakastuin tohon Terra's themeen niin paljon, että itken täällä nyt silmiä pois päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina ajoittain päässy tutustumaan game overiin, kun on vähän grindaamiset jääneet välistä :D

   Terran teema on tosi hyvä ja semmonen surullisen haikea. Ite tykkäilen kanssa tosi paljon ^^

   Poista
  2. Terran teema on yks parhaita FF-biisejä ikinä. :) Ja ei, en sano tota siks, että Terra on mun lempihahmo. (Tai mistä mä tiedän, voihan se vaikuttaa.)

   Mut ihanan monipuolisia valintoja tällä sun soundtrackilla on ollu. Mun oma OST olis hyvin saattanu painottua vain muutamaan peliin, vaikka olisin tietysti yrittäny ottaa mukaan biisejä mahdollisimman monesta. :P

   Poista
  3. No, tosiallisesti suurin osa biiseistä on tietyistä Finaleista (tuut huomaamaan sen aikanaan), mutta pyrin kuitenkin valkkaamaan myös vähän erikoisempiakin yksilöitä joukkoon. Kaikki on kuitenkin sellaisia kappaleita, joista itse aidosti pidän :)

   Poista